وی افزود: اگر مدیران دستگاهها متوجه شوند در شرایط کنونی تولید و اشتغال چقدر مهم است و حتی اگر یک دهم تاکیدات رهبری به تولید باور داشته باشند میتوانیم به رونق تولید کمک کنیم.
زالی تصریح کرد: در جلسات کارگروه رفع موانع تولید در استانها تاکید جدی داریم که روسای بانکها و دستگاههای اجرایی کشور نگاه بهتری به تولیدکنندگان داشته باشند و مشکلات آنها را درک کنند.
برخی قوانین مانع تولید است
دبیر کارگروه ملی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تصریح کرد: در کشور هم قوانین خوب داریم و هم برخی قوانین که متروکه شده و مخل است که وقتی اجرا میشود آسیب رسان است لذا اگر بتوانیم قوانین خوب را در جهت حمایت از تولید اجرا کنیم مشکلات قابل حل شدن است.
وی بیان کرد: از سیستم بانکی تقاضا داریم مصوبات کارگروههایی که در استانها تشکیل میشود را اجرا کنند و برای رفع موانع تولید با ما همراهی کنند.
زالی اظهارداشت: این مصوبات با در نظر گرفتن شرایط استانها اعلام میشود و منافع بانک و تولید کننده و اشتغال در آن لحاظ شده و لازم الاجراست.
مصوبات اجرا نشود برخورد میکنیم
وی اضافه کرد: از همه روسای بانکها تقاضا میکنیم در شرایط ناشی از تحریم و کرونا که به صنعتگران و تولیدکنندگان فشار مضاعفی وارد شده همراهی بیشتری در اجرای مصوبات کارگروه ستاد تسهیل داشته باشند تا بتوانیم موانع مسیر را برداریم البته محدودیتهای بانکی را هم میدانیم و درک میکنیم و این محدودیتها را هم پیش بینی خواهیم کرد.
بیشتربخوانید:۴۰ مانع مهم تولید و سرمایه گذاری در کشور شناسایی شده است
دبیر کارگروه ملی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تصریح کرد: اگر هر مدیر یا سیستم بانکی بخواهد اختلالی در مسیر تولید ایجاد کند ابتدا اتمام حجت میکنیم و سپس با کمک دستگاه قضایی برخورد جدی خواهیم داشت، زیرا در سالی که به نام «جهش تولید» تعیین شده با هیچ دستگاهی تسامح نمیکنیم.
وی اضافه کرد: هر بانک یا دستگاهی که مصوبات کارگروه ستاد تسهیل را را اجرا نکند به دستگاه قضایی معرفی خواهد شد تا تولید متوقف نشود.
زالی در مورد مهمترین مصوبات ستاد برای حل مشکلات تولید هم گفت: در سه ماهه امسال که با ویروس کرونا درگیر بودیم تشکیل جلسات با مشکلاتی مواجه شد، اما از یک ماه پیش ستاد کار خود را شروع کرد و یک مصوبه مهم در خصوص درج تاریخ مودیان فاقد اعتبار در سامانههای ذیربط مالیاتی است که مشکل ساز شده بود و سازمان امور مالیاتی قبول کرد آن را لحاظ کند.
حفظ اشتغال و برخورداری از تخفیف ۵ درصد مالیاتی
وی یادآورشد: همچنین یک مصوبه دیگر در سطح سه قوه در حال پیگیری است مبنی بر این که واحدهایی که در سال ۹۹ تولید و اشتغال خود را حفظ کنند از تشویق مالی شامل تا ۵ درصد تخفیف مالیاتی برخوردار میشوند.
زالی اضافه کرد: همچنین بخشودگی جریمه بدهی تامین اجتماعی از دیگر مصوباتی است که کارفرمایان مشروط به حفظ اشتغال مشمول آن میشوند.
دبیر کارگروه ملی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بیان کرد: مصوباتی را دنبال میکنیم که فضایی برای جهش تولید مهیا کند.
وی اظهارداشت: واحدهای تولیدی که بدهکار میشوند از مراجع مختلف تحت فشار قرار میگیرند و حل چالشهای واحدهای مشکل دار نیازمند یک عزم ملی است.
زالی گفت: بیشترین مصوبات در کارگروه استانها بالغ بر ۵۸ درصد مربوط به مشکلات بانکی، بدهی معوق و تامین نقدینگی و امور مالیاتی و تامین اجتماعی است.