این بحران مسوولان را برآن داشت تا محدودیتها را به گونه دیگری در مناطق قرمز با جدیت دنبال کنند و حتی مصوبات جدیدی تعیین و ابلاغ شد.
طبق مصوبات ستاد ملی کرونا، در شهر تهران قرار بر این شد که به جز واحدهای صنفی مجاز، تمام صاحبان مشاغل گروه ۲ از روز ۲۰ آبان ماه باید ساعت ۱۸ واحدهای خود را تعطیل کنند؛ ضمن اینکه گروههای شغلی ۳ و ۴ همچنان تعطیل هستند.
پیش از این واحدهای صنفی گروه سه و چهار شامل تمامی آرایشگاههای زنانه، سالنهای زیبایی، تالارهای پذیرایی، کافهها، چایخانهها و قهوه خانهها در شهر تهران تعطیل بودند که همچنان تعطیلی آنها به قوت خود باقی است؛ ضمن اینکه تمام اصناف شامل گروه شغلی ۲ نیز از روز ۲۰ آبان ماه باید ساعت ۱۸ واحدهای خود را تعطیل کنند تا بتوانند زنجیره شیوع این بیماری را از بین ببرند.
مراکز خرید، پاساژها، مالهای فروش غیرمواد غذایی، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، مراکز فروش لوازم خانگی، قنادی و شیرینی فروشیها، آب میوه و بستنی فروشیها، آرایشگاههای مردانه، بازار فروش خودرو، فرش و موکت فروشیها، خدمات چاپ دیجیتال، تزئینات داخلی ساختمان، کادویی فروشیها، اسباب بازی فروشیها، عمده فروشی و خرده فروشی پوشاک، پارچه فروشیها، پرده سراها، مراکز فروش مبلمان، کیف و کفش، مراکز فروش لوازم التحریر، خیاطی و خرازی، آتلیه و عکاسیها، مشاوران املاک، فروشگاههای لوازم آرایشی و بهداشتی و مراکز فروش و عرضه خشکبار و آجیل صنوف گروه شغلی ۲ هستند و میبایست از تاریخ ۲۰ آبان لغایت ۲۰ آذر حداکثر ساعت فعالیت آنها ساعت ۱۸ باشد؛ اما تصاویری که در سطح شهر شاهد هستیم گواه چیز دیگری است!.
بیشتر بخوانید: هر ماه تعطیلی کسبوکارها، زیان ۲ واحد درصدی به GDP
هرچند انتظار میرفت تمام واحدهای صنفی مشمول مصوبه در تهران با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی از ساعت ۱۸ فعالیت خود را تعطیل کنند، اما به دلیل نبود حمایت مالی از این مشاغل، این اقدام علی رغم تذکرات مسئولان وزارت بهداشت کماکان ادامه دارد و ساعت فعالیت کاری این اصناف همانند گذشته از ساعت ۱۸ عبور میکند.
در عین حال بر اساس تصمیمات سختتری که از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا وضع شده است، از اول آذر ماه نیز محدودیتهای جدیتری در انتظار اصناف پیش بینی شده است.
جلوی رکود اقتصادی اصناف را قبل از تعطیلی بگیرید
مشکلات مشاغل بررسی شود
بیشتر بخوانید: تعطیلی کامل کسب و کارها در دوران کرونا امکانپذیر است؟/ افقه: ۴۵ درصد اشتغال در بخش غیر رسمی است
شکریه ادامه داد: به عنوان مثال از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور تالارها و رستورانها یا تعطیل شدند و یا با حداقلها فعالیت دارند، این موضوع تنها به یک رسته شغلی برنمیگردد، معضل رکود بین اصناف، خیلی شدت گرفته است و دولت باید اصناف را زیرچتر حمایتی خود قرار دهد.
نایب رئیس اتاق اصناف ایران یادآور شد: زندگی، زنده ماندن و امرار معاش مردم (مشاغل) نه ساعت کار نمیشناسد و نه تعطیلی، اما اگر به دلایلی باید طرح اعمال محدودیتها اجرا شود، بدون چتر حمایتی، اصناف دچار چالش جدی خواهند شد و ادامه این فشار اقتصادی به اصناف، دیگر قابل جبران نخواهد بود و قطعاً با ورشکستگی گسترده صنوف مختلف مواجه خواهیم شد.