اقتصاد ۲۴ - بر اساس سیاستهای برنامه چهارم توسعه از سال ۱۳۸۴ مطالعات مکانیابی استقرار صنایع انرژیبر در راستای جلوگیری از خام فروشی گاز طبیعی، تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر، تکمیل زنجیره تولید پتروشیمی و فولاد از مواد اولیه تا محصولات نهایی و افزایش صادرات غیرنفتی آغاز شد.
طرح ایجاد منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان از جمله طرحهای تملک داراییهای سرمایهای است که از سال ۱۳۸۴ موافقتنامه آن میان سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به عنوان دستگاه اجرایی این طرح مبادله شد.
این منطقه ویژه دارای ظرفیت ها و پتانسیل هایی از جمله نزدیکی به مخزن گازی پارس جنوبی، دسترسی به خطوط حمل و نقل دریایی، وجود گاز شیرین به میزان قابل برداشت بالاتر از ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز در مجاورت منطقه است.
در ادامه گفتگوی خبرنگار
اقتصاد ۲۴ با
داوود آدینه لو، معاون اقتصادی و سرمایه انسانی منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان را میخوانید:
* منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان در آینده ای نزدیک به عنوان هاب سوم پتروشیمی کشور مطرح خواهد بود؛ بفرمایید امروز اصلی ترین فعالیت های منطقه شامل چه مواردی است؟
- برای منطقه ویژه اقتصادی پارسیان چیزی در حدود ۱۸ میلیون تن ظرفیت پتروشیمی، ۴ میلیون تن فولاد، ۶۰۰ هزار تن آلومینیوم و ۳ میلیون تن آلومینا در نظر گرفته شده است که در حال تولید است.
آب شیرین کن و نیروگاه با رقمی بالغ بر ۴۳۰۰ وات، برای این منطقه در نظر گرفته شده و از بحثهای مهم این منطقه محسوب میشود؛ همچنین بندری هم در منطقه در حال ساخت است که بزرگترین بندر تخصصی در کشور است که دارای ۱۹ پست اسکله و ظرفیت ۴۰ میلیون تن جابهجایی کالا است.
فاز اول این بندر در حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و یک پست اسکله آن بهمن ماه امسال به بهره برداری میرسد.
* برنامههای منطقه ویژه اقتصادی پارسیان برای سال آینده به چه صورت خواهد بود و فکر میکنید چه میزان موفقیت اقتصادی به نسبت امسال خواهید داشت؟
- با توجه به مشخص شدن سرمایه گذار آب شیرین کن منطقه و شروع عملیات اجرایی آن، سال آینده قطعا پیشرفت خوبی حاصل خواهد شد. بندر پارسیان هم با سرعت به کار خود ادامه می دهد و تا پایان سال ۹۹ انشاالله ۴ پست اسکله به بهره برداری خواهد رسید که این ظرفیت خوبی را برای صادرات کالا برای استان هرمزگان و استانهای همجوار ایجاد می کند. به دلیل اینکه منطقه ویژه اقتصادی پارسیان نزدیکترین منطقه به کشور قطر است و با توجه به روابط خوب اقتصادی و سیاسی میان ایران و قطر، از این بندر به عنوان درگاهی برای صادرات به کشورهای خلیج فارس و سایر نقاط جهان میتوان استفاده کرد.
در حوزه صنایع پتروشیمی و با توجه به همکاری که این منطقه با شرکت ملی صنایع پتروشیمی دارد، ۵ سرمایه گذاری پتروشیمی را مشخص کرده اند و پیش بینی این است که در سال ۹۹ حداقل ۲ مجتمع دیگر هم ساخت خود را آغاز کنند و مذاکراتی هم برای احداث نیروگاه شده است که اگر خدا بخواهد در سال ۹۹ عملیات اجرایی آن شروع میشود.
در صنعت آلومینا ما یک سرمایه گذاری داریم که در سال ۹۹ با توجه به صحبتهای مدیر عامل مجموعه قطعا عملیات اجرایی آن شروع میشود و تولید ۱۶۰۰ تن پودر آلومینا برای صنایع آلومینیوم کشور را تامین خواهد کرد، به ویژه برای شرکت آلومینیوم جنوب که در منطقه ویژه اقتصادی لامرد قرار گرفته است.
بخشی از سایت منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به بحث گردشگری اختصاص دارد و با توجه به موقعیت منطقه و سواحل بکری که دارد، پیش بینی می کنیم که در سال ۹۹، در حوزه گردشگری هم سرمایه گذار جذب کنیم تا از پتانسیل گردشگری هم استفاده شود.
انبار آلومینیوم در این منطقه به ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است که قطعا امسال به بهره برداری خواهد رسید. امیدوار هستیم که سال ۹۹ برای اقتصاد کشور و اقتصاد منطقه سال پر باری باشد.