اقتصاد۲۴ - از عجایب سیاست ایران، یکی این است که جریانی که بیشترین مخالفت با حزب را داشت و آن را مصداق قبیلهگرایی میدانست، اولین حزب سیاسی مهمی بود که در دوران کرونا جلسه کنگره سالانه خود را برگزار کرد.
اگرچه جبهه پایداری بعد از انتخابات مجلس در سکوت مطلق فرو رفت، اما برگزاری کنگره در میانه موج سوم کرونا نشان داد برنامه پایداریچیها برای آینده سیاسیشان بسیار جدی است. بعضی این سکوت را نشانهای از انزوای این تشکیلات میدانستند، اما تشکیلات منزوی در کرونا کنگره برگزار نمیکند. جلسه اخیر جبهه پایداری نشان داد عزم آنها برای انتخابات جدی است و باید منتظر تحرکات جدید این حزب سیاسی باشیم.
پیش از این حمیدرضا ترقی درباره همین موضوع اطلاعات جدیدی داده و گفته بود: «پایداریها با آقایان رئیسی، سعید جلیلی، نیکزاد و پرویز فتاح صحبت انتخاباتی داشتهاند.» ترقی البته تلویحا آنها را به تکروی متهم کرد و گفته بود «نباید رایزنیهای جبهه پایداری را به حساب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گذاشت.»
ظاهرا جبهه پایداری برای حفظ قدرت خود به چهرههای بانفوذتر هم نزدیک شده بود و آنگونه ترقی خبر داده بود جبهه پایداری با ابراهیم رئیسی هم صحبت کردهاند و درخواست دادند، اما پاسخ مثبتی نشنیدند.
این خبر البته توسط مجید متقیفر سخنگوی جبهه پایداری تایید نشد و توضیح داد که دیداری با فتاح و جلیلی نداشتهاند. اما او تایید کرد که «کمیته انتخاباتی آنها برای انتخاب فرد اصلح و انقلابی به عنوان نامزد مورد حمایت این جریان در انتخابات ریاست جمهوری و برنامهریزی برای انتخابات شورای شهر تشکیل شده است.»
تمام تغییر و تحولات در جبهه پایداری در حالی اتفاق افتاده تقریبا از جبهه پایداری فقط یک نام باقی مانده و اعضای مهم آن کنار کشیدهاند و به ویژه پس از انتخابات مجلس و کنار گذاشته شدن از لیست انتخاباتی اختلافات اختلافات بیشتر خود را نشان داد و یاران قدیمی به مشکل برخوردند؛ از جمله آنکه حمید رسایی اعضای جبهه پایداری را به فریب دادن امت حزبالله متهم کرد و گفت: «اصولگرایان و جبهه پایداری مردم را فریب داده و پای صندوقها میکشانند، اما اکنون در اتاقهای دربسته پنهان شدهاند.»
کدام اعضای جبهه پایداری از شورای مرکزی کنار رفتند؟
به حمید رسایی، محمد سلیمانی مهمترین چهرهای بود که از شورای مرکزی جبهه پایداری کنار رفت و شاید او هم به خاطر حذف اسمش در انتخابات مجلس ناراحت بود.
علی نادری دیگر نماینده تهران هم از شورای مرکزی کنار رفت و به این ترتیب بر خلاف آنچه گفته میشود که جبهه پایداری ۶۰ نماینده تندرو را در مجلس مدیریت میکند، واقعیت ماجرا چیز دیگری است و اثری از نیروهای جبهه پایداری در شورای مرکزی این حزب دیده نمیشود.
بیشتر بخوانید: حملات تند هاشمی طباء به اصولگرایان
پیش از این در گزارشی نوشته بود تندروهای مجلس به خصوص نمایندگان غیر تهرانی در تلاش بودند طرح استیضاح حسن روحانی را پیش ببرند؛ لذا باید برای این دست نمایندگان، توصیفی جدید به غیر اعضای جبهه پایداری پیدا کرد. نمایندگانی که البته اخیرا مورد عتاب هم قرار گرفتند.
پس از ماجرای استیضاح روحانی اختلافات در چهرههای نزدیک به جبهه پایداری بیشتر شد؛ چنانکه عملا نمایندگان تهران و نمایندگان دیگر شهرها در دو جناح مختلف قرار گرفتند؛ یک جریان بسیار ارتدکستر بودند که هیات رییسه یکدست اصولگرا را متهم به محافظهکاری کردند و آنقدر در تصمیم خود محکم ایستادند و فشار آوردند که بالاخره ماجرا با عتاب رهبری ختم شد.
در جریان استیضاح روحانی، نمایندگان تهرانی معتقدند رئیس دولت تدبیر و امید باید بماند و پاسخگوی عملکردش باشد تا بعدا کسی بهانه نیاورد که «دیدید نگذاشتند کار کنیم» و روحانی از جایگاه متهم در جایگاه مدعی قرار بگیرد.
در حقیقت این اعضای جبهه پایداری با استیضاح مخالفت کردند و در حمایت از تشکیلات خود گفتند «برخی مطبوعات که نقش ستاد نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا را در داخل بازی میکنند، با دروغپردازی در مورد نگاه جبهه پایداری به استیضاح، بنا دارند درون مجلس ایجاد انشقاق کنند.»
همزمان قاسم روانبخش دیگر عضو موثر جبهه پایداری نیز در انتقاد از استیضاح روحانی سخن گفته است. نکته جالبتر آنکه نام مرتضی آقاتهرانی یکی از بزرگترین منتقدان روحانی هم در میان لیست ۶۰ نماینده امضا کننده استیضاح دیده نمیشد.
جبهه پایداری با اختلافاتی از این دست، برنامههای انتخاباتی خود را آغاز کرده و آنگونه که متقیفر گفته کمیتههای انتخابات آنها نیز تشکیل شده است. جبهه پایداری تا کنون نماد اصولگرایان ارزشیای بوده که ظاهرا خواستهاند این ایده را پیش ببرند که انقلابیترین نیروهای سیاسی ایران هستند که هیچگاه محافظهکاری نکردهاند و حتی در جریان انتخابات ریاست جمهوری بیش از آنکه به دنبال گزینه رایآور بودند، گزینه اصلح را معرفی کردند؛ ولو آنکه این گزینه رای نیاورد.
تصمیم آنها در جریان سوال از روحانی یا استیضاح دیگر وزرا امام تا کنون نشان داده آنها نیز اتفاقا همچون سایر فعالان سیاسی و همفکرانشان اهل معامله و محافظهکاری هم هستند. این تداعی یعنی آنها نیز هیچ تفاوتی با سایر اصولگرایان ندارند.