تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۲۷ آذر ۱۳۹۹
تحلیلگر ارشد بازار سرمایه مطرح کرد:

صعود شاخص بورس در انتظار اعلام مواضع بایدن

تحلیلگر بازار سرمایه با تاکید بر انتظار بازار برای تعیین تکلیف مواضع بایدن نسبت به ایران، رشد شاخص بورس و پیگیری روند صعودی بازار را نیازمند عبور از یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد ارزیابی کرد

اقتصاد۲۴ -مهدی میرزایی، تحلیلگر ارشد و مدرس بازار‌های مالی معتقد است:"شاخص تا زمانی که میانگین ۱۰۰ روزه در ۱۶۰۰ واحد را با قدرت پس نگیرد، روند بازار به اصطلاح پهلو به پهلو و از جنس اصلاح زمانی خواهد بود.» متن کامل این گفتگو را می‌خوانید:

*از دید تکنیکالی رفتار شاخص کل چگونه است و در حال حاضر شاخص با چه مقاومت‌هایی رو‌به‌روست؟

شاخص کل با مقاومت محدوده ۱۵۵۰تا۱۶۰۰ واحد درگیر بود که به آن واکنش نشان داد و چند روزی است فشار فروش زیادی در بازار وجود دارد. شاخص در مقیاس زمانی درون روزانه (ساعتی) خط روند افزایشی -که از ۱۲۲۰ واحد ایجاد کرده بود- را رو به پایین شکست و به نظر می‌رسد بازار وارد موج اصلاحی شده است که می‌تواند تا ۱۴۰۰-۱۳۶۰ واحد ادامه دارد باشد. مجموعا وضعیت بازار و نمودار‌های سهام به شکلی است که سناریو‌های موجی مختلفی را می‌توان برای آن ترسیم کرد. باتوجه به این‌که رشد اخیر از دل یک بازار خرسی ترسناک برآمده و در دو سه روز اخیر هم نشانه‌های تزلزل در بازار مشاهده شده است، بنابراین، به معامله‌گران توصیه می‌کنم در زمانی که رفتار بازار دچار تشویش است، به‌شدت محتاط عمل کنند. توصیه دیگر هم این است که دوره نگهداری سهام کوتاه باشد و بیش‌تر رویکرد نوسانی را دنبال کنند، زیرا بازار علامتی مبنی بر شروع یک روند پیوسته را بروز نداده است.

*چرا در هفته‌های اخیر شاهد افزایش تقاضا برای خرید سهام صنایع کوچک بوده‌ایم، اما تقاضا برای نماد‌های بزرگ، بی‌رمق و با استقبال کمتری مواجه شد؟

این مساله به دلیل عرضه‌های کنترلی حقوقی‌ها رخ داده است و به نظر می‌رسد دولت تمایلی برای صعود قوی بازار و ریزش متعاقب آن ندارد و تمایلش بر این است که بازار به صورت ساید حرکت کند. همچنین در ظاهر پلن بازی تغییر کرده و دولت علاقه دارد بیش‌تر از محل مالیات خرید و فروش درآمدزایی داشته باشد، همچنین دلیل دوم عقب‌ماندگی سهام خُرد نسبت به لیدر‌های بازار نظیر «شپنا» و «خودرو» در برگشت بوده است. انتظار دارم از روز‌های آینده سهام خُرد نیز وارد موج اصلاحی شبیه افت از قیمت ۱۹۴۰ تومانی شپنا شوند.

*قیمت فلزات اساسی در بازار جهانی چگونه خواهد بود و کدام فلز را مثبت‌تر از سایرین ارزیابی می‌کنید؟

در زمان قدرت دموکرات‌ها همیشه شاهد قدرت گرفتن دلار بوده‌ایم که بازار‌های جهانی را تحت فشار قرار می‌دهد. رشد اخیر فلزات و نفت به دلیل توزیع واکسن کرونا در اقتصاد‌های صنعتی و افزایش چشم‌انداز سطح تقاضاست. به نظر من، در دوران «جو بایدن» نباید منتظر جهشی در قیمت فلزات باشیم. نمودار مس بهترین وضعیت را در بین کامودیتی‌ها دارد و مشخصا وارد یک روند افزایشی قوی برای رسیدن به ۱۰-۱۲ هزار دلار شده است. فاندامنتال پشت این چشم‌انداز نیز توسعه خودرو‌های برقی-هیبریدی است.

*بازار نفت پس از تغییر و تحولات در نشست اوپک که تصمیمات آن از ابتدای ژانویه اجرایی می‌شود به کدام سمت و سو می‌رود و تاثیر آن را بر معاملات سهام وابسته به نفت چگونه ارزیابی می‌کنید؟

به نظرمن، نفت تا ۶۰ دلار توان رشد دارد و سپس وارد موج اصلاحی می‌شود. بازگشت نفت ایران به چرخه تولید جهانی نیز اثر کاهنده روی قیمت‌ها دارد. مجموعا یک موج افزایشی روندی برای نفت متصور نیستم و صرفا ریکاوری ریزش پاندمی کرونا برای آن قابل ترسیم است.


بیشتر بخوانید:ضرورت عبور از محدودیت دامنه نوسان در بورس/ عمیدی: بازارگردانی خرید و فروش دستوری نیست!


*باتوجه به آخرین مصاحبه جناب عالی که رشد آرام و منطقی بازار سهام را در پاییز پیش‌بینی کرده بودید، ارزیابی و تحلیل‌تان از شرایط بازار سرمایه تا پایان سال چگونه است؟ طبق ارزیابی آخرتان که محدوده رشد شاخص را ۲۸۰۰ تا ۳۲۰۰ اعلام کردید، آیا شاخص مجددا وارد کانال ۲ میلیون واحدی می‌شود، در چه بازه زمانی محقق خواهد شد؟

به نظرم شاخص تا زمانی که میانگین ۱۰۰ روزه در ۱۶۰۰ واحد را با قدرت پس نگیرد، روند بازار رو به پهلو و از جنس اصلاح زمانی خواهد بود. شکستن محدوده ۱۶۰۰ واحد می‌تواند موجب پس گرفتن سقف ۲۱۰۰ واحدی و پیدایش قله‌ای دیگر برای شاخص شود. بازار فعلا منتظر مشخص شدن مواضع «جو بایدن» است. بزرگ‌ترین فاندامنتال بازار سهام الان در کاخ سفید تعیین تکلیف خواهد شد. همچنین وضعیت اقتصاد جهانی پس از واکسیناسیون گسترده نیز بر روند بازار کامودیتی موثر است.

 

 

 

منبع:بااقتصاد

ارسال نظر