تاریخ انتشار: ۱۳:۳۸ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۷

رشد 102 درصدی صادرات کشاورزی در 40 سال

براساس آمارهای منتشر شده، بخش کشاورزی در حوزه اقتصاد بیشترین پیشرفت را در 40 سال بعد از انقلاب داشته به گونه‌ای که صادرات محصولات این بخش تا پیش از انقلاب 285 میلیون دلار بود و اکنون با 102 درصد رشد، به 577 میلیون دلار رسیده است.

اقتصاد ۲۴- بخش کشاورزی از استراتژیک‌ترین بخش‌های اقتصاد است و افزایش محصولات در این حوزه از مهم‌ترین عوامل تامین و بهبود امنیت غذایی به شمار می‌رود.
«کاظم خاوازی» رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اعلام کرد که با استفاده از دستاوردهای تحقیقاتی و پژوهشی، حجم تولیدات بخش کشاورزی در سال 1357 نزدیک 26 میلیون تن بود که با 96 میلیون تن رشد به 122 میلیون تن رسیده است.

خودکفایی در گندم

میزان تولید گندم پیش از پیروزی انقلاب (سال 1356) چهار میلیون تن بود که اکنون در تولید آن به خودکفایی رسیدیم به گونه‌ای که سال گذشته میزان تولید به 13 میلیون و 600 تن رسید.

مقایسه این دو آمار نشان می‌دهد که تولید گندم پس از پیروزی انقلاب اسلامی و طی 40 سال گذشته 2.5 برابر رشد داشته است.
رئیس سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی در تشریح دستاوردهای انقلاب گفت: اکنون میزان ذخایر استراتژیک گندم برای 300 روز کافی است.

رشد 127 درصدی تولید گوشت مرغ

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی، اکنون ارزش تولیدات دامی کشور پس از چهار دهه به بیش از 15 میلیارد دلار رسیده که بی‌سابقه بوده است.

«علیرضا رفیعی پور» یکی از دستاوردهای انقلاب را دستیابی به خودکفایی بیش از 90 درصدی در تولید محصولات دام، طیور و آبزیان دانست و گفت: از چهار دهه پیش تاکنون با جوجه‌ریزی یک میلیارد و 200 میلیون قطعه جوجه گوشتی، تولید گوشت مرغ کشور به بیش از دو میلیون تن و با جوجه‌ریزی 87 میلیون تن جوجه یک روزه تخمگذار، میزان تولید تخم مرغ به 900 هزار تن در سال رسیده است به طوری که ایران در بین 10 کشور دنیا رتبه نخست تولید تخم مرغ و آبزیان را دارد.

برابر آمار اعلامی سازمان برنامه و بودجه، در سال 1356 تولید گوشت مرغ 163 هزار تن بود و این رقم در سال گذشته به دو میلیون و 236 هزار تن رسیده است. به عبارتی در 40 سال گذشته 127 درصد رشد داشت.

رشد 2900 درصدی سطح گلخانه‌های کشور

گلخانه‌ها به عنوان یکی از ارکان اصلی بخش کشاورزی ایران مطرح هستند. سطح گلخانه‌های کشور در سال 1356 به 500 هکتار می‌رسید که این میزان در سال گذشته با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در 40 سال گذشته به 15 هزار هکتار رسیده است و طبق برنامه‌ریزی در افق چشم‌انداز 1404 باید به 48 هزار هکتار برسد.

همچنین پارسال سه هزار هکتار زمین در شهرک‌های کشاورزی با هدف توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، آبزی‌پروری و طیور به سرمایه‌گذاران واگذار شد که نسبت به آغاز دولت یازدهم (سال 1392)، رشد پنج برابری را نشان می‌دهد.

180 هزار هکتار مجهز به سیستم‌های آبیاری تحت فشار

آبیاری‌ نوین به معنای آب‌رسانی به کشتزار و باغ با تجهیزات تحت فشار به دو شکل قطره‌ای و بارانی است. بازده آبیاری بارانی تا 70 درصد و آبیاری قطره ‌ای تا 95 درصد است. به این معنا که با اجرای آبیاری بارانی تا 20 درصد و آبیاری قطره ای فقط تا پنج درصد آب هدایت شده به زمین کشاورزی تلف می‌‌شود و این در حالی است که در آبیاری به روش سنتی حتی با لحاظ همه روش‌های صرفه‌جویی، بازده آبیاری حداکثر 50 درصد است.

بر پایه آمار اعلام سازمان برنامه و بودجه در سال 1356، 37 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی مجهز به سیستم‌های آبیاری تحت فشار بودند.
با توجه به اینکه سالیانه 18.5 میلیون هکتار خاک کشور در چرخه تولید قرار دارد، که از این میزان بیش از 6 میلیون هکتار مستعد توسعه سامانه‌های نوین آبیاری است. پس از انقلاب سیستم‌های آبیاری تحت فشار 386 درصد رشد داشته است. به عبارتی سال گذشته سیستم‌های آبیاری تحت فشار به 180 هزار هکتار رسید.
ارسال نظر