تاریخ انتشار: ۰۶:۰۰ - ۰۲ آبان ۱۳۹۹

۸ غذایی که بوی بد دهان را کاهش می‌دهند

گرچه در سایه شیوع ویروس کرونا و استفاده مردم از ماسک بوی بد دهان کمتر اطرافیان را می‌آزارد، اما برخی از افراد بعد از درآوردن ماسک خود گرفتار بوی بد دهان خود شده‌اند.
 
اقتصاد۲۴ - رسانه‌های عربی به نقل از متخصصان دهان و دندان هشت ماده خوراکی و نوشیدنی برطرف‌کننده بوی بد دهان را معرفی کردند که این مواد عبارت‌اند از:

۱- ماست

شاید تعجب کنید، اما ماست عادی یا یونانی نه تنها بر دستگاه گواش بلکه بر سلامت دهان و لثه تاثیرات مثبتی می‌گذارد.

به گفته متخصصان، ماست در کنار فواید گوناگونش می‌تواند بوی بد دهان را هم کاهش دهد.

به نظر این متخصصان، مواد پروبیوتیک موجود در ماست به باکتری‌های مفید در دهان اجازه رشد و نمو بهتری می‌دهند و باعث کاهش باکتری‌های مضری که خود عامل تولید سولفید هیدروژن (تولیدکننده بوی بد دهان) هستند می‌شود.

بر اساس تحقیقی که سال ۲۰۰۵ انجام شد، افرادی که به مدت ۶ هفته به طور مستمر ماست را در وعده‌های غذایی خود گنجاندند مقدار کمتری سولفید هیدروژن و پلاکت در دهان‌شان شکل گرفت.

۲- جعفری و سبزیجات معطر

سبزیجات دارای نوعی روغن معطر هستند که می‌توانند بوی بد دهان را به هنگام بازدم خنثی کنند.

۳- دارچین

درست است که دارچین مزایای فراوانی دارد، اما فایده این ادویه برای سلامت دهان مدت‌هاست که به اثبات رسیده. دارچین از خواص ضدمیکروبی بهره‌مند است و می‌تواند به افراد برای خلاصی از باکتری‌های ایجادکننده بوی بد دهان و حفظ سلامت آن کمک کند.

۴- زنجبیل

زنجبیل نیز همچون دارچین به خواص ضدمیکروبی معروف است که این به فواید مختلف گوارشی و آرامش‌بخشی آن افزوده می‌شود.
بیشتر بخوانید: تاثیر عسل در رفع بوی بد دهان

اگر پس از خوردن خوراکی که بوی تند دارد خواستید بوی دهان خود را تا حدی برطرف کنید، یک قطعه کوچک زنجبیل در دهان خود بگذارید یا یک فنجان چای زنجبیل بعد از وعده غذایی میل کنید.

۵- چای سبز

شاید بتوان چای سبز را یکی از بهترین نوشیدنی‌هایی به شمار آورد که هر فردی می‌تواند مصرف کند، اما دلیل دیگری هم وجود دارد که می‌تواند مردم را بر آن دارد تا وعده غذایی خود را با نوشیدن یک فنجان چای سبز به پایان برسانند.

نتایج تحقیقات دانشمندان دال بر این است که چای سبز حاوی ماده‌ای به نام پنی فنول است که خاصیت ازبین‌برندگی باکتری‌های مضر را دارد و به تبع آن بوی بد دهان را هم برطرف می‌کند؛ با این حال فایده مهم‌تر چای سبز این است که شما را از ابتلا به انواع مشخصی از سرطان دهان نیز در امان نگه می‌دارد.

۶- هندوانه

هم هندوانه و هم خربزه نه تنها می‌توانند بقایای غذا در میان دندان‌ها را بشویند بلکه سرشار از ویتامین ث هستند.

اسید اسکوربیک که نام دیگر ویتامین ث است می‌تواند محیط دهان را به شدت اسیدی کند به نحوی که باکتری‌های مضر قادر به فعالیت در آن نباشند و این امر هم می‌تواند منجر به از بین رفتن بوی بد دهان شود و البته به بهداشت دهان و لثه هم کمک شایانی بکند.

۷- تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان خواص ضد باکتری دارد و به از بین بردن بوی بد دهان کمک می‌کند.

این دانه مغذی فواید درمانی دیگری هم برای حفظ سلامت دهان و لثه دارد.

۸- سیب

در تحقیقات ثابت شده است که سیب به طور ویژه‌ای به حفظ سلامت دهان و دندان کمک می‌کند. این میوه نه تنها سرشار از ویتامین ث و پلی فنول به عنوان از بین برندگان تمامی باکتری‌های مسبب بوی بد دهان هستند، بلکه آب این میوه نیز در پاکسازی دندان‌ها و محافظت از لثه‌ای قوی و سالم نقش بسزایی دارد.
منبع: اعتمادآنلاین
ارسال نظر