تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۹

استخدام زورکی مهندس کشاورزی؟

فارغ التحصیلان دانشگاهی همیشه درصد زیادی از جویندگان کار را تشکیل می دهند، کمک دولت به بکارگیری این بخش از جمعیت فعال بازار کار شاید به کاهش نرخ بیکاری منجر شود اما با وضعیت موجود اجبار برخی صنوف به استخدام فارغ التحصیلان رشته های خاص می تواند به مشکلی جدید در بازار کار تبدیل شود.

اقتصاد۲۴ - توزیع‌کنندگان مواد اولیه کشاورزی از جمله صنف هایی است که اعضای آن از سال 92 به این طرف مجبورند تا برای اخذ پروانه صلاحیت فنی یا تحصیلات مهندسی کشاورزی داشته باشند و یا اینکه حتما از میان فارغ التحصیلان دانشگاهی یک مهندس کشاورزی استخدام کنند.

محمد تقی نجم آبادی رئیس اتحادیه توزیع‌کنندگان مواد اولیه کشاورزی در این باره گفت: صاحب فروشگاه مواد اولیه کشاورزی و باغبانی باید یک مهندس کشاورزی را استخدام کند اما این کار توجیه اقتصادی ندارد. از طرف دیگر مشکل به پرداخت حقوق محدود نمی‌شود. 

وی در تشریح بیشتر این موضوع گفت: «هنوز در ارتباط با این موضوع، با سازمان حفظ نباتات و نظام مهندسی درگیری داریم. مشکلی به این کوچکی همچنان حل نمی‌شود. این در حالی است که راهکار ارائه کرده‌ایم. اتحادیه پیشنهاد کرده که بخشی از هزینه‌های مرتبط را تقبل ‌کند.

رئیس اتحادیه توزیع‌کنندگان مواد اولیه کشاورزی افزود: «قبل از سال ۹۲ فروشگاه‌دارانی که بیش از ۱۰ سال سابقه کار داشتند بعد از شرکت و موفقیت در آزمون، پروانه صلاحیت فنی دریافت می‌کردند ولی اکنون به این رویه پایان داده‌اند. صاحب فروشگاه باید یک مهندس کشاورزی را استخدام کند اما این کار توجیه اقتصادی ندارد. مشکل به تامین حقوق محدود نمی‌شود. شخص استخدام شده بعضا، لیست تمام مشتریان را در اختیار می‌گیرد و به همکاری خود پایان می‌‌دهد. به این ترتیب صاحب فروشگاه بلاتکلیف می‌ماند و مشتریانش را هم از دست می‌دهد. اعضای صنف به شدت از این رویه ناراضی هستند».

وی گفت: «فروشگاه‌داری که ۴۰ سال تجربه کاری دارد بسیار بیشتر از فارغ‌التحصیلان تازه‌کار، دانش و تجربه اندوخته است. فارغ‌التحصیلان بی‌تجربه در عمل، ابعاد مختلف کار را از باتجربه‌های صنف یاد می‌گیرند. اگر واقعا به فکر مهندسان کشاورزی هستیم باید روش بهتری در پیش گرفته شود. اولا باید ترتیبی اتخاذ شود که برای خود کار کنند و دوما اطمینان حاصل شود که بهره‌وری و راندمان کاری لازم را دارند. یا می‌توان مثل گذشته‌ها، دو یا سه مهندس را به فروشگاه‌دار معرفی کرد تا کارآموزی کنند، به طور مستقیم با سموم و کودها، آفت‌ها، شیوه رایزنی و مشورت‌دهی فروشگاه‌دار با کشاورز و باغدار و ... آشنا شوند. حتی پیشنهاد کردیم که اتحادیه، متقاضیان دریافت پروانه را معرفی کند، خود اتحادیه هزینه‌های برگزاری کلاس‌ها را متقبل شود و فقط به ما مدرس داده شود تا در پایان دوره، آزمونی برگزار شود و کسانی که در آزمون موفق شدند پروانه صلاحیت فنی دریافت کنند. به این ترتیب آنهایی که از عهده آزمون برنیایند خود به خود مجبور می‌شوند مهندسی کشاورزی استخدام کنند».

منبع: گسترش صنعت، معدن و تجارت

ارسال نظر