تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۹

آمریکا جنگ با چین را آغاز کرد

علی‌رغم هشدار‌های پی‌درپی پکن، وزارت خارجه آمریکا در صدد فروش اژدر‌های پیشرفت به ارزش ۱۸۰ میلیون دلار به تایوان است.
 
اقتصاد۲۴ - روز گذشته (چهارشنبه) و درست در همان روز مراسم تحلیف «تسای اینگ ون» رئیس‌جمهور تایوان و هشدار‌های مقام‌های چینی در خصوص هرگونه مداخله در امور داخلی تایوان، دولت آمریکا، کنگره را درجریان فروش احتمالی اژدر‌های پیشرفته به تایوان به ارزش ۱۸۰ میلیون دلار قرار داد.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، ایالات متحده آمریکا علی‌رغم آنکه ظاهراً همچون بسیاری از کشور‌ها ارتباطات دیپلماتیک رسمی با تایوان ندارد، اما به طور مداوم با اقدامات تحریک‌آمیز از قبیل فروش تسلیحات به تایوان، موجبات خشم چین را فراهم آورده است.

اداره همکاری امنیت دفاعی آمریکا روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که وزارت خارجه آمریکا فروش احتمالی ۱۸ اژدر سنگین وزن با فناوری پیشرفته MK-۴۸ Mod۶ به تایوان را مورد تأیید قرار داده است.

بیشتر بخوانید: ترامپ: چین برای غارت آمریکا به بایدن امید بست

در این بیانیه آمده است: «اداره همکاری امنیت دفاعی، امروز (چهارشنبه) نیز مجوز‌های لازم در زمینه اطلاع‌رسانی به کنگره درباره این فروش احتمالی را ارائه داده است».

این اداره تصریح کرد که فروش این اژدر‌ها در راستای منافع ملی، اقتصادی و امنیتی آمریکاست، زیرا در حقیقت از «تلاش‌های مداوم تایوان برای به روزرسانی نیرو‌های مسلح و حفظ قابلیت دفاعی این کشور حمایت می‌کند».

این اقدام آمریکا درست در روزی صورت گرفته است که تسای اینگ ون در مراسم تحلیف خود برای دومین دور از ریاست‌جمهوری‌اش با سیاست «چین واحد» مخالفت کرد.

وی در این خصوص تصریح کرد: «من از اینجا می‌خواهم بر این کلمات تاکید کنم، "صلح، برابری، دموکراسی و گفتگو". ما استفاده مقام‌های پکن از "یک کشور، دو سیستم" برای تضعیف تایوان را نخواهیم پذیرفت و ما قاطعانه روی اصولمان خواهیم ایستاد».

پکن نیز در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور تایوان بر «اتحاد مجدد» چین و تایوان تأکید کرد و گفت که به هیچ عنوان جدایی این منطقه از چین را تاب نمی‌آورد.

پکن، تایوان را بخشی از سرزمین متعلق به چین دانسته و بار‌ها درباره تلاش‌ها به منظور استقلال این منطقه هشدار داده و همچنین تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند.

دولت‌های آمریکایی از سال ۱۹۷۹ به بعد، رسما خود را متعهد به سیاست چین واحد خوانده‌اند، اما در سال‌های گذشته به اقداماتی از قبیل فروش سلاح به تایوان دست زده‌اند.
منبع: فارس
ارسال نظر