تاریخ انتشار: ۱۲:۵۰ - ۰۹ تير ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

سود سپرده‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند؟

یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه بین 10 تا 20 هزار میلیارد تومان می توان از مالیات بر سود سپرده های بانکی درآمد داشت، گفت: البته باید سازوکارهای آن به طور شفاف مشخص شود، شاید در حدود نیم درصد افراد جامعه شامل این نوع مالیات می شود.
اقتصاد۲۴ -هادی ترابی فر کارشناس اقتصادی، دیشب در برنامه «پایش» که با موضوع «اصلاح فرآیند‌های مالیاتی» پخش شد، با اشاره به شاخص مالیات بر درآمد ناخالص، گفت: در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، نسبت مالیات بر درآمد ناخالص کشور، از ۴ تا ۱۰ بوده است.

وی ادامه داد: این شاخص در ایران نسبت به سایر کشور‌ها عدد پایینی است، بر طبق برنامه ششم رقم آن باید به ۱۰ درصد برسد که نیاز است در این زمینه تلاش‌هایی صورت گیرد.

ترابی فر افزود: در کشور‌های مختلف سهم مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی بیش از ۴۰ درصد، اما در ایران این رقم به ۱۴ درصد می‌رسد، از سوی دیگر در این کشورها، سهم مالیات بر سود شرکت ها، زیر ۱۰ درصد و در ایران ۳۷ درصد است.

کارشناس اقتصادی برنامه پایش گفت: رقم بالای مالیات بر سود شرکت ها، خلاف حمایت از سیاست‌های تولیدی و جهش تولید است و در این خصوص باید سهم مالیات بر درآمد اشخاص افزایش و سهم مالیات بر سود شرکت‌ها کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: نرخ سود بانکی افزایش می‌یابد؟

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از درآمد مالیاتی کشور مربوط به مالیات بر ارزش افزوده است و سال‌ها است که از مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی پیشی می‌گیرد، یکی از پایه‌های مالیاتی، که در کشور وجود ندارد و در کشور‌های ضعیف نیز اجرا می‌شود، مالیات بر مجموع درآمد است.

ترابی فر گفت: مالیات بر مجموع درآمد دارای مزیت‌های بسیاری برای قشر کم درآمد است، با گرفتن این مالیات، می‌توان درآمد خانوار‌ها را شناسایی کرد و بر اساس آن می‌توان نظام یارانه‌ای کشور را متحول کرد.

وی بیان کرد: یارانه و مالیات دو روی یک سکه هستند و می‌توان از طریق مالیات به یارانه‌های کشور جهت داد، تراکنش حساب‌های بانکی کشور اگر شفاف شود نیز می‌تواند به افزایش درآمد‌های مالیاتی کمک کند.

وی ادامه داد: مالیات بر سود سپرده‌های بانکی نیز در اکثر کشور‌ها اجرا می‌شود، این مالیات در رسته مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی طبقه بندی می‌شود، از طرفی در برخی کشور‌ها این نوع مالیات، جز مالیات بر ثروت محسوب می‌شود.

کارشناس اقتصادی کشور افزود: بین ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان می‌توان از مالیات بر سود سپرده‌های بانکی درآمد داشت، البته باید سازوکار‌های آن به طور شفاف مشخص شود، شاید در حدود نیم درصد افراد جامعه شامل این نوع مالیات می‌شود.
منبع: ایسنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
سلام وافرین برشما اقتصاد دانان کشور دیگه کجا را میخواهید خراب کنید بابا حرف نزنید بهتره دلار دوروبر۲۰تومان سکه بالای۸تومان وووووودرامداقشارپایین دست بفرموده خودتان زیر خط فقر درود بر استادانی راکه امثال شماها را اقتصاددان ببار آوردن آفرین صد افرین
ارسال نظر