اقتصاد۲۴ – سیدحسن میرعماد در جمع خبرنگاران، از اعتراضات کامیونداران به عنوان یکی از مهمترین عوامل مؤثر در افزایش قیمت مرغ و گوشت یاد کرد و افزود: این اتفاقات و التهابات معمولاً بعد از ۵-۶ ماه اثرات خود را در سطح بازار نشان میدهند.
وی از افزایش قیمت نهادههای دامی به عنوان عامل مهم تأثیرگذار دیگر در افزایش قیمت گوشت و مرغ نام برد و اضافه کرد: همین افزایش قیمت نهادهها در کنار برخی عوامل دیگر سبب شد که میزان جوجهریزی در مرغداریهای استان سمنان به عنوان یکی از مهمترین کانونهای تولید مرغ از ۲۲۰۰ جوجه به حدوداً نصف برسد و لذا امروز و بعد از چندین ماه شاهد افزایش قابل توجه قیمت مرغ در بازار هستیم.
رئیس کارگروه تنظیم بازار استان با اشاره به افزایش جوجهریزیها در دیماه امسال گفت: میزان جوجهریزی در دیماه دوباره به چرخه طبیعی قبلی برگشته و حتی در برخی موارد افزایش نیز داشته به طوری که جوجهریزی در مرغداریهای استان در دیماه به دو میلیون و ۴۰۰ هزار جوجه رسیده و لذا با توجه به افزایش جوجهریزیها در دیگر نقاط کشور، پیشبینی میشود با برداشت این جوجهها در روزهای منتهی به نوروز و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا شاهد کاهش قیمت مرغ در بازار باشیم.
وی با بیان اینکه در گوشت قرمز نیز یک مجموعه عوامل منجر به افزایش قیمت گوشت شد ادامه داد: در یک مقطعی متأسفانه به دلایلی شاهد افزایش چشمگیر قاچاق دام و خروج آن از کشور بودیم که این مهم در کنار برخی عوامل دیگر منجر به افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار شد.
میرعماد خاطرنشان کرد: بیشک با افزایش تولید در مرغداریها و به ثمر نشستن تلاشها برای جلوگیری از قاچاق دام در آینده نزدیک و با برگشتن بازار این دو کالای اساسی به روال عادی شاهد کاهش قیمت گوشت و مرغ خواهیم بود و این قیمتهای فعلی در بازار پایدار نخواهد ماند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان همچنین از برنامهریزی برای افتتاح و بهرهبرداری از ۷۲۵ طرح عمرانی و تولیدی جهادکشاورزی این استان در سالروز چهلمین سالروز پیروزی انقلاب خبر داد و گفت: برای افتتاح این تعداد از پروژهها اعتباری بیش از ۸۴۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی با بیان اینکه این پروژهها در شهرستانهای مختلف استان افتتاح میشوند ادامه داد: در مجموع این پروژهها ۱۱۸۶ شغل مستقیم و ۱۲۳۹ شغل غیرمستقم در سطح استان ایجاد خواهند کرد.
میرعماد با اشاره به اینکه برخی دیواری کوتاهتر از دیوار کشاورزان سراغ ندارند، گفت: برخی پدیدهها مثل کمبود منابع آبی و یا فرونشستها دلایل مختلفی دارند و نمیتوان دلیل بروز آنها را تنها محدود به توسعه کشاورزی دانست.
این مدیر مسؤول خاطرنشان کرد: بی شک کشاورزی نیز ممکن است در کنار دیگر عوامل تأثیری در برخی پدیدههای زیست محیطی داشته باشد اما اینکه تنها فعالیتهای کشاورزی را عامل بروز برخی از اینها بدانیم رویکرد کارشناسانهای نیست.
منبع: ایسنا