اقتصاد۲۴ -معاملات امروز بازار سرمایه امروز نیز با رکورد و عرضه آغاز شد و در نهایت با غلبه عرضه پایان یافت؛ شاخص پس از افت اولیه توانست تحت تاثیر بهبود تقاضا اندکی رشد را تجربه کند و حتی به مدار مثبت نیز وارد شود، اما این روند نیز ادامه دار نشد و بار دیگر در نیمه دوم معاملات با افزایش عرضه ها در اغلب نمادهای شاخص ساز و حتی پدیدار شدن صفوف فروش بار دیگر شاخص رشد مثبت خود را از دست داده و به محدوده منفی وارد شد.
این تحرکات در نهایت نماگر بازار را با افت ۲ هزار و ۷۰۱ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۳۶ هزار و ۴۲۳ واحد تثبیت کرد.
اما در این میان شاخص هم وزن توانست مسیر خود را با بهبود معاملات نمادهای کوچک تر و غیرشاخص ساز در کلیت بازار از شاخص کل جدا کند.
این شاخص با رشد ۴ هزار و ۵۹۵ واحدی توانست معادل ۱.۰۳ درصد رشد روزانه را به ثبت رساند و در ارتفاع ۴۵۲ خزار و ۴۳۴ واحد ایستاد.
امروز نمادهای لیدری همچون شستا، خودرو، شپنا و فولاد بارها با عرضه شدید مواجه شده و حتی به صف فروش سنگین نیز رسیدند.
امروز ارزش معاملات در تابلوهای بورس به ۱۰ هزار و ۷۰۳ هزار میلیارد تومان رسید که نشان از وضعیت کم توان بازار برای آغاز حرکتهای جدید دارد.
کوتاه از فرابورس
روند معاملات امروز فرابورس نیز با جدا کردن مسیر نماگر آیفکس از شاخص کل بورس پیگیری شد؛ به طوری که معاملات در بازارهای زیر مجموعه فرابورس امروز توانست مسیر شاخص این بازار را در مسیر صعودی حفظ کند.
آیفکس امروز با ثبت رشد ۲۵۵ واحدی خود را تا ارتفاع ۱۹ هزار و ۹۴۴ واحد رساند و فردا با تحرکی کوچک میتواند مرز روانی ۲۰ هزار واحد را نیز رد کند.
نمادهای مارون، بپاس، میدکو و زاگرس به ترتیب با بیشترین تاثیرگذاری مثبت شاخص فرابورس را همراهی کردند.
نمادهای آریا و دی نیز با تاثیری منفی بر روند حرکت این نماگر حاضر شدند.
ارزش معاملات فرابورس امروز به ۵ هزار و ۵۱۰ هزار میلیارد تومان رسید.
نگاه کلی به معاملات بورس و فرابورس
مجموع ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس امروز به ۱۶ هزار و ۲۱۳ هزار میلیارد تومان رسید.
بیشترین ارزش معاملات امروز نیز با ثبت بیش از هرار و ۲۷۴ هزار میلیارد تومان به گروه خودروییها تعلق گرفت.پس از گروه خودرو،گروه فلزات اساسی،بانکها،فراورده های نفتی و شیمیایی در رده های بعدی بیشترین ارزش معاملات امروز قرار گرفتند.
از بین شاخص ها نیز امروز بیشترین رشد سهم شاخص فنی و مهندسی،محصولات فلزی و ذغالسنگ بود.
امروز توجه حقیقی ها بیشتر معطوف به محصولات شیمیایی،ساخت محصولات فلزی و مواد محصولات دارویی بود و حقوقی ها نیز تمایل به افزایش مالکیت در گروه بانکها و موسسات اعتباری،خودرو و ساخت قطعات و شرکت های چند رشته ای بود.