اقتصاد۲۴- نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره عواقب مصرف برخی مواد غذایی بعد از غذا بیان کرد: مصرف برخی مواد غذایی مانند چای بعد از وعده غذا، میزان جذب آهن را کاهش میدهد؛ بنابراین توصیه میشود تا یک ساعت بعد از غذا، این نوشیدنی به هیچ عنوان استفاده نشود تا بدن بهترین بهره را از آهن ببرد.
او افزود: افرادی که بلافاصله بعد از نوشیدن چای به صرف غذا میپردازند باید بدانند که آهن در بدن این افراد کاهش یافته و جذاب غذا به خوبی صورت نمیپذیرد.
او افزود: افرادی که بلافاصله بعد از نوشیدن چای به صرف غذا میپردازند باید بدانند که آهن در بدن این افراد کاهش یافته و جذاب غذا به خوبی صورت نمیپذیرد.
بیشتر بخوانید: نکات تغذیهای برای "افطار" و "شام" در روزهای کرونایی
این متخصص تغذیه با بیان اینکه هیچ یافته یا شواهد علمی وجود ندارد که نشان دهد نباید به مصرف میوه جات پرداخت، تاکید کرد: در کنار برخی وعدههای غذایی همانند دوغ، ماست و سالاد میتوان از میوه جات استفاده کرد، این موضوع هیچ ضرری برای سلامت بدن نخواهد داشت. خوبی مصرف یک عدد یا نصف عدد میوه در کنار غذا تاثیر ویتامین C آن است که به جذب بهتر غذا کمک خواهد کرد البته نباید در استفاده آن زیاده روی کرد.
مضرات سیگار بعد از صرف غذا
جوزدانی با اشاره به مضرات سیگار بعد از مصرف غذا اظهار کرد: از آن جایی که بعد از صرف غذا جریان خون در کنار دستگاه گوارش افزایش مییابد، کشیدن سیگار باعث هدایت این جریان خون به سمت ریهها میشود؛ بنابراین کمبود اکسیژن میتواند بر عملکرد دستگاه گوارش، هضم و جذب غذا اثر بگذارد.
نخوابید!
این متخصص تغذیه درباره مدت زمان استراحت بعد از صرف مواد غذایی تصریح کرد: توصیه میشود بعد از صرف غذا حداقل ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت به صورت نشسته باشیم. خوابیدن بلافاصله بعد از غذا میتواند بر رفلاکس معده تاثیر گذارد بنابراین خوردن شام در آخر شب کار بسیار اشتباهی است.
جوزانی ادامه داد: از آن جایی که حمام کردن یک فعالیت به حساب میآید؛ بنابراین بلافاصله بعد از خوردن غذا به حمام نروید، زیرا بعد از خوردن غذای نسبتا سنگین، خون به سمت دستگاه گوارش میرود و خونرسانی به مغز کاهش مییابد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به عواقب نوشیدن آب در کنار غذا اظهار کرد: بهتر است نوشیدن آب سرد یا گرم را در کنار غذا کم کنیم؛ نوشیدن آب همراه با غذا موجب اختلال در عمل هضم میشود، بهتر است از حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه مانده به غذا و ۱ تا ۲ ساعت پس از غذا، آب استفاده نشود.
گیاه خواران لبنیات بخورند؟
جوزدانی با بیان اینکه مصرف لبنیاتی مانند شیر، ماست، دوغ و ... میتواند روی آهن سبزیجات اثرگذار باشند، تاکید کرد: اگر فردی گیاه خوار است یا میزان پروتئینی که استفاده میکند از منابع گیاهی است، زمانی که به نوشیدن شیر یا مصرف ماست در کنار غذا اقدام کند، باعث میشود تا جذب آهن در این دسته از افراد کند شود و توصیه میشود در این دسته از افراد به جای مصرف لبنیات از ویتامین C استفاده کنند تا آهن غذا برایشان قابل جذبتر باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران