اقتصاد۲۴- آمار عملکرد چهار واحد تولیدی حاکی است که میزان تولید شمش آلومینیوم در ایرالکو (اراک)، هرمزال و المهدی (بندرعباس) و آلومینیای ایران (خراسان شمالی) در اردیبهشت ماه امسال ۳۳ هزار و ۶۴۴ تن بود که در مقایسه با ماه مشابه در سال گذشته رشد ۶۱ درصدی دارد.
رشد ۷۹۹ درصدی عملکرد دو ماهه ۹۹
بررسی عملکرد چهار واحد مورد بررسی حاکی است، تولید شمش آلومینیوم مجتمع آلومینای ایران (جاجرم- خراسان شمالی) با توجه به افتتاح آن در سال گذشته، در دوماهه امسال ۷۹۹ درصد رشد بازدهی در مقایسه با مدت مشابه داشته که با رقم سه هزار و ۲۷۵ تن محقق شد. ضمن اینکه واحد یاد شده در اردیبهشت ماه امسال با تولید یکهزار و ۶۴۲ تن شمش آلومینیوم، نسبت به ماه مشابه در سال ۹۸ افزایش بازدهی ۴۹۸ درصدی را ثبت کرد.
همچنین مجتمع ایرالکو (اراک) با تولید ۳۱ هزار و ۹۸۴ تن شمش آلومینیوم در دوره این گزارش افزایش چهار درصدی عملکرد نسبت به دو ماهه ۹۸ را نشان میدهد که کمترین بازدهی در بین واحدهای مورد بررسی است، اما بالاترین تولید را دارد.
همچنین مجتمع ایرالکو (اراک) با تولید ۳۱ هزار و ۹۸۴ تن شمش آلومینیوم در دوره این گزارش افزایش چهار درصدی عملکرد نسبت به دو ماهه ۹۸ را نشان میدهد که کمترین بازدهی در بین واحدهای مورد بررسی است، اما بالاترین تولید را دارد.
بیشتر بخوانید: ایران؛ دهمین تولیدکننده آلومینیوم در جهان است
آمارهای مورد بررسی تولید ۱۳ هزار و ۵۳۷ تن شمش در مدت دو ماهه امسال در مجتمع هرمزال را نشان میدهد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۱۶۳ درصدی داشته و المهدی نیز با تولید ۱۱ هزار و ۸۸۱ تن شمش رشد تولید ۱۲۸ درصدی در مقایسه با دوره مورد بررسی دارد.
رشد تولید پودر آلومینا
تولید پودر آلومینا نیز در واحد آلومینای ایران - جاجرم (خراسان شمالی) در دوماهه تخست امسال با رشد ۶ درصد و با میزان تولید ۴۱ هزار و ۶۹۹ تن محقق شد.
اردیبهشت ماه امسال نیز آلومینای ایران تولید ۲۰ هزار و ۸۰۰ تن را ثبت کرد.
اردیبهشت ماه امسال آلومینیوم جنوب (سالکو) به شکل رسمی افتتاح شد، این مجتمع در منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامِرد- جنوب استان فارس و هم مرز با عسلویه- واقع شده و بخشی از گاز پایتخت گازی جهان را به برق و سپس به آلومینیوم تبدیل میکند.
مجتمع آلومینیوم جنوب قرار است در سه فاز به ظرفیت یک میلیون تن برسد که در فاز نخست در مرحله اول با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن فعال شده و قرار است در دوگام دیگر به ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی دست یابد. کارخانههای فعلی آلومینیوم در ایران حداکثر ظرفیت ۱۴۷ هزار تنی دارند. ارزش احداث این پروژه به ۱.۲ میلیارد دلار میرسد.
منبع: ایرنا