تاریخ انتشار: ۲۰:۱۶ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱۵ نظر

مضرات آویشن که فکرش را هم نمی کردید

گیاه آویشن از خواص و فواید فوق العاده‌ای برخوردار است، اما در عین حال مضرات و عوارض جانبی را هم به همراه دارد.

اقتصاد۲۴ - در طب سنتی از آویشن برای درمان مشکلات تنفسی مانند سرفه استفاده می‌شود. علاوه بر این، از آویشن برای مقابله با برونشیت نیز استفاده می‌شود، اما این گیاه هم مثل هر گیاه دیگری در کنار خواص عوارض هم دارد.

طبق آنچه در ادامه این بخش خواهید خواند آویشن با وجود مزایای مختلف برای بدن، یک سری مضرات و عوارض جانبی نیز دارد که عبارتند از:

۱. آویشن غشا مخاطی را تحریک می‌کند:

آویشن دارای دو ترکیب تیمول و کارواکرول است. مطالعات نشان می‌دهد که برخی افراد، به خصوص کسانی که حساسیت دارند، ممکن است بعد از استفاده از این گیاه، از تحریک غشا‌های مخاطی رنج ببرند. اگر شما هم تاکنون دچار چنین واکنشی شده اید، از استفاده از این گیاه به صورت خوردنی، اجتناب کنید.


بیشتر بخوانید:چکار کنیم تا سرما نخوریم





۲. ممکن است که باعث ایجاد آلرژی به آویشن شود:

اگر به ریحان، کرفس، رزماری و پونه کوهی حساسیت دارید، پس در استفاده از آویشن مراقب باشید.

طبق بعضی از مطالعات انجام شده، بعضی از افراد به خانواده نعنائیان حساسیت دارند. و، چون آویشن نیز به این خانواده تعلق دارد، در صورت داشتن چنین سابقه حساسیتی از خوردن آن اجتناب کنید.

۳. آویشن بر تیروئید تاثیرات بدی دارد:

در بعضی از مطالعات انجام شده توسط گروهی از پژوهش گران آلمانی به این نتیجه رسیده اند که آویشن وحشی میتواند تاثیرات منفی بر غده تیروئید داشته باشد. زیرا بر هورمون غده هیپوفیز که تیروئید را تحریک میکند، تاثیر بد میگذارد.


۴. از مصرف آویشن در دوران بارداری و شیر دهی اجتناب کنید:

هیچ شواهدی وجود ندارد که ثابت کند این گیاه یرای زنان باردار و شیر ده بیخطر است، هیچ شواهدی خلاف ان هم وجود ندارد. با این حال، در طول زمان ثابت شده است که اویشن درمان قاعدگی را تحریک میکند، پس این احتمال وجود دارد که زنان باردار را در خطر سقط جنین قرار دهد. اگر واقعا دوست دارید در چنین دورانی از این گیاه استفاده کنید میتوانید با پزشک خود مشورت کنید.

۵. آویشن برای کودکان زیر ۱۰ سال خطرناک است:

در این سنین باید از تمامی اشکال آویشن دور نگه داشته شوند؛ حتی از دهانشویه لیسترین که حاوی آویشن است استفاده نکنید مگر آنکه دندانپزشک برایتان تجویز کند.

۶. روغن آویشن سلامت قلب را به خطر میاندازد:

تحقیقات نشان داده است که افرادی که روغن آویشن مصرف میکند، از ناراحتی‌های شدید مختلفی رنج میبرند من جمله، تند نفسی، تشنج، ایست قلبی و حتی رفتن به کما. در حالی که شواهدی برای اثبات دلیل واقعی آن وجود ندارد، فرض میشود که دز زیاد یا آلرژی به خانواده نعنائیان باعث بروز این مشکلات میشوند.


۷. آویشن باعث التهابات پوستی میشود:

در بعضی از مطالعات و گزارشات به این موضوع اشاره شده است، کسانی که از لیسترین، به عنوان یک ضد عفونی کننده برای درمان مشکلات مزمن انگشت پا استفاده میکنند، دچار التهابات پوستی میشوند. در حالی که ممکن است این یک واکنش آلرژیک باشد، توصیه میشود که بر روی جراحات پوستی و در افراد مبتلا به آتوپی اجتناب شود.

اگر از آویشن برای حل مشکلات پوستی و درمان آکنه استفاده می‌کنید، احتیاط نمایید، زیرا این گیاه و روغن آن در کسانی که پوست حساسی دارند و دچار حساسیت پوستی می‌باشند، التهابات پوستی ایجاد می‌کند.

۸. با برخی دارو‌های تجویزی تداخل پیدا میکند:

کسانی که دارو‌های ضد تیروئید استفاده میکنند باید از آویشن اجتناب کنند. چون گفته میشود با این دارو‌ها واکنش معکوس دارد و عملکردشان را مختل میکنند.

۹. آویشن با سایر گیاهان دارویی تداخل پیدا میکنند:

مطالعات نشان میدهد که مصرف آویشن همراه با مکمل‌ها و برخی از گیاهان میتواند تاثیرات هورمونی پیش بینی شده آن را تحت تاثیر قرار دهد؛ در حالی که عوارض جانبی فهرست شده آویشن کم یاب و یا حتی نایاب هستند ف بهتر است هنگام استفاده از این گیاه محتاط باشیم. اگر آلرژی زیادی دارید و یا تحت درمان خاصی هستید حتما قبل از استفاده از آن با پزشک خود مشورت کنید.


اثرات جانبی و عوارض چای آویشن:

۱. مسمومیت:

بر طبق مطالعات انجام شده، دز‌های بالای آویشن ممکن است عوارض جانبی منفی را ایجاد کند. برخی از عوارض جانبی معمول آن عبارتند از سوزش سر دل، تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، اسهال، سر درد و سر گیجه.

روغن‌های موجود در برگ‌های آویشن ممکن است باعث کاهش سرعت عملکرد قلب و تنفس سریع در برخی از افراد خاص شوند.

۲. ارتباط شرایط پزشکی در نوشیدن چای آویشن:

اگر سابقه بیماری‌های قلبی، زخم معده یا سایر اختلالات دستگاه گوارش را دارید از نوشیدن چای آویشن اجتناب کنید.

۳. عوارض آویشن در بارداری و شیر دهی:

اطلاعات کافی برای اینکه ترکیبات آویشن، به شیر مادر منتقل می‌شوند، وجود ندارد. اما به طور کل بهتر است که زنان باردار و شیر ده از چای یا مکمل‌های این گیاه بدون مشورت با پزشک خود اجتناب کنند.

منبع:نمناک

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
کامیار
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
موارد فوق را قبول نکنید آویشن از داروهای مهم درمان ریه هست من تجربه کردم
ناصر
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۹
چقدر خوب اقتصاد۲۴ از مضرات آویشن صحبت کردند.
سوال آیا شما با اسرائیل صهیونیست در ارتباط هستی که این چرندیات را ارسال میکنی؟؟
از کجا شماهای از خدا بیخبر تغذیه میشوید؟؟
مهناز
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۹
آویشن و فراورده های آن بهترین دارو برای سرفه،تنگی تفس، التهاب نای و ریه و سرماخوردگی و نیز بخور کردن است آویشن هیچگونه حضراتی ندارد.
Amirpooya
۱۳:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۳
سلام ممنون از مطالب درست و به جایی که ،بیان کردین
من دیشب یه غذایی خوردم ،صبح که بیدار شدم کل بدن و صورتم پر از التهاب پوستی بود و کلی جوشای التهابی زده بود،با توجه به تحقیق در اینترنت متوجه شدم ،برای یه سری افراد میتونه عارضه داشته باشه
باید دقت کنن افرادی که شرایطی مثل همین مطالبی که بیان کردید،دارن
علی
۲۱:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۶
پزشگ دلسوزکشورمان،اززیاده روی درمصرف بی رویه گیاهان دارویی انتقادمیکند وتمام گفته های او هم پشتوانه علمی داردامامیبینیم یکسری افرادمعلوم ااحال ذینفع وتعدادی هم نادان،به این پزشگان انگ خط گرفتن ازاسراییل وتهمتهای ناروا دیگرمیزنندچراکه این سودجویان تنها به منافع خودمیاندیشند آخرمصرف به اندازه وخریدکردن ازعطاریهای معتبر،خیانت است ؟
افشار
۲۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۵
بله منم بخاطر سرفه از آویشن استفاده کردم و عالی بود ولی متاسفانه دچار حساسیت پوستی شدم
ناشناس
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
من هم خیلی آویشن دوست دارم ولی یه بار بعد خوردن ماهی آویشن خوردم سرگیجه وحالت تهوع شدیدی گرفتم
ناشناس
۱۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
من چند ساله ک دمنوش آویشن میخورم و چقدر خوب بوده.خداراشکر عوارضی هم ندیدم.آخه این یک گیاه کوهی چرا باید بد باشه ولی چایی ک خیلی چیزها بهش اضافه میکنن مثل رنگ و.....ی عمر مصرف میکنیم حتی ب بچه ۲ یا ۳ساله هم میدیم.
عسگری
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
من و همسرم به آویشن آلرژي بدی داریم هر وقت دمنوش آویشن رو خوردیم به شدت درگیر آلرژی شدیم حتی مادرم کرونا گرفت بعد از استفاده از دمنوش آویشن به شدت از معده درد رنج برد ‌که دکتر عفونی گفتن نباید از دمنوش آویشن استفاده میکرد
یلدا
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
هروقت اویشن میخورم سردرد میگیرم
ارزو قهرمانی
۰۱:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۳۰
من هنوز از آویشن استفاده نکردم و میخوام استفاده کنم من میخوام با دکتر مشورت کنم
ناشناس
۰۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
آیادمنوش آ ویشن هم فاسد میشود بعد از چند
روز پس از دم کردن?
ناشناس
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
سلام وخسته نباشید بابت مطالب عالی که دراختیار همگان می‌گذارید
اما سوال این هست آویشن روی فشار خون علائم مثبت یا منفی دارد
ممنون میشم جواب بدید
عباس
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
بنده باتحقیق های فراوان درکوهای جنوب آویشن کوهی برگ پهن هرچه باشه ضررش کمتر ازداروهای شیمیایی است همه ی گیاهان دارویی ضررشان کمتر از نفع آنها است ازداروهای شیمیایی بترسیدنه دارو گیاهی که تا به حال کسی رانکشته است
محمود
۱۵:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
من آزربه رو شب خوردم و نصف شب دچار سردرد و تپش قلب شدم و فشار خونم هم بالا رفته بود با ان را باآب رقیق کنیم
ارسال نظر