تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۱۷ آذر ۱۳۹۹
قاضی زاده‌هاشمی مطرح کرد:

صبوری ۴ ماهه مجلس برای پاسخ شنیدن از بورس/ مسئولان بورس با مجلس روراست نبودند!

قاضی زاده‌هاشمی با اشاره به نامه نگاری با رئیس قوه قضاییه پیرو ارائه فهرست متخلفین بورس گفت: مجلس ۴ ماه صبوری کرد تا این گزارش از سوی سازمان بورس ارائه شود، اما مسئولان این سازمان با ما روراست نبودند.

اقتصاد۲۴ -سید امیر حسین قاضی زاده‌هاشمی با اشاره به نامه نگاری با رئیس قوه قضاییه پیرو ارائه فهرست متخلفین بازار سرمایه گفت: ابتدا باید گفت دستگاهی که باید تخلفات موجود را گزارش می‌کرد، سازمان بورس بود نه مجلس شورای اسلامی.

وی افزود: به طور کل مجلس چهارماه صبوری کرد تا این گزارش از سوی سازمان بورس ارائه شود، اما متاسفانه مسئولین این سازمان با ما روراست نبودند و چندین بار به ما گفتند که این گزارش ارسال شده و بعداً معلوم شد که این گزارش ارسال نشده است و تنها گردش کار برای دادستان محترم ارسال شده است.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: لاجرم ما مجبور شدیم تا خودمان دست به کار شده و لیست شرکت‌های متخلف بورسی را به دادستان محترم ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه این فهرست شرکت‌های متخلف بورسی از طرق غیر رسمی در اختیار ما قرار گرفته است، تصریح کرد: با این حال این وظیفه معاونت حقوقی سازمان بورس بوده که درباره این تخلفات تشکیل پرونده داده و با این تخلفات برخورد و این لیست را در اختیار مدعی‌العموم برای برخورد‌های بعدی قرار دهد.
تخلفات به جز تخلفاتی است که سازمان بورس پیرو ترک فعل‌ها انجام داده است

قاضی زاده هاشمی اظهارداشت: در حال حاضر جنس تخلفات صورت گرفته چند نوع است؛ این تخلفات به جز تخلفاتی است که سازمان بورس پیرو ترک فعل‌ها انجام داده است لذا این تخلفات سر جای خودش باقی است؛ به عنوان مثال چرا سازمان بورس در زمان خود از ایجاد حباب در این بازار جلوگیری نکرده است؟ یا چرا از گسیل افراد کم تجربه به این بازار خودداری نکرده است؟

سوال اینجاست که چرا سازمان بورس دامنه نوسانات این بازار را نبست تا این بازار یک رشد جدی داشته باشد و یا اینکه چرا مسئولین این سازمان بازارگردانی را از ابتدا شروع نکردند و صبر کردند تا ریزش‌ها اتفاق بیفتد و پس از آن به موضوع بازارگردانی پرداختند

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی بیان داشت: همچنین سوال اینجاست که چرا سازمان بورس دامنه نوسانات این بازار را نبست تا این بازار یک رشد جدی داشته باشد و یا اینکه چرا مسئولین این سازمان بازارگردانی را از ابتدا شروع نکردند و صبر کردند تا ریزش‌ها اتفاق بیفتد و پس از آن به موضوع بازارگردانی پرداختند.

این نماینده مجلس ادامه داد: همچنین این جای سوال دارد که مسئولین این سازمان چرا زمانی که ریزش شاخص بورس رخ داد منفعلانه برخورد کردند و چرا با متخلفین که ابتدا صف خرید ایجاد کردند تا قیمت‌ها رشد کند و پس از آن، به یک آن شروع به فروش کردند، برخورد نکرد و چرا‌های دیگر ...


بیشتر بخوانید:لیست متهمان حقوقی بورس به قوه قضائیه ارسال شد/ قاضی زاده هاشمی: متخلفان، بورس را قتلگاه سرمایه مردم کردند!


قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه شورای عالی بورس در مقطعی مصوباتی را گذراند، بیان داشت: این موارد اواخر تابستان تصویب شد تا اقداماتی برای اصلاح بازار سرمایه مدنظر قرار گیرد که باید گفت حتی این موارد هم پیگیری نشد لذا آن بخش از تخلفات که ما به آن اشاره می‌کنیم و گفتیم لیست آن را می‌فرستیم برای همین فقره آخر است یعنی ما هنوز به اقدامات اولیه در این بازار به مانند رشد صوری، سفته‌بازی‌ها و ریزش شاخص وارد نشده ایم.
عمده تخلفات از سوی شرکت‌های حقوقی در این بازار رخ می‌دهد

قاضی‌زاده هاشمی بیان داشت: با این حال عمده این تخلفات از سوی شرکت‌های حقوقی در این بازار رخ می‌دهد لذا حقوقی‌ها وابسته به دولت هستند - یا به طور مستقیم دولتی هستند به مانند برخی از بانک‌ها که دولتی هستند و یا به طور غیرمستقیم دولتی اند - یعنی درست است که خصوصی شده‌اند، اما مدیر عاملان آن‌ها را دولت منصوب می‌کند.

وی بیان داشت: تمامی واگذاری‌هایی که از سوی خودروسازان و فولادی‌ها انجام شده همه مدیرعاملان آن‌ها از سوی دولت منصوب شده‌اند و ظاهراً خصوصی شده‌اند و، اما در باطن از یک سازمان به سازمان دیگر منتقل شدند و بنده هم همین قدر می‌توانم بگویم که دست همین‌ها در کار است.

تمامی واگذاری‌هایی که از سوی خودروسازان و فولادی‌ها انجام شده همه مدیرعاملان آن‌ها از سوی دولت منصوب شده‌اند و ظاهراً خصوصی شده‌اند و، اما در باطن از یک سازمان به سازمان دیگر منتقل شدند و بنده هم همین قدر می‌توانم بگویم که دست همین‌ها در کار است

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته ما لیست شرکت‌های متخلف را داریم و می‌دانیم مقصر اول تا صدم کیست و این لیست را خدمت مقام قضایی ارسال کرده ایم و حتماً این لیست برای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم ارسال خواهد شد.

این نماینده مجلس ادامه داد: با این حال ما به لیست تهیه شده خود مطمئن هستیم لذا به دلیل اینکه این اطلاعات به طور رسمی به دست ما نرسیده، این حق را می‌دهیم که مقام قضایی و کمیسیون اصل نود به این مسئله ورود کنند و ببیند چند درصد از این شرکت‌ها مقصر بوده و چه میزان مقصر نبوده اند هر چند که بازار سرمایه بازار شفاف است و معلوم است که چه کسی صف خرید، چه کسی صف فروش و چه کسی چقدر ریزش و چه کسی بازارگردانی را شروع کرده است.
با سیگنال فروشان و کسانی که صف خرید و فروش صوری راه انداخته باید برخورد شود

این نماینده مجلس با اشاره به برخی جو سازی‌ها پیرو فهرست متخلفین بازار سرمایه، بیان داشت: بالاخره ما نگفتیم که چه کسی متخلف است؛ برخی مگر می‌دانند در لیست ما اسم چه شرکتی آمده است تا مشخص شود چه کسی قرار است چه کسی را متخلف بداند.

وی تاکید کرد: هر کس که متخلف است؛ یعنی با آن کسی که سیگنال فروشی و مردم را دچار انحراف کرده، تا کسی که آمده به اصطلاح صف خرید و فروش صوری راه انداخته باید مورد برخورد قرار گیرد؛ بنابراین ما دست روی نقطه خاصی نگذاشته ایم، اما برخی مگر می‌دانند ما از کجا اطلاعات را کسب کرده‌ایم و اگر افرادی خبر دارند بفرمایند...

نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در حال حاضر ما اسم ۱۰۰ شرکت متخلف را به دستگاه قضایی معرفی کردیم و البته این فهرست بیشتر از این‌ها بوده و فعلا ما اسامی شرکت‌هایی که مهم بوده‌اند را شمارش کرده‌ایم.

منبع:سایت خبری بازار

ارسال نظر