تاریخ انتشار: ۰۶:۳۴ - ۱۳ تير ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تشریح شد؛

کلید توانمندسازی اقتصاد ایران در دست دانش بنیان‌ها/ پرهیز از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده از مسیر توسعه فناوری

عضو کمیسیون انرژی اتاق ایران معتقداست؛ تولید باید با کمترین هزینه و بالاترین دانش به بازار جهانی رسانده شود و در همین راستا حمایت دولت از دانش بنیان‌ها و استارآپ‌ها از حرف به عمل برسد؛ در این زمان می‌توانند مدعی شوند از منابع غنی که در دست دارند بهترین استفاده را در زمان تحریم کسب کرده‌اند.
اقتصاد۲۴-  در حالی به تازگی وزارت نفت برای شناسایی و ارزیابی استارت‌آپ‌ها و دانش‌بنیان‌ها برای مشارکت در بهبود عملکرد بخش‌های مختلف صنعت نفت متناسب با پیشرفت فناوری فراخوان داد که سهم شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در بهبود عملکرد صنایع مختلف متناسب با پیشرفت فناوری و تأکید وزیر نفت بر لزوم حمایت از استارتاپ‌های این حوزه انکارناپذیراست.
 
اقتصاددانان همواره بر درون‌زایی و برون‌نگری در اقتصاد تاکید دارند. مولفه اصلی قدرت اقتصادی ایران آن هم از طریق درون سازی، توانمندی اقتصادی است. یکی از کلیدی‌ترین ابزار‌های موفقیت در این نبرد که تاثیر آن کوتاه مدت هم نخواهد بود، خلق ارزش افزوده در زنجیره تولید است.
 
تولید، با ارزش افزوده بالا، همراه با صادرات با نسبت‌های قابل توجه و ارزآوری خالص، مهمترین سلاح در این بخش از جنگ اقتصادی است، از اینرو جهش نرخ ایجاد ارزش افزوده در تولید و نقش دانش بنیان‌ها کاملا به چشم می‌آید.
 
اگرچه امروز شتاب‌دهنده‌ها می‌توانند نقش بسزایی در مدیریت شرکت‌های دانش‌بنیان ایفا کنند، ولی این امر زمانی محقق می‌شود که تسهیلات ارزان قیمت پرداخت و حمایت‌های مناسب از این شتابدهنده‌ها انجام گیرد.
 

کمرنگ بودن فناوری در توسعه صنعت انرژی کشور

 
رضا پدیدار، عضو کمیسیون انرژی اتاق ایران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ درباره ضرورت تقویت حوزه فناوری در صنایع انرژی کشور گفت: امروز همه صنایع کشور برای توسعه و ارتقای تولید به ویژه در صنایع گاز، تامین سوخت و پتروشیمی و همچنین برق نیاز به اصلاحات اساسی دارند.
 
عضو کمیسیون انرژی اتاق ایران ادامه داد: برای ایجاد چنین تحولی در کشور، نیازمند حضور جوانان توانمند در عرصه‌های مختلف هستیم چرا که تولید کشور برای تحقق در خودکفایی و افزایش و صادرات، نیازمند طراحی ابزار‌های نوین، گسترش همکاری بین دانشگاه و صنعت، بهره گیری از نیروی جوان آماده به‌کار در حوزه استارت‌آپ و دانش بنیان است.
 
پدیدار بر نیاز کشور به حضور جوانان توانمند و آماده به‌کار در عرصه‌های مختلف در راستای تحقق جهش تولید با علم نوین تاکید کردوگفت: حوزه استارت‌آپ و دانش بنیان توسط جوانانی اداره می‌شود که محور تحول در نظام تولید و اقتصاد کشور محسوب می‌شوند لذا باید از آن‌ها حمایت کرد و این حمایت‌ها مشروط بر نوآوری در صنعت و نیز کاهش هزینه تولید برای اقتصاد کشور باشد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه دولت برنامه‌ای برای توسعه اقتصاد در کشور ندارد و اقتصاد کشور قفل شده است، گفت: امروز دولت برای خروج از این وضعیت باید از این منابع انسانی (ابتکارات جوانان و شرکت‌های دانش‌بنیان) بهره بگیرد، در غیر این صورت اقتصاد کشور به سمتی که همواره بر آن تاکید می‌شود حرکت نخواهد کرد و سرنوشت اقتصاد ناخوشایند خواهد شد.
 

منابع را در اختیار جوانان خلاق بگذارید

 
عضو کمیسیون انرژی اتاق ایران در پاسخ به این سوال که در صنایع مختلف انرژی چگونه از دانش شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌ها می‌توان بهره گرفت؟ گفت: ایران با توجه به غنی بودن منابع انرژی می‌تواند با بهره گیری از علم و فنون دانش بنیان‌ها و استارت آپ‌ها استعداد و ابتکارات جوانان فعال در این عرصه را به شکوفایی اقتصاد و جهش تولید و توسعه در بازار جهانی برساند .
 
به گفته پدیدار با توجه به تحریم‌های نفتی و اقتصادی کشور، اهمیت شرکت‌های دانش بنیان نسبت به گذشته افزایش یافته است چرا که شکست ناپذیر شدن ایران در برابر تحریم‌های اقتصادی فقط با کمک و به خدمت گرفتن دانش و علوم روز در تمام عناصر زنجیره تولید میسر است. به همین دلیل جهش تولید را می‌شود به نحوی جهش نرخ ایجاد ارزش افزوده در تولید دانست و اینجاست که نقش دانش بنیان‌ها کاملا به چشم می‌آید.
 
این فعال اقتصادی در حوزه انرژی تصریح کرد: برای ایجاد ارزش افزوده باید خام فروشی به سمت تولید و فروش فرآورده‌ها سوق داده شود یعنی به گونه‌ای، ارتقای کیفیت تولید از عوامل موثر حضور، تقویت و پایداری در بازار‌های هدف و پرسود برای فعالان اقتصادی نشات خواهد گرفت.

پدیدار با تاکید بر اینکه باید پذیرفت این راهکار تنها با مساعدت دانش میسر و ممکن است، گفت: هسته بنیادی استارت‌آپ‌ها دانش محور بوده و تکنولوژی‌های نوین پتانسیل رشد فوق العاده‌ای به آن‌ها داده‌اند، بر این اساس در یک بازه زمانی کوتاه شاهد تغییرات بزرگ در نظام اقتصادی کشور خواهیم بود به شرط آنکه این بخش از حمایت‌های دولت بی بهره نباشد.

به اعتقاد عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، باید توجه داشت محصول دانش‌بنیان ارزش‌افزوده بسیاری دارد و می‌تواند صرفه‌جویی ارزی برای کشور داشته باشد، از اینرو تحقیق و توسعه در کشور نیاز به حمایت بیشتر دارد، هرچند این حمایت جنبه‌های مختلفی دارد، زیرا تحقیق و توسعه علاوه بر زمان‌بر بودن بسیار هم پرهزینه است.
 
وی تاکید کرد:برای گذر از تنگنای اقتصادی به ویژه در صنایع انرژی کشور ضرورت حضور و مشارکت دانش بنیان‌ها در طرح‌ها و تولیدات این بخش می‌تواند وجه تمایزی بین امروز و گذشته صنعت انرژی ایجاد کند.
 
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در پایان با تاکید بر اینکه تولید را باید با کمترین هزینه و بالاترین دانش به بازار جهانی رساند، گفت: دولت حمایت از دانش بنیان‌ها و استارآپ‌ها را از حرف به عمل برساند؛ در اینجاست که می‌توانند از منابع غنی که در دست دارند بهترین استفاده را در زمان تحریم کسب کنند.
ارسال نظر