تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۲۲ دی ۱۳۹۹
جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز دوشنبه ۲۲ دی‌ماه ۹۹

شاخص بورس روی موج نوسان

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه ۲۲ دی‌ماه با کاهش پنج هزار و ۳۳۳ واحدی به رقم یک میلیون و ۳۰۱ هزار و ۲۸۷ واحد رسید. در این روز شاخص کل ۴۱ صدم درصد کاهش داشت، اما شاخص هم‌وزن با رشد ۵۹ صدم درصدی روبرو شد که نشان می‌دهد شرایط برای شرکت‌های کوچک بهتر است. در بین بزرگترها، فملی، خودرو، شپنا، فخوز و شتران بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص کل و شستا و بترانس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند

اقتصاد۲۴ - روند صعودی بورس پایدار نماند. شاخص کل بورس در ابتدای معاملات امروز کار خود را با رشد شش هزار واحدی آغاز کرد، اما بعد از چند دقیقه فشار فروش دوباره به جان بازار افتاد و شاهد کاهش شاخص کل و قرمزی نقشه بازار هستیم. طوری که بعد گذشت ۳۰ دقیقه شاخص کل ۳۲۱ واحد پایین‌تر از رقم روز گذشته ایستاده و دو صدم درصد کاهش دارد. شاخص هم‌وزن در طرف مقابل ۴۰ صدم درصد رشد کرده و نشان می‌دهد شرایط شرکت‌های کوچک بهتر است. تا اینجای کار نماد‌های شستا، فولاد و حکشتی بیشترین تاثیر مثبت و نماد‌های فارس، فملی، وبملت و خبهمن بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل گذاشته‌اند.در ساعات ابتدایی معاملات امروز از مجموع ۳۰۶ نماد نماد بورسی شاهد افزایش قیمت سهام در ۱۷۷ نماد و روند نزولی در ۱۲۹ نماد هستیم. همچنین در بین ۲۲۵ نماد فرابورسی، ۱۴۷ نماد در مدار صعودی حرکت می‌کنند و ۷۸ نماد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند. بازار در ابتدای معاملات نوسانات زیادی دارد و این ترکیب هر لحظه در حال تغییر است.

نقشه بازار بعد گذشت چند دقیقه از شروع معاملات دوباره رنگ قرمز به خود گرفته است. گروه خودو و ساخت قطعات عموما با روند نزولی مواجه شده‌اند و شاهد کاهش قیمت سهام خودرو، خگستر، خزر، خبهمن و دیگر نماد‌های این گروه هستیم. خساپا با قیمت روز گذشته معامله می‌شود و تغییری نکرده است. روند صعودی فولاد و فملی تنها یک روز دوام آورد. امروز فملی به روند نزولی افتاده و فولاد بدون تغییر نسبت به روز گذشته معامله می‌شود. البته دیگر نماد‌های گروه از جمله ذوب، فرزین، هرمز و فنورد شرایط خوبی دارند. در گروه غذایی‌ها به جز غدام، غبهنوش، غگل، غسالم و غشان دیگر نماد‌ها عموما سبزرنگ هستند. گروه انبوه‌سازی‌ها روند مشخصی ندارد، اما نماد‌های قرمزرنگ بیشتر به چشم می‌آیند. محصولات شیمیایی هم شرایط مشابهی دارند. بوعلی، شگویا و شلعاب کمی افزایش قیمت پیدا کرده‌اند، قرن صف خرید و فارس صف فروش است. پترول هم با قیمت روز گذشته معامله می‌شود. صندوق‌های ETF سهامی با روند نزولی بازار به رنگ قرمز درآمده‌اند. در گروه دارویی‌ها به جز صف فروش برکت، دیگر نماد‌ها عموما سبز هستند. بانک‌ها و موسسات اعتباری همچنان به روند نزولی خود ادامه می‌دهند. چهار پالایشگاه اصلی یعنی شپنا، شتران، شبندر و شبریز نزدیک به قیمت روز گذشته و کمی پایین‌تر معامله می‌شوند. سیمانی‌ها، نهاد‌های مالی، ماشین آلات، هتل و رستوران، هولدینگ‌ها، قندی‌ها، سایر محصولات کانی، لیزینگ‌ها و کاغذی‌ها از جمله گروه‌های سبزرنگ بازار و استخراج کانه‌های فلزی، زراعت و کاشی و سرامیک از جمله گروه‌های قرمزرنگ بازار امروز هستند.

صف خرید یک سوم نماد‌ها در بازار نزولی

در ساعات پایانی معاملات امروز یک سوم نماد‌های بازار سرمایه صف خرید دارند. ارزش مجموع صف‌های خرید ۲۱۶ نماد به حدود دو هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان می‌رسد. در طرف مقابل شاهد تشکیل صف فروش برای ۱۲۴ نماد معادل ۱۹ درصد بازار هستیم که ارزش مجموع آن‌ها حدود هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان است. در بازار امروز تنها یک چهارم نماد‌ها بازاری متعادل داشتند و نوسان قیمتشان کمتر از سه درصد بود. دیگر نماد‌ها همگی بیشتر از سه درصد کاهش یا افزایش قیمت را پشت سر گذاشتند که نشان از دوقطبی سنگین بین نماد‌های مثبت منفی بازار دارد. 

کاهش پنج هزار واحدی شاخص بورس در روز پرنوسان

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه ۲۲ دی‌ماه با کاهش پنج هزار و ۳۳۳ واحدی به رقم یک میلیون و ۳۰۱ هزار و ۲۸۷ واحد رسید. در این روز شاخص کل ۴۱ صدم درصد کاهش داشت، اما شاخص هم‌وزن با رشد ۵۹ صدم درصدی روبرو شد که نشان می‌دهد شرایط برای شرکت‌های کوچک بهتر است. در بین بزرگترها، فملی، خودرو، شپنا، فخوز و شتران بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص کل و شستا و بترانس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند.
 
نقشه پایانی بازار در مقایسه با ساعات اولیه پررنگ‌تر به نظر می‌رسد. این مورد نشان می‌دهد نمادهای مختلف تا پایان معاملات نوسان قیمت بیشتری را تجربه کردند. طوری که صعودی‌ها به صف خرید و نزولی‌ها به صف فروش رسیدند. از جمله گروه دوم می‌توان به خودرو و ساخت قطعات اشاره کرد که در آن اغلب نمادها با صف فروش به کار خود پایان دادند و تنها خریخت، خکاوه، خنصیر و چند نماد دیگر سبزرنگ بودند. در گروه فلزات اساسی روند مشخصی را شاهد نبودیم. فملی با صف فروش آخرین امیدهای سهامدارانش را ناامید کرد. ذوب، کویر و نمادهای کوچک گروه سبزرنگ بودند و فولاد دو درصد عقب‌نشینی کرد. در گروه محصولات شیمایی اغلب نمادها در روند نزولی نسبی افتاده بودند و به رنگ قرمز تیره درآمدند. در بین آنها زنجان، شیران و قرن صعودی و بوعلی، پترول و شگویا کاهشی بودند. فارس هم نزدیک به قیمت روز گذشته معامله شد.

صندوق‌های ETF سهامی دوباره با رنگ قرمز به استقبال مشتریانشان آمدند. غذایی‌ها برعکس ابتدای بازار با رنگ سبز به کار خود پایان دادند و شاهد تشکیل صف خرید برای خودکفا، غپینو، غشهداب، غگلستا و وبشهر بودیم. در طرف مقابل غگل، غبهنوش و غدام صف فروش داشتند. بانکی‌ها و فرآورده‌های نفتی از گروه‌های قرمز بازار بودند. تا جایی که وبصادر، وبملت، وپارس، شپنا، شتران و شبندر نزدیک به صف فروش به کار خود پایان دادند. دارویی‌ها به جز برکت و دفارا، حمل و نقل به جز حتاید، سایر محصولات کانی غیرفلزی، سیمانی‌ها، ماشین آلات، قندی‌ها، اطلاعات و ارتباطات، لیزینگ‌ها، رایانه و محصولات کاغذی از گروه‌های سبز بازار امروز بودند. در طرف مقابل نهادهای مالی، زراعت، عرضه برق و گاز، استخراج کانه‌های فلزی و هتل و رستوران به رنگ قرمز درآمدند.

بورس در انتظار بازگشت رونق

معامله‌گران بورس امروز حدود ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون سهام و اوراق مالی را در قالب یک میلیون و ۴۳۸ هزار معامله به ارزش ۱۱ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان دادوستد کردند. با در نظر گرفتن معاملات ۱۴ هزار میلیاردی فرابورس ارزش کل معاملات به حدود ۲۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان می‌رسد، اما باید توجه داشت که بخش عمده معاملات فرابورس مربوط اوراق مرابحه دولتی است. چراکه امروز در فرابورس حدود ۹ هزار میلیارد تومان اوراق اراد معامله شده و این یعنی ارزش معاملات سهام در بازار امروز حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان بوده است. این رقم تغییری نسبت به روز گذشته ندارد و همچنان رقم پایینی برای تضمین رشد شاخص کل به حساب می‌آید.

منبع: فرارو
ارسال نظر