تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۹
تحلیل اقتصاد ۲۴ از وضعیت امروز بورس؛

سخنان معاون وزیر اقتصاد، بورس را نگران کرد/ سهمی بخرید که اگر به مجمع رفتید دست خالی برنگردید

سهامداران از رفتار‌های هیجانی در بورس پرهیز کنند. دلیلی ندارد که در پیک قیمت بخریم و در منفی کامل بفروشیم. سهامداران اگر سهمی را می‌خرند باید با این دید بخرند که امکان دارد از همین فردا بازار بریزد و با فرض ریختن بازار، بهتر است سهمی بخرند که اگر به مجمع آن شرکت رفتند، دست خالی بازنگردند.

اقتصاد۲۴ - یوسف اصلانی: برای تحلیل رویداد‌های بازار سرمایه در دیروز و امروز، توجه به موارد زیر شایان توجه است:

۱. دیروز بازار سرمایه شاهد دو رکوردشکنی بود. یکی این که هزار و ۴۱۵ میلیارد تومان ورود پول حقیقی داشتیم که بالاترین رقم ورود پول حقیقی در زمستان بوده است. همچنین رکورد خروج پول از اوراق و صندوق‌های درآمد ثابت که در تاریخ بازار سرمایه استثنایی بوده است.

۲. این رکوردشکنی با شرایط خوب بازار سرمایه در روز گذشته همراه بود. اتفاق دیگری که دیروز سهامداران بعد از پایان ساعت کار بازار از آن مطلع شدند و اطلاعات آن بر روی کدال نشست، پیشنهاد هیئت مدیره پالایش نفت بندرعباس با نماد شبندر برای افزایش سرمایه ۳۹۱ درصد از محل سود انباشته و مازاد تجدید ارزیابی است. مدت‌ها بود که بازار، منتظر چنین خبری از این سهم بود و می‌توان گفت که یک پالس مثبت به بازار سرمایه است.

۳. از طرفی شاهد بودیم که معمارنژاد، معاون وزیر اقتصاد اظهاراتی داشتند که مهم‌ترین نکته‌اش این بود که قرار است کارت اعتباری تا ۵۰ درصد ارزش سهام عدالت، صادر بشود. دو بانک تجارت و ملی آمادگی خودشان را اعلام کرده اند که دارندگان این کارت‌های اعتباری می‌توانند از ۳ هزار فروشگاه سطح شهر، خرید‌های ضروری خودشان را انجام دهند. این هم خبری خوب برای کسانی است که سهام عدالت را دارند و شاید انگیزه آن‌ها برای نگهداری سهام عدالت را افزایش بدهد.

۴. از طرف دیگر معمارنژاد گفت از اول سال تا ۱۵ دی ماه، بانک‌ها حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان از اموال مازادشان را فروخته‌اند. از این رقم ۳.۱ مربوط به فروش سهام و ۷.۹ مربوط به فروش املاک بوده است. معاون وزیر اقتصاد باید توجه داشته باشد، بازاربعد از آن شوک منفی که برایش اتفاق افتاد، تازه در حال جان گرفتن است و می‌خواهد حرکتش را آغاز کند، وقتی این اخبار را می‌شنود به خود می‌لرزد که آیا دوباره بانک‌ها قرار است شروع به عرضه‌های آبشاری کنند؟ قطعا در مقطع فعلی، مطرح کردن این سخنان به نفع هیچ کس نیست.


بیشتر بخوانید:دامنه نوسان نامتقارن، این پیام را می‌دهد که محدوده کنونی، کف بازار است/ چشم‌انداز مثبت بورس در هفته آینده


۵. امروز نیز شاهد بودیم که عرضه‌ها در بازار زیاد شد. همچنین بازار احتمال دلار ۲۳ هزار تومانی را می‌دهد.

۶. از طرفی درست است که دیروز و تا حدودی امروز، بازار سرمایه روند خوبی داشت، اما این نکته را هم باید لحاظ کرد که بازه مثبت ۶ برای سهامداران حقیقی و حقوقی انگیزه خوبی برای فروش ایجاد می‌کند و این احتمال وجود دارد که طی روز‌های آینده تعداد عرضه‌های بیشتری را در بورس شاهد باشیم. البته در مجموع با توجه به رکورد خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت و رکورد ورود پول حقیقی به بازار سرمایه، می‌توانیم امیدوار باشیم که نقطه عطفی در بورس اتفاق افتاده است.

۷. برای ادامه این روند صعودی، بهتر است که موضوع بهای مواد اولیه، موضوع نرخ‌های فروش و حتی موضوع تسعیر ارز بانک‌ها برای همیشه حل و فصل بشود. این که دامنه نوسان را عوض کرده و بالا و پایین کنیم، قاعدتا نمی‌تواند دلیل رشد همیشگی بازار سرمایه باشد. در جه اول باید ابهامات بازار سرمایه بر طرف بشود.

۸. سهامداران از رفتار‌های هیجانی پرهیز کنند. دلیلی ندارد که در پیک قیمت بخریم و در منفی کامل بفروشیم. سهامداران اگر سهمی را می‌خرند باید با این دید بخرند که امکان دارد از همین فردا بازار بریزد و با فرض ریختن بازار، بهتر است سهمی بخرند که اگر به مجمع آن شرکت رفتند، دست خالی بازنگردند و سود مناسبی دریافت کنند. ریزش بزرگ بازار سرمایه در ماه‌های گذشته باید برای همه درس عبرت باشد. چه کسانی که تازه وارد هستند و چه قدیمی‌ها. البته به نظر می‌رسد قدیمی دیگر این درس را آموخته‌اند.

ارسال نظر