تاریخ انتشار: ۰۶:۵۹ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴:

بها ندادن به شرکت‌های دانش‌بنیان عمدی است/ منافع عده‌ای در گرو واردات محصولات خارجی است

ایزدپناه گفت: بخش دیگری از بها ندادن به شرکت‌های دانش‌بنیان، عمدی است، چون منافع عده‌ای در گرو واردات محصولات خارجی است. تا زمانی که این افراد در تصمیم‌گیری‌ها نفوذ داشته باشند نمی‌توان به بهبود و شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان امیدوار بود.

محمد آیتی، اقتصاد۲۴ - شرکت‌های دانش‌بنیان، موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به‌منظور افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان تشکیل می‌شوند.

در این سال‌ها که کشور تحت فشار سخت‌ترین تحریم‌های اقتصادی است، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای بومی‌سازی تکنولوژی تبدیل به یک ضرورت شده است، اما به‌نظر می‌رسد همچنان برخی مسئولان به اهمیت این موضوع پی نبرده‌اند.

عبدالله ایزدپناه، نماینده ایذه و باغملک در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ با اشاره به اهمیت و ضرورت استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در سال جهش تولید و تکیه بر توان داخلی گفت: یکی از زمینه‌هایی که در تولید و توان داخلی آنطور که باید و شاید به آن اهمیت داده نمی‌شود، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند. با توجه به حضور افراد متخصص و ظرفیت‌های بالایی که در این شرکت‌ها وجود دارد، اما تاکنون و علیرغم اینکه در شرایط سخت اقتصادی قرار گرفته‌ایم توجه چندانی به این موضوع نشده و این رویکرد باعث ناامیدی بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان شده است.

وی افزود: اگر فرصت لازم به شرکت‌های دانش‌بنیان داده شود، می‌توانند در تولید و صنعت کشور پیشرو باشند. به‌عنوان مثال می‌توان به فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در صنایع دفاعی کشور اشاره کرد. آن‌ها موفق شدند با تکیه بر توان داخلی و اعتماد به نیروی نخبه کشور، حرکتی عظیم و تازه در صنایع دفاعی کشور به‌وجود آورند.

ایزدپناه اظهار داشت: اگر ما امروز در عرصه خودروسازی دچار ضعف‌های بسیاری هستیم و توان رقابت با خودروسازان جهان را نداریم و همچنین در تولید قطعات و مواد اولیه خودروسازی دچار نقص هستیم، علت آن اعتماد نکردن و فرصت‌ ندادن به شرکت‌های دانش‌بنیان است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به بازدید خود از یک شرکت دانش‌بنیان گفت: شرکت دانش‌بنیانی که من از آن بازدید کردم در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات باکیفیت و قابل اطمینان در حوزه نفت، گاز و انرژی فعال است و توانسته قطعات خوبی مشابه مدل خارجی خود تولید کند که با شرایط نابسامان اقتصادی موفق به تولید با یک دوم قیمت مشابه خارجی شده است، اما این شرکت و امثال این شرکت‌ها با وجود اثبات خود همچنان مورد بی‌توجهی و کم‌لطفی برخی مدیران هستند.


بیشتر بخوانید: فقر خلاقیت؛ عامل شکست احتمالی استارت آپ‌ها در بورس/ رمز کاهش هزینه‌ها با ورود دانش بنیان‌ها به بورس


نماینده ایذه و باغملک یادآور شد: آن‌طور که باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در صنایع ایران بهره گرفته نشده و شرایط برای استفاده از نبوغ این شرکت‌ها در زمان تحریم‌های سخت آمریکا که صنایع کشور دچار رکود شده آن‌چنان که باید مهیا نشده است. یادمان باشد ما دیگر زمانی برای از دست‌ دادن نداریم، چون معیشت مردم بیش از هر زمانی به خطر افتاده است.

وی اعتماد نکردن به برخی شرکت‌های دانش‌بنیان را یکی از عوامل عدم‌ موفقیت حداکثری آنان برشمرد و افزود: به‌نظر من بخش دیگری از بها ندادن به بعضی شرکت‌های دانش‌بنیان، عمدی است، چون منافع عده‌ای در گرو واردات محصولات خارجی است. تا زمانی که این افراد در تصمیم‌گیری‌ها نفوذ داشته باشند نمی‌توان به بهبود و شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان امیدوار بود.

ایزدپناه در پاسخ به این سوال که اگر در عدم‌ پیشرفت شرکت‌های دانش‌بنیان عمدی وجود داشته باشد، قوه قضاییه باید ورود کند؟ گفت: قطعاً قوه قضاییه باید به موضوع ورود پیدا کند و دست‌های پشت پرده را شناسایی و با آنها برخورد کند؛ همانطور که قوه قضاییه در زمینه‌های مختلف، با فساد در حال مبارزه است. باید کمک کنیم تا زمینه برای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان به‌وجود بیاید.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در صنایع کشاورزی کشور ابراز نارضایتی کرد و اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی اگر از علم و توانایی این شرکت‌ها در تولید قطعات و صنایع کشاورزی به‌خوبی استفاده کند می‌تواند با تکیه بر توان داخلی به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا کند. اکنون شرکت‌های دانش‌بنیان در بحث‌های بودجه و مالی گلایه‌های بسیاری دارند و ناراضی هستند. آن‌ها توانایی مالی برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی و تولید را ندارند که این عامل باعث شکست و نابودی بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان شده است.

این نماینده استان خوزستان در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: صندوق‌هایی که برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تاسیس شده‌اند باید تسهیلات خوبی در این زمینه برای این فعالان درنظر بگیرد و سخت‌گیری‌هایی که در دادن وام و اعطای تسهیلات بانکی برای این شرکت‌ها گذاشته‌اند را به حداقل برسانند تا شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر سخت و دشوار خود با مشکلاتی این‌چنینی مواجه نشوند. تنها راه شکست تحریم‌های آمریکا و پیشرفت صنعت ایران، اعتماد و کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان است که امیدوارم همه مسئولان از صمیم قلب به این مهم برسند و با حمایت‌های همه‌جانبه خود تلاش کنند رشد اقتصادی در کشور سرعت بگیرد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
احمدی پناه
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۴
اینقدر نابخردانه حرف نزن .برو صورتهای مالی این شرکتها را ببین.
شهروند تهرانی
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۴
شرکتهای دانش بنیان باید حمایت کرد اما هنوز محصولاتشان به لحاظ کیفیت درحد محصولات مشتبه در دنیا نیست البته بجز چین
که محصولات بی کیفیت بازار ایران را قرق کرده بنظرم در کنار تولید اگر رقابت نباشه میشه محصولی مثل پراید که ۱۰۰ میلیون شده درحالی که میدونیم کیفیت اصلا نداره و استانداردهای لازم و امنیت نداره
انشالله محصولات کشورمان بتوانند به کیفیت لازم برسند اما واردات عامل بازدارنده محصولات نیست بلکه کیفیت آن است که تعیین کننده است
ارسال نظر