تاریخ انتشار: ۱۵:۱۴ - ۳۰ مهر ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

جزییات حکم علی اصغر پیوندی و همدستانش

حکم بدوی دادگاه علی اصغر پیوندی صادر شد. دادگاه رییس سابق جمعیت هلال احمر را به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم کرده است.

اقتصاد۲۴ - حکم بدوی دادگاه علی اصغر پیوندی صادر شد. دو روز گذشته جزییاتی از حکم دادگاه پیوندی را برای نخستین بار منتشر شد و نوشت دادگاه کیفری دو، رییس اسبق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیر سابق جمعیت هلال احمر را به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان امروز نوشته علاوه بر دوازده سال حبس، حکم انفصال دائم از خدمات دولتی را برای او صادر کرده است. این پرونده اما جزییات بیشتری دارد و پیوندی همدستان دیگری داشته که برخی از آنها تبرئه شدند و برخی نیز محکوم شدند. جزییات بیشری از پرونده علی اصغر پیوندی را در ادامه بخوانید:

اختلاس یک و نیم میلیاردی علی اصغر پیوندی در دانشگاه شهید بهشتی

 علی‌اصغر پیوندی در آذرماه سال گذشته یک روز پس از کناره‌گیری از ریاست جمعیت هلال احمر توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شد. در همان زمان برخی رسانه‌ها نوشتند بازداشت پیوندی مربوط به پرونده تخلفی در دوره رایستش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. طی این یک سال تقریبا هیچ اطلاعات و جزئیاتی از پرونده پیوندی موجود نبود و هیچ کس نمی‌دانست در این پرونده چه خبر است. در نهایت سخنگوی قوه قضاییه در هشتم مهرماه اعلام کرده حکم بدوی پرونده علی اصغر پیوندی صادر شده است.

دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی کارکنان دولت تهران در دوم مهر ماه دادنامه پرونده اختلاس و ارتشا علی اصغر پیوندی و ده متهم دیگر را که شامل مدیران جمعیت هلال احمر می‌شود، تنظیم کرده است. شاکی این پرونده سازمان بازرسی کل کشور است. به جز پیوندی، «ع.ن.ک.م»، «ح.د»، «د.و.س»، «م.ع»، «ف.و.ک»، «ع.ا.پ» «م.ع.ح.ا»، «ح.ع» و «ر.ف» متهمان پرونده هستند.

پرونده پیوندی و همکارانش با اتهام تصرف غیرقانونی در وجوه جمعیت هلال احمر و اختلاس، تحصیل مال از طریق نامشروع و معاونت در اختلاس، تضییع اموال و وجوه دولتی، اخذ رشوه و پورسانت، اختلاس و تصرف غیرقانونی در وجوه دولتی روی میز دستگاه قضا قرار گرفته بود.

جزییات پرونده علی اصغر پیوندی

اختلاس وجوه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران به میزان ۱۵.۱۶۵.۹۵۸.۰۰۰ ریال طی چندین فقره چک به حساب خویش و همسرش، تحصیل مال از طریق نامشروع بابت کارانه طی سال‌های ۹۳ تا ۹۶ به میزان ۶.۸۴۸.۰۴۶.۷۲۳ ریال، تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان چهل هزار یورو از وجوه شرکت‌های مربوطه به سازمان تدارکات هلال احمر، تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۶۰ هزار درهم از رییس بیمارستان هلال احمر ایرانیان دبی، تصرف غیرمجاز به مبلغ ۸۵۳۹۳ یورو از وجوه جمعیت هلال احمر در تاسیس شرکت وابسته به جمعیت هلال احمر در کشور آلمان از جمله اتهاماتی است که پیوندی با اثبات آن‌ها حکم محکومیت از دادگاه گرفت.

کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب تهران نشان می‌دهد این پرونده از دهم مهر سال ۹۸ باز شده و تا مهر امسال که به صدرو حکم بدوی رسید.

این پرونده دو بخش دارد؛ بخش اول مربوط به آنچه پیوندی در زمان ریاستش در دانشگاه انجام داده و بخش دوم مربوط به پرداختی‌های خارج از شمول و غیرقانونی جمعیت هلال احمر است.

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سهم ۵ درصدی از درآمد بیمارستان‌ها تابعه داشته که در یک حساب واریز می‌شود. مجوز و موارد مصرف این حساب مطابق دستورالعمل‌های مصوب وزارت بهداشت و وفق دستورالعمل نحوه پرداخت حق‌الزحمه کارانه در مراکز پزشکی درمانی و بیمارستان‌ها و دستورالعمل پرداخت مبتنی بر عملکرد پزشک و غیرپزشک دانشگاه‌های علوم پزشکی و نیز مصوبات هیات امنای مشترک دانشگاه تعیین می‌شود. اما این حساب بانکی از سال ۸۳ تا زمان بازرسی سازمان بازرسی کل کشور در دفاتر و صورت‌های مالی دانشگاه ثبت نشده و نظارتی بر آن نبوده و وجوه واریزی به آن تحت عنوان اعتبارات خارج از شمول و عاری از نظارت در اختیار مدیران قرار داشت.

علی اصغر پیوندی هم از زمان ریاستش بر دانشگاه یعنی از شهریور ۹۲ تا مرداد ۹۶ از این حساب بهره‌مند بوده است. او به غیر از دریافتی‌های خود در زمان ریاست، از محل اعتبارات جاری دانشگاه و بیمارستان لقمان تحت عنوان حقوق و کارانه بیمارستان لقمان و دریافتی‌های خارج از شمول جمعا ۱ میلیارد و ۳۷۲ میلیون تومان دریافت کرده است.


بیشتر بخوانید: محکومیت رئیس سابق هلال احمر به ۱۲ سال حبس تایید شد


در حالی که از سال ۹۳ تاکنون مبلغ فوق العاده مدیریتی و کارانه روسا و معاونان دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های همطراز در سال ۹۳ ماهانه ۹ میلیون ۶۶۰ هزارتومان و در سال ۹۴ ماهانه ۱۱ میلیون و ۳۰۲ هزارتومان و در سال ۹۵ ماهانه ۱۲ میلیون و ۶۵۸ هزارتومان و در سال ۹۶ ماهیانه ۱۳ میلیون و ۹۲۴ هزارتومان تعیین شده بود، اما با ملاحظه و تطبیق موضوعات اخیر از حیث ضوابط دریافت حق الزحمه کارانه هیات رییس تفاوت حق الزحمه کارانه و فوق العاده مدیریت مشخص شده از حساب مازاد بر استحقاق متهم، فراتر از ضوابط مبلغ ۸۱۴ میلیون تومان از سوی متهم دریافت و به حساب ایشان واریز شده است.

حساب مخفیانه پیوندی در دانشگاه و واریز وجوه به حساب همسرش

حساب پیوندی مخفی بوده و او حقوق خودش را در زمان ریاست، ۵۰ درصد اضافه کرده بود و معادل حقوق خود کارانه دریافت می‌کرد. بررسی همین حساب نشان می‌دهد طی ۳ فقره چک صادره از آن حساب جمعا ۱ میلیارد و ۵۱۶ میلیون تومان برداشت انجام شده که توجیه منطقی بر هزینه کرد آن ارائه نشده و برخی از آن‌ها به حساب همسر پیوندی واریز شده است و از همین حساب دو دستگاه آپارتمان خریداری شده است.

رشوه‌های میلیاردی هلال احمر از محل کمک‌های مردمی

بخش دوم این پرونده مربوط به عملکرد علی اصغر پیوندی در جمعیت هلال احمر است. مبادرت به تضییع حقوق بیت المال و عمومی از طریق ثبت و تشکیل شرکت بدون اخذ مجوز از مراجع قانونی در کشور آلمان، سوء استفاده از امکانات و وجوه جمعیت هلال احمر در بیمارستان دوبی از طریق صرف هزینه اقامت ویزا و ایاب و ذهاب شخصی و خانوادگی و میهمانان اخذ وجه از مدیران سابق مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر و دریافت مبالغی از شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی طرف قرارداد با سازمان تدارک پزشکی جمعیت هلال احمر که بخشی از وجوه در صندوق امانات و حساب‌های بانکی او به میزان ۱۴۰ هزار دلار و ۱۴۵ هزار یورو و انواع دیگر ارز به ارزش سه میلیارد و پانصد میلیون ریال کشف و توقیف شده است.

آنچه به عنوان ارتشا انتسابی به پیوندی منتسب شده مبلغ ۱۲۰ هزار و ۴۰ هزار یورو است. دیگر اتهاماتش مشارکت در پرداخت غیرقانونی وجوه هلال احمر به نمایندگان مجلس، مشارکت در پرداخت غیرقانونی به کارمنان سازمان برنامه و بودجه، مشارکت در پرداخت غیرقانونی سکه و کارت هدیه به افراد مختلف بدون ذکر نام هدیه گیرنده به میزان یازده میلیارد تومان با همکاری «ح.ع» مدیر کل حوزه ریاست جمعیت هلال احمر است.

تضییع وجوه جمعیت به میزان ۸۵۳۹۳ یورو به سبب دستور تاسیس بدون مجوز جمعیت هلال احمر و همچینن اخذ مستقیم وجه به میزان ۶۰ هزار یورو از «دکتر پ.ا» رییس بیمارستان ایرانیان دبی از دیگر مواردی است که پیوندی انجام داده است.

علی اصغر پیوندی با این اتهامات در دادگاه بدوی به دوازده سال حبس تعزیری، انفصال دائم از خدمات دولتی، رد مال موضوع اختلاس به حساب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و پرداخت دو برابر مبلغ به عنوان جزای نقدی، از جهت سه فقره تحصیل مال از طریق نامشروع به تحمل دو سال حبس تعزیری و استرداد وجوه تحصیل شده به حساب سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان هلال احمر از جهت دو فقره تصرف غیرمجاز و غیرقانونی با مشارکت «ف.و.ک» و «ر.ف» به میزان ۸۵۳۹۳ یورو از وجوه جمعیت هلال احمر در تاسیس غیرمجاز و غیرقانونی شرکت که منتهی به انحلال و عدم فعالیت آن در کشور آلمان شده به ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم شد.

رشوه هلال احمر به نمایندگان مجلس

جزییات پرونده پیوندی و همکارانش نشان می‌دهد، وجوهی به حساب برخی نمایندگان و برخی کارمندان سازمان برنامه و بودجه واریز شده و توجیه این بوده که در قالب بن و کارت هدیه برای جبران زحمات آن‌ها و توزیع در حوزه انتخابیه است. پیوندی، اما در دادگاه اینطور از خود دفاع کرده که «پرداخت وجوه به نمایندگان از بعد انقلاب این پرداخت‌ها بوده و هیچ کس متعرض نشده است.»

این پرداختی‌ها توسط معاون وقت حقوقی و امور مجلس هلال احمر انجام می‌شده است. فروزش در سال ۹۷ یک میلیارد و ۳۶۳ میلیون تومان و در سال ۹۸ یک میلیادر و ۹۸۵ میلیون تومان از وجوه جمعیت را برداشته و در قالب بن خرید فروشگاهی بین نمایندگان توزیع کرده است. ظاهرا اکثر نمایندگانی که این پول‌ها را دریافت کرده، عضو کمیسیون تلفیق بودند.

او در این میان برای خودش هم مبلغ ۶ میلیون و ۹۰۰ هزارتومان به عنوان مابه التفاوت حق الزحمه بابت همایش‌های آموزشی و مبلغ ۵۰ میلیون تومان تحت عنوان جبران زحمات برای تهیه بودجه ۹۸ دریافت کرده است.

معاون وقت حقوقی هلال احمر نهایتا در دادگاه بدوی به تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و منع اشتغال در سمت‌های مدیریتی هلال احمر به مدت دو سال محکوم شده و در خصوص دیگر اتهامات انتسابی حکم به برائت او صادر شد.

بخش دیگری از پرداختی‌های خارج از شمول جمعیت هلال احمر به پرسنل سازمان برنامه و بودجه بوده و واسطه این پرداختی‌ها، مدیر کل وقت برنامه و بودجه جمعیت هلال احمر بوده که این پرداختی‌ها به صورت سکه، کارت هدیه و بعضا واریز به حساب بانکی بوده است.

متهمان دیگر «ع.ن.ک.م»، «ح.د»، «د.و.س»، «م.ع»، «ف.و.ک»، «ع.ا.پ» «م.ع.ح.ا»، «ح.ع» و «ر.ف» به مجازات‌هایی همچون تحمل ضربه شلاق و منع اشتغال در سمت‌های مدیریت و جزای نقدی محکوم شده‌اند.

 

منبع: رویداد24

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
تف به شرف انسانهی بی شرف که از هلال احمر دزدی می کنند
ارسال نظر