اقتصاد۲۴- تقریباً ۴۷ روز از استعفا و بازداشت علی اصغر پیوندی رئیس سابق جمعیت هلال احمر میگذرد، اما تاکنون حسن روحانی، حکم رئیس جدید این سازمان را صادر نکرده است. بر اساس برخی گزارشها اختلاف نظر روحانی و رحمانی فضلی وزیر کشور بر سر گزینه نهایی ریاست بر این سازمان وح ل نشدن موضوع علی اصغر پیوندی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری، باعث شده تا رئیس جمعیت هلال احمر معرفی نشود.
اواسط آذرماه بود که علی اصغر پیوندی به اتهام تخلفات مالی توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد. البته او یک روز پیش از بازداشت از سمت خود استعفا کرده بود، اما دو هفته پس از این ماجرا، ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری اعلام کرد که روحانی با استعفای پیونده موافقت نکرده و موضوع استعفای رئیس جمعیت هلال احمر را به معاون حقوقی ارجاع داده و خانم جنیدی به زودی درباره آن اعلام نظر میکند.
اما در نهایت ۷ گزینه به عنوان نامزد تصدی ریاست جمعیت، برای رای گیری در جلسه شورای عالی جمعیت هلال احمر مطرح شدند، "سید سلمان سامانی" معاون هماهنگی کنونی وزارت کشور، "سید علی مرعشی" رییس اسبق مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، "سید محمد اکرمی" رییس مجتمع درمانی هلال احمر، "مصطفی محمدیون" دبیرکل اسبق هلال احمر، "پژوهش" عضو شورای عالی هلال احمر، "حسن علیمردانی" و "محمد رضا نوروزی" از جمله۷ گزینه نهایی برای تصدی ریاست جمعیت هلال احمر بودند.
سمت راست "سید سلمان سامانی"، سمت چپ "محمد رضا نوروزی" دو گزینه انتخابی شورای عالی جمعیت هلال احمر
شورای عالی جمعیت هلال احمر ۲۳ آذرماه، تشکیل جلسه داد و در نتیجه آن، «سید سلمان سامانی» با ۹ رأی و «محمدرضا نوروزی» با ۸ رأی برای انتخاب به عنوان رئیس جمعیت هلال احمر به رئیس جمهور معرفی شدند.
پشت پرده عدم معرفی رئیس جدید هلال احمر
گمانههای فروانی درباره معرفی نشدن رئیس جدید جمعیت هلال احمر مطرح شده است. اما برخی معتقدند که حسن روحانی منتظر پیگیری حقوقی پرونده علی اصغر پیوندی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری است وبرای همین تاکنون حکم رئیس جدید جمعیت هلال احمر را امضا نکرده است.
اما در مقابل برخی معتقدند که دو گزینه معرفی شده از سوی شورای عالی جمعیت هلال احمر مورد نظر روحانی نبوده اند و رئیس جمهور گزینه دیگری را برای هلال احمر در نظر داشته است.
از طرفی هم برخی گفته اند که سید سلمان سامانی گزینه انتخابی اول تصدی به رحمانی فضلی، وزیر کشور نزدیک است و او اصرار دارد تا در نهایت سامانی بر صندلی ریاست جمعیت تکیه بزند. اما برخی در داخل دولت به دنبال صدورحکم برای نورزوی گزینه انتخابی دوم هستند و اختلاف بر سر این دو گزینه بالا گرفته و برای همین روحانی تاکنون حکم رئیس جدید را امضا نکرده است.
پس از گذشت ۳۶ روز از ارسال مدارک به دفتر رئیس جمهور، روحانی هنوز تصمیمی برای معرفی رئیس جدید سازمان هلال احمر نگرفته است. این درحالی ست که کشور در طول دو ماه اخیر با بلایای مختلف طبیعی و غیر طبیعی مواجه بوده، اما این سازمان که به صورت مستقیم در ساماندهی این موضوعات نقش اصلی را ایفا میکند، بلاتکلیف و بدون رئیس کارش را ادامه میدهد.
البته شورای عالی جمعیت هلال احمر پس از طولانی شدن فرایند صدور حکم، برای انتخاب سرپرست، ۷ دی ماه از دیوان محاسبات کشور درخواست استعلام کرده بود. اما فیاض شجاعی، دادستان دیوان محاسبات در نامهای خطاب به شورای عالی جمعیت هلال احمر اعلام کرد که انتصاب سرپرست برای این سازمان خلاف قوانین است.
فیاض شجاعی، در نامهای مورخ ۷ دی ماه در پاسخ به استعلام محمد حسین صوفی بازرس منتخب مجمع عمومی جمعیت هلال احمر اعلام کرد که با لحاظ قانون اساسنامه جمعیت هلالاحمر و ماهیت حقوقی آن جمعیت که یک موسسه خیریه غیرانتفاعی و دارای شخصیت مستقل از دولت و قوه مجریه است.
شورای مذکور جهت اجرای سیاستهای اتخاذی دو نفر را جهت تصدی منسب ریاست جمعیت به رییس جمهور معرفی میکنند تا با حکم رییس جمهور یکی از آنها به مدت چهار سال در منصب مورد بحث انتخاب و منصوب شود، لذا انتخاب رئیس و یا سرپرست برای جمعیت هلالاحمر خارج از فرآیند مذکور در فوق مبنا و وجاهت قانونی ندارد و چنین صلاحیت و اختیاری برای هیچ یک از مقامات کشوری پیشبینی و تجویز نشده است.
بازداشتها در جمعیت هلال احمر با علی فرجی، مدیر عامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر شروع شد. او به دلیل پرونده واردات داروی سالک بازداشت و با تودیع وثیقه آزاد شده بود. علی اصغر پیوندی نیز ۱۱ آبان ماه از سوی دادسرای جرائم اقتصادی متهم وبازداشت شد. اما ساعاتی بعد او با تودیع وثیقه ۳ میلیاردی آزاد و در نهایت ۱۳ آذر ماه توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد.
پشت پرده معرفی نشدن رئیس جدید هلال احمر چیست؟ علی اصغر پیوندی رئیس اسبق جمعیت هلال احمر
چند روز پس از پیوندی، مهدی عبدوس، رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر نیز در آذر ماه بازداشت شد.
۳۳ روز پس از بازداشت پیوندی، روابط عمومی جمعیت هلال احمر اعلام کرد که دو مدیر این جمعیت موقتا بازداشت شدهاند. بر اساس اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، معاون حقوقی و امور مجلس و مدیر کل دفتر برنامه و بودجه این جمعیت با حکم قضایی بازداشت شدند.
پس از دستگیری روح اله فروزش معاون حقوقی و امور مجلس و علی اکبر پرواز مدیر کل دفتر برنامه و بودجه، باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد که مشخص شده، علت بازداشت این دو نفر در ارتباط با فسادهای مالی گسترده در هلال احمر بوده است.
با این حال پس از حوادث سیل در سیستان و بلوچستان بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی از عدم معرفی رئیس جدید جمعیت هلال احمر کشور انتقاد کرده اند. با این وجود باید منتظر نشست و دید که حسن روحانی دراین باره چه تصمیمی خواهد گرفت.