نورالدین مهری رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره با اشاره به اینکه در کشور به ۱۰۰ هزار تن پیچ و مهره نیاز داریم گفت: مفتول به صورت شمش و بعد به صورت میلگرد در اختیار تولید کننده قرار میگیرد.
او با اشاره به اینکه مفتول در هفت ماه گذشته دو و نیم برابر گران شده است افزود: پیچ و مهره را یا به صورت وارداتی و یا از تولید کننده تامین میکنیم لذا پیچ و مهره باید به صورت ارزان در اختیار ما قرار بگیرد.
مهری ادامه داد: ۱۰۰ هزار تن پیچ و مهره مصرف سالیانه کشور است، ولی متاسفانه برخی تولیدکنندگان به هیچ عنوان پیچ و مهره ارائه نمیدهند. شاید برخی شرکتها توان تولید نداشته باشند، توان تولیدی برخی از شرکتها ۴ هزار تن است. اگر پیچ و مهره به وفور در بازار باشد دلیلی برای واردات آن وجود ندارد.
افزایش تولید فولاد آلیاژی در کشور
علیرضا چایچی مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران با اشاره به اینکه میزان تولید پیچ و مهره افزایش یافته است اظهار کرد: ۵۵ تا ۶۰ هزار تن نیاز فولادی بازار است، در سال جاری بیش از ۲۲ هزار تن را میتوانیم به صورت مستقیم تامین کنیم و ما بقی را از طریق سایر شرکتها به صورت مشارکتی میتوان تامین کرد.
او با اشاره به اینکه امکان تأمین نیاز کشور از سوی شرکت ما وجود دارد لذا ۳۰ درصد نیاز فولادهای آلیاژی را میتوانیم به صورت مستقیم تولید کنیم ادامه داد: به نظر میرسد امکان تامین ۷۰ درصد با مشارکت ما و شرکت نبرد کاران وجود دارد.
بیشتربخوانید:اتکا به توان داخلی بدون متخصص خارجی
چایچی با اشاره به اینکه برنامه تامین و عرضه فولاد آلیاژی به این گونه است که ۸۰ درصد عرضه توسط شرکت انجام میشود و ۲۰ درصد توسط عاملین فروش صورت میگیرد افزود: امسال نسبت به سال گذشته ۱۵ هزار تن نیاز بازار را تامین کردیم و تا پایان سال از ۲۲ هزار تن عبور خواهیم کرد، ما به دنبال تامین بازار داخلی هستیم.
او افزود: امسال در بخش فولاد آلیاژی افزایش ظرفیت و افزایش فروش داشتیم برخی از کارخانههای تولید کننده پیچ و مهره دچار مشکلاتی به دلیل کمبود مواد اولیه هستند. اگر زنجیرها را پشت سر هم بگذاریم میزان عرضه کاملا مشخص است و لذا مشکل از ما نیست. برنامههای تولید ما دو و سه ماه است و بر اساس سفارش مشتریان کار را انجام میدهیم ما میتوانیم ۳۰ درصد نیاز بازار را تامین کنیم.
کمتر از ۳۰ درصد پیچ و مهرههای خودروسازان تامین میشود
مرعشی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان پیچ و مهره با اشاره به اینکه کمتر از ۳۰ درصد پیچ و مهرههای خودروسازان تامین میشود اظهار کرد: پیچ و مهره شامل افزایش قیمت شده است، در صنعت پیچ و مهره افزایش قیمت در فاصله زمانی ۹۸ تا ۹۹ حدود ۷۰ درصد بوده است لذا در مذاکراتی که با مشتریانمان مانند خودروسازان داریم طی بررسیهای صورت گرفته، تاثیر پذیری این صنعت در نهادههای تولید، نرخ حدود ۷۰ درصد را نشان میدهد.
او با اشاره به اینکه در بازار کمبود جنس وجود دارد عنوان کرد: در ماه اردیبهشت، ماده اولیه یکی از صنایع کیلویی ۹۵۰۰ تومان بود، اما الان به ۱۹ تا ۱۹۵۰۰ تومان رسیده است لذا تورم در حوزه مواد اولیه حدود ۱۰۰ درصد است.
این عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان پیچ و مهره با اشاره به اینکه همه نهادهای تولید مانند دستمزد و انرژی صد در صد افزایش قیمت نداشته است افزود: تولید کنندگان پیچ و مهره به دو گروه تقسیم شدند، اول تولیدکنندگانی هستند که نیاز عمومی بازار را تامین میکنند و دوم تولید کنندگانی هستند که نیاز خودروسازان را تامین میکنند، اگر بازار تقاضایی داشته باشد ما منعی برای عرضه نداریم.
مرعشی با اشاره به اینکه ما مشکلی برای عرضه نداریم ادامه داد: هزینههای سرباری برای تولید کننده وجود دارد، عدم تامین به موقع مواد و عدم امکان تامین مواد اولیه به طور کلی باعث شده تا تولیدکنندگان برای تولید و تامین روزمره صنایع کشور مانند صنایع خودرو دچار مشکل شوند.
او تصریح کرد: به هر نمایندگی که مراجعه میکنیم حتی برای وعدههای سه چهار ماهه نمیتوانند قول تامین مواد را بگیریم، لذا با تغییرات قیمتی که در سال ۹۹ اتفاق افتاده خطوط تولید خوابیده است.