تاریخ انتشار: ۱۴:۵۷ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
گزارش اقتصاد۲۴ از تحولات امروز بازار سرمایه؛

روز بی‌رونق بورس با کاهش ۷ هزار واحدی شاخص کل/ تراز پول حقیقی به منفی ۶ هزار میلیارد ریال رسید/ ابلاغ افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی به ناشران

بورس امروز روند بی‌رقمی داشت که عمدتا به خاطر قوانین خلق الساعه و دستکاری در دامنه نوسان رخ داده است. علی‌رغم این که صف‌های فروش وجود داشت و معامله نیز می‌شد، اما به نظر می‌رسد دامنه منفی ۲ برای معامله‌گرانی که می‌خواهند در منفی‌ها خرید کنند، جذاب نیست.

اقتصاد۲۴ - یوسف اصلانی: امروز شاخص کل بورس با ۷ هزار و ۴۸۵ واحد کاهش به عدد یک میلیون و ۲۳۸ هزار واحد کاهش پیدا کرد. شاخص کل هم‌وزن، اما با ۹۳۲ واحد افزایش به عدد ۴۳۸ هزار و ۹۶۶ واحد رسید. نماد‌های فارس، فولاد، شستا و فملی بیشترین اثر منفی و نماد‌های وپارس، شبندر و شبریز بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند.

شاخص کل فرابورس نیز ۴۳ واحد افت به عدد به ۱۷ هزار و ۵۹۰ واحد کاهش یافت. بپاس، آریا، صبا، میدکو و شگویا بیشترین تاثیر مثبت و نماد‌های شراز و دماند بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل فرابورس داشتند.

امروز همچنین معاملات خرد سهام 79 هزار و 669 ریال بود. تراز پول حقیقی شامل سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهمی به منفی 5 هزار و 962 میلیارد ریال رسید.

در تحلیل بازار امروز توجه به موارد زیر شایان توجه است:

۱. علی‌رغم این که نسبت دلار به ریال می‌توانست در محدوده ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۴ هزار تومان پولبک کند، اما این اتفاق رخ نداد که دلیل آن می‌تواند تقاضای زیاد برای دلار و کمبود عرضه باشد. از طرفی با توجه به نزدیک شدن به زمان ضر‌ب‌العجل تعیین شده توسط ایران برای غنی‌سازی، قیمت دلار مجددا یک روند صعودی به خود گرفته است.


بیشتر بخوانید: کاهش قیمت دلار، قابل توجه نیست/ قدرت شوک‌های وارده شده به بورس از گزارش ۹ ماهه شرکت‌ها بیشتر بود


۲. بازار بورس امروز روند بی‌رقمی داشت که عمدتا به خاطر قوانین خلق الساعه و دستکاری در دامنه نوسان رخ داده است. علی‌رغم این که صف‌های فروش وجود داشت و معامله نیز می‌شد، اما به نظر می‌رسد دامنه منفی ۲ برای معامله‌گرانی که می‌خواهند در منفی‌ها خرید کنند، جذاب نیست و این موضوع روند اصلاح شاخص را به تاخیر می‌اندازد. از طرفی در آخر هفته شاهد اخبار ضد ونقیض بودیم. این عوامل سبب شد که امروز روند بی‌رقمی را در بازار سرمایه شاهد باشیم.

۳. اگر بخواهیم نگاهی به وضعیت کامودیتی‌ها داشته باشیم، قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها هنوز در وضعیت مناسبی قرار دارند. نفت، مس، اسلب فولاد و روی هنوز وضعیت امیدوار کننده‌ای دارند.

۴. خبر مهم دیگر این که امروز افزایش ضریب اعتبار به ۶۰ درصد، به طور رسمی به کارگزاری‌ها به صورت رسمی ابلاغ شد. همچنین پیرو جلسات برگزار شده با برخی ناشران مبنی بر انجام تجدید ارزیابی، مدیریت نظارت بر ناشران به شرکت‌ها نامه زده و از هیئت مدیره شرکت‌های بورسی خواسته که سریع‌تر موضوع افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی را به نتیجه برسانند و در سامانه کدال افشا کنند. امید می‌رود این تصمیم، محرک خوبی برای بازار سرمایه باشد. با توجه به گزارش عملکرد خوب پالایشی‌ها این امید وجود دارد که با کلید خوردن افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها، بازار به روند صعودی بازگردد.

ارسال نظر