تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

دولت باید برای افزایش حقوق کارگران اقدام کند/ افزایش حداقل دستمزد ۹۹ در زندگی کارگران محو شده/ اگر نمی‌توانید عذرخواهی کنید و کنار بروید

ادامه شرایط بد اقتصادی سرانجام عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور را به واکنش واداشت؛ حسین حبیبی خواستار تصمیم قاطع دولت و مجلس برای افزایش حقوق کارگران شاغل و بازنشسته شد.
اقتصاد۲۴- دانستن اینکه آمار کرونا امروز چقدر بوده، داشتن واهمه از گرانی گوجه و سیب زمینی، دلشوره داشتن از نایابی مرغ و تخم مرغ، نگرانی از کمبود نان و روغن و تغییر اجباری ذائقه غذایی خانوار با خوردن جگر مرغ از یکسو و از سوی دیگر لحظه شماری برای رسیدن زمان اعلام نتایج قرعه کشی خودرو، دنبال کردن آخرین قیمت دلار و سکه، زل زدن نامیدانه به جدول تغییر شاخص سهام و چشم انتظاری برای واریز پول سهام عدالت دلایلی هستند براینکه مردم ایران از نظر اقتصادی زندگی روزمره خوبی ندارند.
 
خبرهایی ناخوشایندی از این دست دیگر نه هر روز و هر ساعت که هر لحظه، از یک گوشی به گوشی دیگر در حال دست به دست شدن هستند؛ تحت چنین اوضاع و احولی است که حسین حبیبی، عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور از مدتی قبل با انتشار سلسله مطالبی در فضای مجازی خواستار افزایش حقوق کارگران در مهلت باقیمانده از سال 99 شده است؛ اقدامی که شاید بتوان در این اوضاع و احوال از آن به عنوان پویشی صنفی برای پیگیری مطالبات اجتماعی –اقتصادی کارگران یاد کرد.

بیشتر بخوانید: دستمزد پرستاران تامین اجتماعی هم زیاد می‌شود


افزایش حقوق در مهلت باقیمانده از سال

حبیبی در گفتگو با اقتصاد۲۴ در این خصوص می گوید: با افزایش چندین باره قیمت ها در طول یک سال گذشته، ارزش پول ملی با سرعت زیادی سقوط کرد، آثار افزایش حداقل دستمزد در سال ۹۹ در زندگی کارگران محو شده و قدرت خرید کارگران به شدت کاهش یافته است. این یعنی اینکه اراده ای برای بهبود زندگی کارگران وجود ندارد. قرآن گفته سرنوشت و تغییر هر قوم و ملتی با تغییر خود است، وقت آن است که تغییر کنیم؛ برای تغییر باید انتظار و توقعمان را از دولت اعلام کنیم، چون در رسیدگی به امورات زندگی، منتخب و وکیل مردمند پس باید امانت داری کرده و از حقوق موکلانشان پاسداری کنند؛ کارگران بخشی از همین ملتند بنابراین دولت باید نسبت به تامین حقوق مردم به ویژه کارگران وفق قانون اساسی عمل کند.
 
این فعال صنفی کارگری که معتقد است دولت باید با پی ریزی اقتصادی صحیح برای ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه های تغذیه و مسکن مناسب، آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان و کار و بهداشت رایگان و تعمیم بیمه و نفی هرگونه ستمگری و ستم کشی و عدالت اجتماعی اقدام کند، ادامه می دهد: مسئولان اگر مانند آنچه که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده باز هم قادر به انجامش نیستند باید از مردم عذرخواهی کرده و کناره‌گیری کنند؛ در این سالها سهم مردم شده فقر و فشار ‌و آش آنقدر شور است که رئیس قوه قضائیه به آن ورود کرده و نگرانی خود را ابراز می‌کند؛ انتظار و توقعمان این است که در نیمه دوم سال ۹۹ حتما حداقل دستمزد افزایش یابد؛ تورم و گرانی که با آن مواجهیم دستوری است و باید به صورت دستوری در کوتاه‌ترین زمان برطرف شود.

مردم از شنیدن اخبار دزدی خسته اند

دبیرکانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در ادامه گفتگو با اقتصاد۲۴ می گوید: کارگران به عنوان بخشی از مردم باید این توقع را در خود ایجاد و تقویت کنند تا مسئولان دغدغه‌مند با چالاکی در تلاش معاش آنها باشند؛ اختلاس و سوء استفاده های مالی و رشوه و رانت و انحصار سیاستمداران و سرمایه داران دیگر بس است؛ متخلفان باید خلع مسئولیت و محاکمه شوند و اگر باز هم گوش شنوایی نبود باید از ابزارهای قانونی صنفی استفاده کرد و معرفی آنها به مراجع صلاحیت دار قضایی و انتظامی و نظارتی را خواستار شد.
 
وی می گوید: از اواخر سال گذشته که سنگینی سایه کرونا به طرز محسوسی بر زندگی همگان احساس می شود با اهتمام دولت تمامی مناسبت ها تحت تدابیر خاص در حال برگزاری است اما افزایش معقول و منصفانه حقوق کارگران مدام نادیده گرفته می شود. به راستی این قرائت دوگانه چه توجیهی دارد؛ خجالت آور است که شاغلین و بازنشستگان به سختی روزگار را سپری می کنند، بیکاران و بیکارشدگان چه ها که نمی کشند و چه مصائب و رنجی که نمی برند؛ افزایش حقوق، تامین امنیت شغلی پایدار، مهار تورم و گرانی حق مسلم کارگران در کوتاه‌ترین زمان است.

کرونا کارگران را فقیرتر کرد

به باور این فعال صنفی کارگری، این روزها کرونا ویروس به سلاح مرگباری علیه کارگران تبدیل شده است؛ آنها که منافعشان در سوء استفاده از موقعیت هاست در این شرایط، خودشان در کمال بی اخلاقی روزبه‌روز فربه تر می شوند. قیمت دلار، سکه، طلا، خودرو و ملک مگر در همین احوال زیاد نشد؟ اگر دولت و مجلس موافقند که متولیان مرغ و تخم مرغ هم مانند خودروسازان کالایشان را متناسب با قیمت روز دلار گرانتر بفروشند پس چرا با افزایش حقوق ها موافق نیستند؟ مگر نه اینکه دستمزد همان بهایی است که کارگران بابت فروش توان جسمی و ذهنی خود مطالبه می کنند؟ به مشابه چند سال قبل که کامیون داران بابت مطالبات صنفی خود آنقدر تجمع کردند که از دولت امتیاز گرفتند حالا تالارداران هم مقابل مجلس تجمع کردند؛ چرا در این وضعیت کسی از مسئولان متوجه شرایط کارگران نیست؟

این فعال صنفی کارگری در ادامه گفتگو با اقتصاد۲۴ می افزاید: دولت به جای اینکه در روزهای سخت نفسگیر به یاری مردم بشتابد با خودروسازی‌ها هم‌کاسه شده و به طور تصاعدی قیمت‌های خودروهای بی کیفیتشان را افزایش می دهند. با انواع ترفندها مثل فروش اقساطی و پیش فروش و قرعه کشی طوری جنگ روانی ایجاد کرده اند که مردم هم در دوران جنگ و هم‌ در دوران صلح باید متحمل همه نوع رنج و زحمت باشند؟!
 
حبیبی ادامه می دهد: در این ایام کرونا ویروس، کارگران دچار فقر شدید شده اند؛ وقتی جمعیت کارگران معادل دوسوم جمعیت کشور است چرا نباید از میان مسئولان و گروه‌های برخوردار کسی نباشد که در مهلت باقیمانده از سال ۹۹ به خواسته های به حق آنها درباره افزایش مزد و شیوه خصوصی سازی اهمیت دهد؟ مگر نه اینکه همین پروارکردن خودمانی سازی‌ها باعث شده است تا با مشکلاتی از جنس غارت اموال بیت المال مواجه شده و موجب افزایش درد و رنج کارگران شویم؟
 
این فعال صنفی کارگری خاطرنشان می‌کند: از یکسو اموال کارگران در شستا را راهی بورس می کنند و از سوی دیگر با یک اتفاق بورس ریزش می کند و پول‌هایی که مردم و از جمله کارگران آن را وارد این بازار کرده بودند چنان بی ارزش می شود که حالا همه نگاه ها ناامیدانه به تابلوهای بورس دوخته شده است. رسیدگی به مطالباتی از این دست مزید چالاکی دولت و مجلس خواهد بود نه عامل بازدارنده؛ تازه همه اینها سوای مطالبات صنفی قدیمی کارگران درباره ساماندهی مشاغل قراردادی و پیمانکار است. دستگاه قضا و به خصوص دیوان عدالت اداری قانونا اجرای کامل بخشی از مقررات حاکم در روابط کار را تضمین کرده اند و حالا باید در این خصوص اقدام عاجل صورت بگیرد.
ارسال نظر