تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۰۶ مهر ۱۳۹۹
در روزهای افت شدید شاخص‌های بورسی:

قرنطینه، ناجی وال استریت شد

وقتی در روز‌های معاملاتی هفته گذشته، شاخص‌های وال استریت با افت‌های شدیدی همراه شدند همه کارشناسان نسبت به برگشت روز‌های خوش به بازار ناامید بودند، اما خبر‌های دیگری در راه بود که مسیر بازار این کشور را با شگفتی همراه کرد.

اقتصاد۲۴-  در هفته‌هایی که تمام خبرگزاری‌ها مملو از خبر بسته محرک مالی دولت آمریکا برای نجات به بازار و انتخابات این کشور بود، اتفاقاتی پشت پرده در حال رخ دادن بود.

افزایش شاخص نزدک، در این میان و رشد نماد‌های ebay, paypal,Nvidia در شاخص نزدک در حالی اتفاق افتاد که شاخص اس اند پی افت بسیار شدیدی را متحمل شده بود.

سهام موجود در شاخص نزدک که همگی مربوط به کسب و کار‌هایی بودند که کاربران از خانه از آن‌ها استفاده می‌کردند، با افزایش همراه شده بود. افرادی که در خانه قرنطینه بودند و از قانون STAY HOME تبعیت کرده بودند این بار، موجب افزایش سهام وال استریت شده بودند. از سوی دیگر، این رفتار نشان دهنده ادامه روند محدودیت کرونا و نگرانی نسبت به بازگشت به اوضاع عادی اقتصادی بود.


بیشتر بخوانید: سهام‌ پُرطرفدار در بورس تا چه میزان ریزش کرده‌اند؟


اما اروپا نیز در این میان، دوباره به مسیر قرنطینه جدید وارد شد و بریتانیا نیز وارد دومین فاز قرنطینه می‌شود. فرانسه نیز با افزایش میزان مبتلایان با فاز جدیدی از ویروس کرونا رو به رو می‌شود.

در آمریکا افزایش مرگ و میر از ویروس کوید۱۹ در اواسط هفته به مرز ۲۰۰ هزار نفر می‌رسید و دوباره قرنطینه جدید شروع می‌شود و سرمایه گذاران بدین ترتیب از بازار‌های سهام فراری می‌شوند.

اما قرنطینه، روی خوش خود را به بازار سهام آمریکا نشان داده است. قیمت سهام آمازون، اپل، مایکروسافت با افزایش همراه می‌شود و افزایش میزان مصرف می‌تواند موجب افزایش قیمت این سهام شود در حالی که شاخص داوجونز افت ۸.۶ درصدی را از خود به جای می‌گذارد و قیمت سهام خودروی چورون نیز ۸.۲ درصد کاهش را به ثبت می‌رساند.

به این ترتیب، قیمت سهام stay at home که همان سهام‌هایی است که مصرف کننده از خانه موجب رشد قیمت آن می‌شود در لیدر افزایشی‌ها قرار دارند و بهبود روند اقتصادی از طریق شاخص‌ها در حال پیشروی است.

نشانه‌هایی از تغییر موقعیت مولفه‌های اقتصادی در اقتصاد آمریکا قابل مشاهده است و نشانه‌هایی از پولبک در کوتاه مدت به چشم می‌خورد.

سباستین گالی، استراتژیست اقتصاد خرد در موسسه مالی نوردا در این خصوص اظهار داشت: بازار روشی عجیب را در پیش گرفته است. تغییر موقعیت‌های خرید و فروش کاملا نشان از هوشمندی بازار است. با این که برخی سهام ارزنده در محدوده قیمت‌های حمایتی قرار دارند، اما افت‌های پی در پی سهامداران را از بازار‌ها دور کرده است. با این حال زمزمه رشد در برخی سهام شرکت‌ها می‌تواند همچنان بازار را از افت‌های سنگین نجات دهد.

اما جالب اینجاست که هیچ کس در بازار سهام آمریکا دچار پنیک نشد! با این که شاخص اس اند پی افت بسیار شدیدی داشت و تا محدوده ۱۰ درصد نیز سقوط کرد و نزدک هم در محدوده کف حمایتی قرار گرفت، اما بازار نشان داد که می‌تواند در بعضی اوقات مکث کند. مخصوصا در موقعیت‌های زمانی خاص.

حالا روایت تغییر خواهد کرد. به نظر می‌رسد روند منفی از شرکت‌های تکنولوژی که چندی پیش بازار وال استریت را زیر و رو کرده بود دچار تحول شده است. کارشناسان معتقد بودند که سهام شرکت‌های تکنولوژی اورولیو بوده است، اما هر چه که بازار منفی‌تر شود ریسک صنایع خالی‌تر خواهد شد. ترس از فاز جدید کورد ۱۹ و انتخابات آمریکا از یک طرف و ضعف اقتصادی از سمت دیگر به چهره بازار سهام آمریکا سیلی می‌زند.

کارشناسان معتقدند بازار سهام نیز مانند دیگر بازار‌های مالی دارای فاز اصلاح است. اما از این فاز اصلاح، مسیر آتی برخی سهام تغییر خواهد کرد و می‌تواند آینده جدید را برای برخی صنایع به وجود آورد.

منبع: سنا
ارسال نظر