سحر گلی زاده، اقتصاد۲۴- بازار سرمایه چندی است که روند مثبت خود را طی میکند، هرچند که هرازگاهی با کمی افت، خود را اصلاح میکند. با این وجود هجوم هر روزه مردم به سمت بازار سرمایه و خارج کردن سرمایههای خود از سایر بازاهای موازی دیگر همچنان بیشتر میشود، مردمی که هیچ تخصص و یا اطلاعاتی در خصوص این بازار ندارند و صرفا برای سود بیشتر، پول خود را از بازار طلا و سکه خارج کرده و در بورس وارد میکنند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند مردم با رشد شاخص، وارد این بازار شده و با اصلاح و یا افت آن از این بازار خارج میشوند یعنی به طور هیجانی با بازار سرمایه رفتار میکنند که این موضوع هم باعث متضرر شدن خودشان و سایر سهامداران میشود.
اما در این میان این سوال مطرح میشود که در چه شرایطی باید از سرمایه گذاری هیجانی در بورس، اجتناب کنیم؟
در همین رابطه محمد گرجی آرا کارشناس بازار سرمایه درباره نحوه ورود مردم به بازار سرمایه اظهار کرد: سرمایه گذاران برای ورود به بورس نباید به هیچ عنوان با این بازار هیجانی رفتار کنند یعنی در صورت رشد شاخص وارد این بازار شده و در صورت افت آن، از این بازار خارج شوند.
وی افزود: سرمایه گذاران هیجانی، محکوم به شکست هستند و اگر کسی بدون محاسبات و اطلاعات دقیق وارد این بازار شود، قطعا متضرر میشود. کسانی که وارد بازار سرمایه میشوند باید در قدم اول بازار را به خوبی بشناسند و بعد از آن با ارقام و اطلاعات وارد این بازار شوند.
بیشتر بخوانید: بورس؛ آخرین برگ برنده اقتصاد ایران/ صبوری، اعتماد و عقلانیت الزامات ورود به بازار سرمایه
گرجی آرا اظهار کرد: بسیاری از افرادی که برای سرمایه گذاری کوتاه مدت وارد این بازار میشوند باید از طریق صندوقهای سرمایه گذاری و سبدگردانها استفاده کنند تا کمتر با شکست روبهرو شوند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: بازار سرمایه همیشه در دورههای پنج سال به بالا سوددهی مطلوبی دارد و کسانی که وارد این بازار میشوند و برای آینده سرمایه گذاری میکنند و میتوانند با بررسی بنیادی سهام شرکت ها، وضعیت سوددهی شرکتها را مشاهده و تحلیل کنند یعنی اطلاعات حداقلی از صورتهای مالی آنها مشاهده کنند و بعد از آن سهام را خریداری کرده و این سهم را برای بازه پنج سال به بالا نگهداری کنند.
وی مطرح کرد: کسانی که هر روز در بازار سرمایه، سهام خرید و فروش میکنند باید با تحلیل بنیادی و تکنیکال آشنایی کامل و پیشرفته داشته باشد تا در خرید و فروش سهام خود دچار مشکل نشوند.
از سرمایه گذاری هیجانی در بورس اجتناب شود
در همین رابطه بهنام مرادی، دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ مطرح کرد: برای ورود به بازار سرمایه و سرمایه گذاری در این بازار باید در هر لحظه، از سرمایه گذاری هیجانی اجتناب کنیم و تصمیماتی که با هیجان همراه است قطعا با شکست روبهرو میشود.
وی افزود: هیجانات بازار سرمایه در هر زمانی به یک صورت نمایان میشود یعنی در زمان افت شاخص به یک شکل و در زمان صعود به شکل دیگری ظاهر میشود.
مرادی اظهار کرد: در افت چند روز گذشته بازار سرمایه فقط سرمایه گذاران خرد متضرر شدند و فعالان بازار هیچ رفتار هیجانی انجام ندادند. توصیه میشود کسانی که میخواهند وارد این بازار شوند، با نگاه سهامداری در میان مدت و طولانی مدت وارد این بازار شوند و واقع بینانهتر به بازار سرمایه نگاه کنند.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: کسانی که وارد بازار سرمایه میشوند تصور میکنند که تمام عقب ماندگی دیگر مشاغل باید از طریق بورس جبران شود به همین علت بازار سرمایه، به پوشش همه مشاغل عقب مانده در کشور تبدیل شده است.