اقتصاد24- بانکداری الکترونیک از جمله ابزارهای نوینی است که امروزه در تمامی سیستم بانکی جهان مورد استفاده قرار میگیرد و و روز به روز با پیوستهای تازهتری خود را بهروزرسانی میکند؛ ایران نیز از جمله کشورهایی است که در این زمینه سعی دارد همگام با آخرین تحولات جهانی در این زمینه حرکت کند. در همین زمینه روز گذشته و در هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت از «فعالسازی امکان برداشت مستقیم» بهعنوان ابزار جدید در نظام بانکی رونمایی شد.
«فعالسازی امکان برداشت مستقیم» که گام دوم خدمات سامانه پایا بهشمار میآید و در 18 بانک کشور امکان بهرهگیری از آن نیز فراهم شده، در واقع شیوهای از انتقال وجه است که مشتری این اجازه را به بانک میدهد تا در زمانهای تعیین شدهای مبالغ مشخصی را از حسابهای اشخاص دیگر در بانکهای مختلف برداشت و به حساب مشتری واریز کند.
به گفته مسئولان اقتصادی، «فعالسازی امکان برداشت مستقیم» که با توافق قبلی طرفین (مشتریان بدهکار و بستانکار) صورت میپذیرد، به بانکها این امکان را میدهد تا با کارمزد پایین سرویس مالی دریافت وجوه را در اختیار داشته باشند.
در واقع این امکان نوعی جایگزین اینترنتی چک است و به نظر میرسد با اجرایی شدن کامل آن و پیادهسازی زیرساختهای مرتبط با آن در تمامی بانکهای کشور، دیگر نیازی به چک و فیزیک آن نباشد و حتی بتوان جلوی بسیاری از مشکلات مرتبط با پاس نشدن چکها را گرفت.
در صورت فعال شدن ابزار فوق، امکان پرداخت قبوض، حق عضویت و اقساط که پیشتر بهصورت واریز مستقیم صورت میگرفت، بهصورت خودکار انجام خواهد شد. در برداشت مستقیم، بانکها بهعنوان یک واسطه عمل کرده و در موعدهای مقرر برداشت از حساب اشخاص و واریز را در بین بانکها به شکل خودکار انجام میدهند.