تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۱۵ تير ۱۳۹۹
مدرس خیابانی:

از ابتدای بیماری کرونا هیچ محدودیتی در امر تولید قائل نشدیم

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای بیماری کرونا هیچ محدودیتی درامر تولید قائل نشدیم و تولید ماسک از روزی ۲۰۰ هزار به ۶ میلیون ماسک رسیده و در این زمینه صادر کننده هستیم.
اقتصاد۲۴ -حسین مدرس خیابانی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان ارایه گزارش از مسائل حوزه صنعت به نمایندگان اظهار کرد: امید است مجوز‌های پروانه‌های اشتغال چه در حوزه مردمی و چه در حوزه دولتی آزاد شود. جامعه بزرگ اصناف با حدود ۳ میلیون واحد صنفی وجود دارد که ۶ میلیون شاغل را در این حوزه شکل می‌دهد. این اصناف با نرخ تکفل ۲۰ میلیون نفر مشغول هستند. جامعه بزرگ صنفی همیشه قبل و بعد از انقلاب، اثرات قابل توجهی در حوزه اشتغال و امنیت داشته اند. اصناف، مردمی‌ترین نهاد اقتصادی کشور است.
 
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تاثیر همگرایی صنفی در تعطیلی بازار به خاطر کرونا گفت: از هر کاسبی که بپرسیم می‌گویند که کاسب و شب عیدش. در ایام پایانی سال ۹۸، اما اصناف همگرایی خوبی داشتند و تمامی مغازه‌ها را تعطیل کرده و حماسه‌ای عظیم خلق کردند. دولت باید اصناف آسیب دیده را یاری رساند. البته در کنار اصناف سایر عناصر شبکه توزیع مثل فروشگاه‌های زنجیره‌ای حضور دارند که بخشی از تنظیم بازار را بر عهده گرفتند.

مدرس خیابانی در خصوص صادرات و واردات گفت: در حال حاضر بیش از ۳۳ هزار کارت بازرگانی داریم. سال ۹۸ صادر کنندگان ما که بخش عمده تولید کنندگان هستند حماسه خوبی آفریدند. ۴۱.۳ میلیارد دلار حجم صادرات کشور به ۱۰۰ کشور دنیا با شدیدترین تحریم‌ها رقم خورد. همچنین رکورد وزنی صادرات در سال ۹۸ زده شد.

وی با بیان این که «۱۳۵ میلیون تن حجم کالا‌های صادراتی بود» اظهار کرد: ۵۷ میلیون تن از مقدار فوق در حوزه فولاد بوده است که ارزشی ۹ میلیارد دلاری به ارمغان آورده. در حوزه واردات هم باید بگویم که به غیر از مواد اولیه کارخانجات، کالا‌های اساسی و بعضی از ماشین آلاتی که تولید نمی‌کنیم بیش از هزار و ۵۰۰ ردیف کالا را مسدود کرده ایم. همین عدد در سه ماه اول سال ۹۹ به ۲ هزار و ۵۰۰ ردیف افزایش پیدا کرد که شامل کالا‌هایی می‌شد که مشابه آن در داخل تولید می‌شد. ترکیب واردات کشور به گونه‌ای است که ۸۵ درصد واردات مختص نهاده‌های تولید و مواد اولیه است و تنها ۱۵ درصد کالا‌های وارداتی مصرفی بوده که ۷ درصد آن‌ها کالای اساسی و بقیه کالا‌هایی مثل موبایل هستند که به نوعی اساسی محسوب می‌شوند.

سرپرست وزارت صمت در مورد وضعیت صنعتی و معدنی کشور خطاب به نمایندگان گفت: در سال ۹۸ در بسیاری از بخش‌ها رشد را تجربه نکردیم، اما در بخش معدن ۱.۹ درصد و در بخش صنعت، ۲.۱ درصد رشد داشتیم. در این سه ماهه که تحریم و کرونا شرایط را بر ما سخت کرده میزان جواز‌های تاسیس حدود ۲۵ درصد افزایش داشته از لحاظ سرمایه گذاری ۳۷.۳ درصد و از لحاظ اشتغال ۱۸.۱ درصد افزایش را تجربه کردند.

بیشتربخوانید:دو تصمیم مهم بانکی و مالیاتی برای تولیدکنندگان

مدرس خیابانی جهش تولید را وظیفه اصلی وزارت صمت عنوان کرد و گفت: یادمان نرفته که در ابتدای اسفند ۹۸ برای وارد کردن چند محموله ماسک دچار مشکل بوده ایم. معاون وزارت بهداشت در اولین جلسه کمیته لجستیک وزارت صمت گفتند که چندین کادر درمانی ما در بابل و آمل به علت کمبود امکانات شهید شدند.
 
امروز ما به نقطه‌ای رسیده ایم که با یک بسیج مردمی و میدان دادن به مردم و حضور نهاد‌های جهادی و انقلابی، استفاده از ظرفیت کارخانجات تولیدی را فعال کردیم از ابتدای کرونا هیچ محدودیتی در امر تولید قائل نشدیم مگر فعالیت‌های غیر ضروری مثل گردشگری.

وی با ارائه آماری از میزان تولید ماسک و لباس پرستاری در کشور گفت: امروز از روزی ۲۰۰ هزار ماسک به تولید روزی ۶ میلیون ماسک رسیده ایم و در این زمینه صادر کننده هستیم و در زمینه لباس پرستاری ۷۰۰ هزار دست دپو داریم.
منبع: ایسنا
ارسال نظر