تاریخ انتشار: ۰۳:۱۳ - ۱۵ آذر ۱۴۰۴

محبوب‌ترین نوشیدنی‌های سنتی ایران در روزهای سرد سال

نوشیدنی‌های اصیل ایرانی با پایه شیر، همراه با عطر زعفران و هل، از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای روزهای سرد سال هستند و به‌دلیل طعم دلنشین‌شان طرفداران زیادی دارند.

گرم‌کننده‌های اصیل ایرانی برای عصرهای سرد پاییزی

اقتصاد۲۴- در گذشته تنها نوشیدنی داغ محبوبی که وجود داشت، چای بود که همیشه دوست و آشنا را در کنار هم جمع می‌کرد و بهانه‌ای برای یک گفتگوی کوتاه و یا دید و بازدید‌های خانوادگی بود. با گذشت زمان کم کم نوشیدنی‌های جدید مانند قهوه هم جای خود را در میان مردم باز کردند و امروزه در دنیای مدرن نوشیدنی‌های داغ بسیار زیادی در کافه‌ها و رستوران‌ها موجود است که یا پایه قهوه دارند و یا با شیر و شکلات تهیه می‌شوند. از انواع قهوه گرفته تا شکلات داغ و انواع شیر‌ها که با کف و خامه و شکلات تهیه می‌شوند، همگی نوشیدنی‌های مطبوعی هستند و طرفداران بسیار زیادی دارند.

نوشیدنی‌های مدرن معمولا طرفدارن زیادی دارند، اما در این میان باید نوشیدنی‌های اصیل ایرانی را هم امتحان کنید تا مشتری پروپا قرص آن شوید. نوشیدنی‌های ایرانی که پایه شیر دارند و زعفران و هل جزو مواد اصلی آنها محسوب می‌شود بسیار خاص و خوشمزه هستند. اگر دوست دارید این نوشیدنی‌های اصیل ایرانی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه ۵ مدل دمنوش ایرانی همراه ما باشید.

۱ ـ سوهان نوش

مواد لازم برای تهیه سوهان نوش

شیر: ۱ لیوان

زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری

کره: یک سوم قاشق چای‌خوری

شکر قهوه‌ای: ۱ قاشق چای‌خوری

پودر پسته: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه سوهان نوش

شیر را داخل شیرجوش گرم کنید، سپس زعفران، شکر قهوه‌ای و کره را اضافه کنید و با حرارت کم مدام هم بزنید تا یکدست شود.

در آخر پودر پسته را اضافه کنید و هم بزنید.

حالا دمنوش آماده را داخل فنجان بریزید و سرو کنید، نوش جان.

۲ ـ گزنوش

مواد لازم برای تهیه گزنوش

شیر: ۱ لیوان

گلاب: ۱ قاشق چای‌خوری

خامه صبحانه: ۱ قاشق غذاخوری

شکر: ۱ قاشق چای‌خوری

هل سابیده: یک چهارم قاشق چای‌خوری

پسته خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه گزنوش

شیر را داخل شیرجوش گرم کنید. حالا گلاب، هل سابیده و شکر را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا یکدست شود. 


بیشتر بخوانید:  تغذیه مناسب برای کاهش نشانه‌های آنفلوآنزا


در آخر خامه صبحانه و پسته را بریزید و هم بزنید و دمنوش آماده را داخل فنجان بریزید و سرو کنید، نوش جان.

۳ ـ قطاب نوش

مواد لازم برای تهیه قطاب نوش

شیر: ۱ لیوان

عسل: ۱ قاشق چای‌خوری

پودر دارچین: یک سوم قاشق چای‌خوری

کره: یک چهارم قاشق چای‌خوری

پودر بادام: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه قطاب نوش

شیر را داخل شیرجوش بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا گرم شود، سپس عسل، کره، پودر دارچین و پودر بادام را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

حالا دمنوش آماده را داخل فنجان بریزید و سرو کنید، نوش جان.

۴ ـ زعفران نوش

مواد لازم برای تهیه زعفران نوش

شیر: ۱ لیوان

زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری

کره: نصف قاشق چا‌ی‌خوری

عسل: یک دوم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه زعفران نوش

شیر را داخل شیرجوش گرم کنید، سپس زعفران دم کرده، کره و عسل را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

حالا دمنوش آماده را داخل فنجان بریزید و سرو کنید، نوش جان.

۵ ـ رز نوش

مواد لازم برای تهیه رز نوش

شیر: ۱ لیوان

شربت گل محمدی: ۲ قاشق غذاخوری

خامه صبحانه: ۱ قاشق غذاخوری

هل: نوک قاشق چای‌خوری

شکر: ۱ قاشق چای‌خوری

پودر گل محمدی: به میزان لازم

طرز تهیه دمنوش رز نوش

شیر را داخل شیرجوش گرم کنید، سپس شربت گل محمدی، شکر و هل را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

در آخر خامه را اضافه کنید و هم بزنید و دمنوش آماده را داخل فنجان بریزید و روی فنجان را با پودر گل محمدی تزیین کنید، نوش جان.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار