تاریخ انتشار: ۱۳:۵۶ - ۲۵ مهر ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
مقام صنفی خبرداد:

شرط کاهش قیمت مرغ

نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه اگر ارز لازم برای تامین نهاده‌ها جهت تولید مرغ تخصیص یابد و نشتی، انحراف و امضای طلایی در توزیع نهاده‌ها نباشد قیمت مرغ کاهش می‌یابد، گفت: زمزمه واردات مرغ در صورت کمبود شنیده می‌شود و شاید برخی رانت‌ها از واردات سود می‌برند در سال جهش تولید هم دنبال تحقق همین موضوع باشند.

اقتصاد۲۴ -نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه اگر ارز لازم برای تامین نهاده‌ها جهت تولید مرغ تخصیص یابد و نشتی، انحراف و امضای طلایی در توزیع نهاده‌ها نباشد قیمت مرغ کاهش می‌یابد، گفت: زمزمه واردات مرغ در صورت کمبود شنیده می‌شود و شاید برخی رانت‌ها از واردات سود می‌برند در سال جهش تولید هم دنبال تحقق همین موضوع باشند.

حبیب اسدالله نژاد  در پاسخ به اینکه چرا قیمت مرغ در روز‌های اخیر با افزایش مواجه شده است؟ اظهار کرد: به دلیل عدم برنامه ریزی درست در ماه‌های قبل و عمل نکردن به وعده‌ها در خصوص تامین نهاده‌های مورد نیاز واحد‌های تولیدی، قیمت مرغ افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت مرغ زنده در بازار ۱۷ تا ۱۷ هزار و ۵۰۰تومان و مرغ گرم نیز ۲۵ تا ۲۵ هزار و ۵۰۰تومان است. این قیمت واقعی و تمام شده مرغ با شرایط موجود است. یعنی حتی اگر ۵۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز مرغداری‌ها با قیمت‌های مصوب تامین شود، قیمت‌های مذکور قیمت واقعی مرغ است. اما نکته قابل توجه این است که ۵۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز مرغداری‌ها توسط دولت تامین نمی‌شود و آن‌ها مجبور هستند که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد نهاده مورد نیاز خود را از بازار آزاد با قیمت‌های گزاف تهیه کنند.

فروش مرغ کیلویی ۲۵ هزار تومان تخلف نیست

نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی اضافه کرد: فروش مرغ گرم با قیمت ۲۵ هزار تومان تخلف نیست و قیمت تمام شده مرغ برای مرغداران است. اگر نهاده دولتی تامین شود قیمت مرغ کاهش می‌یابد و اگر همین مقدار هم به دست تولیدکنندگان نرسد قیمت مرغ افزایش خواهد یافت.

نهاده‌ها چگونه سر از بازار سیاه در می‌آورند؟

وی در ادامه تصریح کرد: نهاده‌های دامی به اندازه کافی وارد و در کشور وجود دارد، اما در توزیع آن‌ها تخلفاتی صورت می‌گیرد و نشتی دارد. همین نشتی و شاید سودجویی‌ها و امضا‌های طلایی برای نهاده‌ها باعث شده بخش زیادی از این نهاده‌های وارداتی از چرخه توزیع دولتی خارج شود و سر از بازار سیاه در آورند. نهاده‌هایی که در بازار سیاه هستند همه وارداتی بوده و با ارز ۴۲۰۰ تومانی ثبت سفارش شده اند. دستگاه‌هایی که وظیفه تامین وتوزیع نهاده‌ها را دارند باید پاسخگو باشند که چگونه نهاده‌های دولتی وارد بازار سیاه می‌شوند.

اسدالله نژاد افزود: کارگروه تنظیم بازار با علم براینکه قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران ۱۷ هزار تومان است، هنوز قیمت واقعی آن را اعلام نکرده که اگر این رویه اصلاح نشود بالا رفتن قیمت مرغ به بحران و کمبود تبدیل خواهد شد که زیبنده کشوری نیست که هفتمین تولید کننده جهان بوده و پتانسیل صادرات بیش از یک میلیون تن مرغ را دارد.


بیشتربخوانید: تمهیدات لازم برای آرامش بازار در ایام پایانی سال


وی به زمزمه واردات مرغ در صورت بروز کمبود اشاره و اظهار کرد: شاید برخی رانت‌ها در دستگاه‌ها که از واردات سود می‌برند در سال جهش تولید هم دنبال تحقق همین موضوع باشند. اما باید گفت ارزی که برای واردات یک قطعه مرغ اختصاص می‌یابد، اگر به سمت نهاده‌ها رود می‌تواند قیمت هر کیلو گرم مرغ را به شرایط قبل بازگرداند.

اسدالله نژاد در پایان با اشاره به اینکه ایراد در تامین و توزیع دولتی نهاده است، گفت: اگر ارز لازم برای تامین نهاده مورد نیاز جهت تولید مرغ تخصیص یابد و نشتی، انحراف و امضای طلایی نباشد، این مشکلات هم نخواهد بود.

منبع: ایسنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
باید چی بگیم تخم مرغ به زور می‌گرفتیم حالا شتر تو خواب پنبه دانه ببینه ما ملت ایران هم گوشت تخم مرغ می‌بینیم یعنی از داشتن همچین دولتی متاسفم که از بدبختی و بیکاری و گرفتاری مردمان کشورش بی توجهی نشون میده
حسن
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
همه در کشور میدونن مافیای نهاده های مرغ و تخم مرغ آقای م و باندشه.چرا ملت رو سر کار گذاشتید؟
ارسال نظر