تاریخ انتشار: ۲۲:۵۰ - ۱۳ آذر ۱۳۹۹

آمریکا: انگلیس در تأیید واکسن کرونای آمریکایی عجله کرد

آمریکا از اقدام انگلیس در صدور اجازه استفاده از واکسن کرونای جدید انتقاد و آن را اقدامی «عجولانه» توصیف کرد.

اقتصاد۲۴ - «آنتونی فاوچی»، متخصص ارشد بیماری‌های عفونی در آمریکا از تصمیم دولت انگلیس در تأیید واکسن شرکت «فایزر» انتقاد کرد و آن را اقدامی عجولانه توصیف کرد.

به نوشته «پولیتیکو»، فاوچی گفته که تصمیم دولت انگلیس بیش از اندازه به اطلاعات شرکت سازنده واکسن متکی بوده و بدون انجام بررسی‌های موشکافانه علمی انجام شده است.

اظهارات آقای فاوچی که مدیر «موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی» در آمریکا است بعد از آن مطرح شده که دولت انگلیس روز چهارشنبه مجوز استفاده از واکسن ساخته‌شده توسط شرکت آمریکایی «فایزر» و شریک آلمانی‌اش، «بیون‌تک» را صادر کرد.


بیشتر بخوانید: واکسن ایرانی کرونا در مرحله آزمایش روی انسان


لندن با این تصمیم نخستین کشور غربی لقب گرفت که قبل از سایر کشور‌های اروپایی و آمریکا استفاده از این واکسن را برای پیشگیری از شیوع «کووید-۱۹» مجاز کرد.

فاوچی روز در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌بی‌اس گفت: «آن‌ها واقعا برای تأیید [این واکسن]عجله به خرج دادند.» او در ادامه گفت که سازمان دارو و غذای آمریکا روش «بسیار محتاطانه‌ای» برای تأیید این واکسن در پیش گرفته است.

واکسن‌ها آنتی‌ژن‌های ضعیف‌شده یا مرده‌ای هستند که دستگاه ایمنی بدن را برای مبارزه در برابر ویروس‌ها، آموزش داده و آن را به ساخت آنتی‌بادی تحریک می‌کنند.

واکسن‌ها چطور آزمایش می‌شوند؟

در مرحله آزمایش‌های پیش‌بالینی، پژوهشگران واکسن را به بدن حیوانات وارد می‌کنند تا ببیینند باعث تحریک سیستم ایمنی می‌شود یا خیر.

در مرحله اول آزمایش بالینی، واکسن به گروه کوچکی از انسان‌ها تزریق می‌شود تا مشخص شود که آیا ایمن است یا خیر. در این مرحله اطلاعاتی درباره اثرات واکسن بر تحریک دستگاه ایمنی بدن نیز جمع‌آوری می‌شود.

در مرحله دوم، واکسن به صد‌ها نفر تزریق می‌شود تا دانشمندان بتوانند اطلاعات بیشتری درباره ایمن بودن آن و دوز مناسب آن به دست آورند.

در مرحله سوم، واکسن برای تأیید ایمن بودن آن و آثار جانبی احتمالی‌اش به بدن هزاران نفر تزریق می‌شود. در این مرحله، به گروه کنترل، دارونما تزریق می‌شود و اثربخشی واکسن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

منبع: فارس
ارسال نظر