تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ - ۱۰ آبان ۱۳۹۹

شوک به اصولگرایان؛ جامعه مدرسین از انتخابات ۱۴۰۰ کنار کشید

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از تصمیم قطعی تشکل سیاسی متبوع خود بر عدم دخالت در انتخابات سال ۱۴۰۰ خبر داد.

اقتصاد۲۴ - «کرسی ریاست پاستور ۱۴۰۰» دستورکار اول و اصلی جریانات سیاسی در فاصله باقیمانده تا سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است. اصولگرایان با تکیه بر پیروزی حداکثری در انتخابات مجلس امید زیادی به فتح این کرسی دارند، اصلاح طلبان، اما در بیم و امید آمدن یا نیامدن هستند.

سوال، اما این است که «محوریت تحرکات چپ و راست سیاست تا انتخابات ۱۴۰۰ قرار است با چه تشکیلات یا نهادی باشد؟»، «شیوخ اصولگرا و اصلاح طلب که همواره میدان دار تحرکات بوده اند آیا بازهم قرار است در صحنه حضور داشته باشند؟»

تحرکات مجمع روحانیون طی روز‌های اخیر حکایت از آن دارد که ریش سفیدان اصلاح طلب قرار است از پستو‌های تصمیم گیری بیرون آمده و حضوری فعال داشته باشند. در سوی دیگر میدان شیوخ اصولگرا، اما نگاه یکسانی به انتخابات ۱۴۰۰ ندارند. گرچه جامعه روحانیت از مدت‌ها قبل فعالیت هایش برای نقش آفرینی در ۱۴۰۰ را کلید زده است، اما به نظر می‌رسد بال دیگر جامعتین یعنی جامعه مدرسین بنایی بر نقش آفرینی در این انتخابات ندارد.

جامعه مدرسین بنایی برای دخالت در انتخابات ۱۴۰۰ ندارد

آیت الله مرتضی مقتدایی نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در رابطه با نقش «جامعتین» در هدایت اصولگرایان در آستانه انتخابات سال ۱۴۰۰، گفت: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بنا ندارد تا در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده دخالت کند.


بیشتر بخوانید: ترکیب جدید جبهه پایداری در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ / حزبی که در اصولگرایان سنتی هضم شد +جدول


وی تأکید کرد: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تمام تلاش خود را برای تشویق مردم در زمینه مشارکت در امر انتخابات به کار خواهد بست، اما در موضوع معرفی کاندیدا، نقشی نخواهد داشت.

مقتدایی درباره تحرکات و فعالیت‌های انتخاباتی جامعه روحانیت مبارز نیز بیان داشت: به نظر می‌رسد که جامعه روحانیت مبارز فعالیت‌هایی را در این زمینه انجام خواهد داد. اما بنده از سطح و نوع این فعالیت‌ها اطلاعی ندارم.

مردم در انتخابات بیشتر نظرات جامعتین را دنبال می‌کنند تا مجمع روحانیون

آیت الله علی اکبر مسعودی خمینی عضو دیگر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در پاسخ به این پرسش که آیا «جامعه مدرسین» بنایی بر تعیین مصادیق انتخاباتی در انتخابات پیش رو دارد؟، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: بنده به این دلیل که در جلسات جامعه مدرسین شرکت نمی‌کنم، اطلاعی از برنامه‌های آتی این مجموعه برای انتخابات سال ۱۴۰۰ ندارم.

وی تأکید کرد: البته مردم در امر انتخابات بیشتر نظرات مطرح شده از سوی «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» و «جامعه روحانیت مبارز» را دنبال می‌کنند.

مسعودی خمینی در تحلیل شرایط فعلی جریانات سیاسی و احتمالات مطرح شده، گفت: از هم اکنون این امکان وجود ندارد که درباره انتخابات پیش رو تحلیلی دقیق ارائه داد. باید منتظر ماند و دید که آرایش سیاسی انتخابات پیش رو به نحوی شکل می‌گیرد. به نظر نمی‌رسد با وضعیت فعلی این امکان وجود داشته باشد که اصلاح طلبان بر روی یک گزینه انتخاباتی متحد شوند. البته امیدوار هستم این جناح سیاسی در نهایت با وحدت نظر وارد عرصه انتخابات سال ۱۴۰۰ شود.

وی درباره فعال شدن روحانیون اصلاح طلب و جلسات مجمع روحانیون مبارز، گفت: مجمع روحانیون مبارز در جایگاهی قرار ندارد که جامعه و حتی اصلاح طلبان را گرد هم بیاورد. این تشکل سیاسی همانند سایر احزاب اصلاح طلب فقط فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند.

موسوی خوئینی‌ها لیدر اصلاح طلبان نخواهد شد

این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره زمزمه‌های لیدری موسوی خوئینی‌ها در بین اصلاح طلبان خاصه تا انتخابات ۱۴۰۰ گفت: به نظر نمی‌رسد که آقای موسوی خوئینی‌ها در این جایگاه در بین اصلاح طلبان مطرح شوند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر آقای خاتمی همچنان با یکسری محدودیت برای انجام فعالیت مواجه است، اما این امکان وجود دارد که اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو از نظر مشورتی ایشان بهره بگیرند.

زنان شانسی برای رئیس جمهور شدن ندارند

این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان و در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان یک نامزد انتخاباتی خانم را در سال ۱۴۰۰ متصور بود؟، بیان داشت: ورود بانوان در عرصه انتخابات سال ۱۴۰۰ ایرادی ندارد، اما به نظر نمی‌رسد که آن‌ها بتوانند جایگاه ریاست جمهوری را در رقابت با مردان تصاحب کنند.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر