اقتصاد۲۴ - دکتر سیماسادات لاری درمورد آخرین آمار کرونا در ایران گفت: از دیروز تا امروز ۱۴ دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۹۶۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که ۴۹۷ نفر از آنها بستری شدند.
وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۴۳ هزار و ۴۳۴ نفر رسید.
لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۵ هزار و ۵۴۰ نفر رسید.
بیشتر بخوانید: آخرین آمار فوتیها و مبتلایان به کرونا در کشور امروز شنبه ۱۳ دی ۹۹
به گفته وی، خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۱۳ هزار و ۱۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
وی همچنین گفت: ۴۹۵۳ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: تا کنون ۷ میلیون و ۷۷۷ هزار و ۴۸۸ آزمایش تشخیص کرونا در کشور انجام شده است.
وی افزود: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل ها، ۴ شهرستان ساری، آمل، رامسر و سوادکوه شمالی در وضعیت قرمز، ۴۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۴۰۱ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
آلودگی هوا از عوامل افزایش کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت درباره ارتباط آلودگی هوا با افزایش بیماریهای حاد و مزمن تنفسی از جمله کووید-۱۹ توضیح داد.
لاری گفت: آلودگی هوا میزان آسیب پذیری دستگاه تنفسی را افزایش میدهد و به عنوان زنگ خطری جدی برای بیماران مبتلا به بیماریهای حاد و مزمن تنفسی و همچنین بیماران قلب و عروقی است. بر اساس مطالعات و شواهد علمی، آلودگی هوا یکی از عوامل افزایش بیماریهایی مانند کووید-۱۹ است.
وی افزود: افرادی که بیماریهای زمینهای دارند و در مناطقی با هوای آلوده زندگی میکنند، در معرض خطر بیشتر ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارند؛ بنابراین توصیه ما به منظور کاهش اثرات سوء آلودگی هوا در این ایام این است که تا حد امکان در خانه بمانید و در صورت خروج از منزل، استفاده مداوم از ماسک را به طور جد در دستور کار خود قرار دهید.
لاری ادامه داد: از انجام فعالیتهایی مانند قدم زدن در پارکها و دویدن در فضای آزاد به طور جدی خودداری کرده و در منزل نیز فعالیتهای روزانه خود را کاهش دهید. ضروری است که مبتلایان به بیماریهای قلبی و ریوی، کودکان، سالمندان، زنان باردار و کسانی که بیماریهای زمینهای دارند، از فعالیتهای طولانی و سنگین خارج از منزل پرهیز کنند.
وی گفت: همچنین توصیه میشود که غذاهای سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان شامل میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کرده و از مصرف غذاهای چرب، فست فود و غذاهای فرآوری شده خودداری شود. اگر در خانه از سیستمهای تصفیه هوا استفاده میکنید، فیلترهای آن را به موقع تمیز کرده و در صورت نیاز تعویض کنید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ضمنا استفاده از سیستمهای تصفیه هوای دارای سیستم ازون ساز و اشعه ماورای بنفش به هیچ عنوان توصیه نمیشود. همچنین ضروری است که از فعالیتهایی که منجر به افزایش آلودگی هوا در فضاهای سربسته میشود، مانند روشن کردن شمع و عود جدا خودداری شود.