تاریخ انتشار: ۰۵:۲۱ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۹
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد؛

سال ۹۹ سال جهش زیرساخت‌ها در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان/ هاب سوم پتروشیمی ایران در انتظار سرمایه‌گذاران

مسعود پاکزاد گفت: بر اساس شعار امسال و در راستای جهش تولید در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، ما هدفمان را جهش زیرساخت‌ها در نظر گرفته‌ایم و چند پروژه اساسی را پیگیری می‌کنیم و معتقدیم سود اصلی مناطق ویژه اقتصادی باید در تولید باشد و به همین دلیل هدف نهایی منطقه تولید خواهد بود.
اقتصاد۲۴نقش زیرساخت‌ها در دستیابی به هدف سال که «جهش تولید» نامیده شده است، بسیار محسوس و قابل توجه است؛ این مهم به خصوص در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که نقش پر رنگی در تولید و توسعه اقتصادی ایفا می‌کنند اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

منطقه ویژه اقتصادی پارسیان که پیشتر در گزارشی با عنوان با منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان بیشتر آشنا شوید به آن پرداخته بودیم، مزیت‌های مکانی همچون نزدیکی به سایت گازی پارس جنوبی، دسترسی به فرودگاه بین المللی خلیج فارس، دسترسی به آب‌های آزاد، نزدیکی به سایت‌های یک و دو پارس جنوبی دارد و می تواند با دارا بودن بندری قدرتمند و فعال به نام بندر پارسیان که قرار است به عنوان دروازه اصلی واردات مواد خام و صادرات محصولات تولیدی مناطق ویژه اقتصادی پارسیان و لامرد عمل کند، نقش مهمی در توسعه هرمزگان، بوشهر و فارس ایفا کند.
 
امروز این منطقه برای پیشبرد اهداف خود و قدم گذاشتن در مسیر توسعه پایدار و تحقق شعار جهش تولید در نظر دارد زیرساخت‌های خود را به بهترین نحو توسعه دهد.

در این رابطه مسعود پاکزاد، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با تاکید بر اهمیت نقش مناطق ویژه اقتصادی کشور در تولید و صادرات به اقتصاد ۲۴ گفت: منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به عنوان یک نقطه سوق‌الجیشی و با دارا بودن مرز مجاز دارای اسکله، بندر اختصاصی و گمرک مطرح است که زیرساخت‌ها در آن به سرعت فراهم می‌شوند. از طرفی می توان گفت منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به عنوان یکی از اولویت‌های ایمیدرو مطرح است و به همین دلیل، همه ارکان دولت و مسئولان ذی‌ربط همکاری و هماهنگی‌های لازم را در راستای تحقق اهداف مدنظر با منطقه ویژه دارند تا بتوانیم این منطقه را در زیرساخت و سرمایه‌گذاری به نقطه مطلوب برسانیم.
وی همچنین افزود: منطقه ویژه پارسیان اسکله شماره ۵ بندر پارسیان را که یک پروژه عظیم بندری است در دل خود دارد که با ظرفیت تخلیه و بارگیری چهار میلیون تن و با همکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در آینده‌ای نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، درگاهی برای صادرات به کشور‌های خلیج فارس
پاکزاد خاطرنشان کرد: این پروژه در زمان تحریم آغاز شده و در زمان تحریم نیز به اتمام می‌رسد که این امر نقطه قوت این پروژه محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت پروژه اسکله بندر پارسیان گفت: تمام تلاش ما نیز این خواهد بود که منطقه ویژه پارسیان با دارا بودن این اسکله‌ها، به مبدا مهم صادراتی کشور تبدیل شود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در پاسخ به این سوال که منطقه ویژه اقتصادی پارسیان چه برنامه‌هایی برای تحقق شعار جهش تولید در نظر گرفته است؟ پاسخ داد: وظیفه ذاتی مناطق ویژه اقتصادی احداث زیرساخت‌ها است. زمانی که زیرساخت‌ها و تسهیلات زیرساختی برای سرمایه‌گذاران فراهم شوند، قطعا سرمایه‌ها به منطقه ویژه پارسیان جذب خواهند شد.

وی در ادامه افزود: بر اساس شعار امسال و در راستای جهش تولید در منطقه، ما هدفمان را جهش زیرساخت‌ها در نظر گرفته ایم و چند پروژه اساسی را پیگیری می‌کنیم. از جمله برنامه‌های ما کارخانه لوله بدون درز، احداث پایانه صادراتی محصولات فله و کارخانه تولید اسید فسفریک و مینری فاینری خواهد بود.

پاکزاد اعتقاد مدیران منطقه ویژه پارسیان را این دانست که سود اصلی مناطق ویژه باید در تولید باشد و گفت که به همین دلیل هدف نهایی منطقه نیز تولید خواهد بود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با مهم شمردن مسئله صادرات گفت: تمام تلاش ما این است که با صادرات محصولات چه آن‌ها که در منطقه و چه آن‌ها که در سرزمین اصلی تولید می‌شوند با کمک اسکله‌های موجود از تولید در کشور حمایت کنیم که به زودی این مهم محقق خواهد شد.

بیشتر بخوانید: نقش موثر جوامع محلی در توسعه منطقه
پاکزاد مطرح کرد: این منطقه هاب سوم پتروشیمی ایران نام‌گذاری شده است و می‌تواند شرایط ویژه‌ای برای سرمایه گذاران ایجاد کند. حوزه‌های پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم، پودر آلومینا، نیروگاه برق و... در منطقه ویژه پارسیان اهمیت زیادی دارند و به همین دلیل از سرمایه‌گذاران دعوت می‌کنیم که به این حوزه‌ها وارد شوند. ما نیز در تلاشیم تا بهترین شرایط را برای سرمایه‌گذاران از نظر زمین، زیرساخت و مجوز فراهم ساخته و از آن‌ها حمایت کنیم.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در پایان خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم که منطقه ویژه اقتصادی پارسیان باید به گونه‌ای مدل توسعه‌ای را لحاظ کند که توسعه جوامع محلی نیز در آن گنجانده شود چرا که این منطقه بخشی از فرهنگ، تاریخ و هویت کشور و استان هرمزگان است و باید بتواند با حضور فعال خود در زندگی مردم تاثیرگذار باشد. ایده ما این است که از مردم به عنوان شرکای اجتماعی خود یاد کنیم.

ارسال نظر