اقتصاد۲۴-جدیدترین آمار شورای جهانی طلا از تقاضای سرمایهگذاری بیسابقه برای صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF) که تحت پشتوانه طلا قرار دارند، حکایت دارد. با افزوده شدن ۱۰۴ تن طلا به موجودی این صندوقها در ماه میلادی گذشته، مجموع ذخایر طلای آنها به رکورد ۳۶۲۱ تن رسیده است. شورای جهانی طلا تصریح کرده که داراییهای تحت مدیریت هم به بالاترین رکورد خود صعود کردهاند.
بیشتر بخوانید:قیمت طلا و سکه از ابتدای هفته تاکنون چقدر تغییر کرده است؟
بیشتر بخوانید:قیمت طلا و سکه از ابتدای هفته تاکنون چقدر تغییر کرده است؟
مجموع طلایی که در نیمه اول سال ۲۰۲۰ به صندوقهای ETF طلا وارد شد، ۷۳۴ تن به ارزش ۳۹.۵ میلیارد دلار بود.
طبق گزارش شورای جهانی طلا، برای پی بردن به رکورد بیسابقه تقاضای بالا، کافیست بدانیم ورود طلا به صندوقهای ETF طلا در نیمه اول سال ۲۰۲۰ بالاتر از رکورد بالای خرید طلا توسط بانکهای مرکزی در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بوده و ممکن است حدود ۴۵ درصد از تولید جهانی طلا در نیمه اول سال ۲۰۲۰ را جذب کند.
با این حال تحلیلگران شورای جهانی طلا پیشبینی کردند که انتظار ندارند تقاضای سرمایهگذاری تا پایان سال قوی بماند.
به گفته این تحلیلگران، فضای اقتصادی و ژئوپلیتیکی از سرمایهگذاری در طلا پشتیبانی میکند و هزینه نگهداری طلا هم با پایین یا منفی ماندن نرخهای بهره بانکهای مرکزی، اندک است. همچنین نگرانیهای جدی نسبت به آسیب دیدن احیای اقتصادی از اوجگیری دوباره پاندمی ویروس کرونا وجود دارد. رشد موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در برخی از بخشهای جهان به خصوص آمریکا نشان میدهد که هنوز راه زیادی تا بازگشایی کامل اقتصادها و احیای اعتماد عمومی وجود دارد.
نگاهی به آمار منطقهای نشان میدهد که بالاترین تقاضا در بازار ETF مربوط به آمریکای شمالی است که ماه میلادی گذشته عامل ورود ۸۳ تن طلا به صندوقهای ETF طلا بود در حالی که سهم صندوقهای اروپایی ۱۸ تن و صندوقهای آسیایی ۰.۴ تن بود.
بر اساس گزارش کیتکونیوز، تقاضای سرمایهگذاری در صندوقهای ETF طلا در نقطه مقابل تقاضای فیزیکی برای طلا به خصوص در کشورهایی مانند چین و هند قرار دارد. تدابیر قرنطینه و قیمت بالای طلا مانع تقاضای خرید مصرف کنندگان و سقوط آن به رکورد پایین کمسابقهای شده است.
منبع: ایسنا