تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
حسن خلج طهرانی خبر داد:

بهره‌برداری از شرکت گندله‌سازی مادکوش در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، از فراهم آوردن زیرساخت‌ها برای ایجاد جهش تولید و بهره‌برداری از شرکت گندله‌سازی مادکوش در این منطقه ویژه اقتصادی خبر داد.

اقتصاد۲۴- حسن خلج طهرانی، یکی از اهداف تأسیس مناطق ویژه اقتصادی را جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی از طریق فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب، تسهیل صدور مجوزها، تسهیل واردات و صادرات دانست و گفت: از تمام ظرفیت‌ها برای ایجاد رونق و جهش در تولید استفاده خواهیم کرد.
خلج طهرانی با بیان این‌که فرصت‌های بسیاری برای سرمایه گذاری در این منطقه وجود به تشریح تاریخچه احداث و راه اندازی گندله‌سازی مادکوش به‌عنوان طرحی تولیدمحور و اشتغال‌زا پرداخت و تشریح کرد: طرح گندله سازی ۵ میلیون تنی مادکوش در سال ۱۳۸۶ با مکانیابی، ارزیابی تکنولوژی و ظرفیت نهایی آغاز شد و در این طرح، با توجه به نظرات مشاوران داخلی و خارجی درباره طرح‌های مشابه، این نتیجه حاصل شد که تأسیس کارخانه با ظرفیت نهایی ۵ میلیون تن و در دو فاز اجرا شود که به‌زودی این طرح به‌صورت ویدئو کنفرانسی افتتاح خواهد شد.


بیشتر بخوانید: تخلیه ۴۵ هزار واگن مواد معدنی در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس



او دلیل اصلی انتخاب منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس برای احداث کارخانه را مزایای آن، به خصوص همجوار بودن با آب‌های آزاد ذکر کرد و افزود: منطقه ویژه خلیج فارس به زیرساخت‌های اساسی، به ویژه گاز، نزدیک است و در همین حال، آب موردنیاز صنایع را نیز می‌تواند از طریق شیرین سازی آب دریا تأمین کند که همین موضوع سرمایه‌گذاران را این منطقه جذب کرده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس خاطرنشان کرد: در پی فراهم شدن زیرساخت‌ها از اردیبهشت‌ماه سال جاری گندله سازی مادکوش وارد فاز تولید شده است و در حال حاضر، میزان تولید کارخانه روزانه به حدود ۵ هزار تن رسیده است.
خلج طهرانی بیان داشت: مادکوش یکی از ارکان صنعت فولاد کشور و تامین کنندگان گندله برای واحد‌های احیای مستقیم محسوب می‌شود و خوشبختانه کیفیت گندله این شرکت مطلوب است و در اختیار واحد‌های تولید آهن اسفنجی قرار می‌گیرد.
او تصریح کرد: نخستین محصول گندله سازی مادکوش توانست تمام مشخصات کیفی یک گندله موردنیاز کارخانه‌های احیای مستقیم را داشته باشد؛ به همین دلیل، فروش محصولات چالش سرمایه‌گذاران نیست و آنان تلاش دارند که کارخانه به ظرفیت اسمی خود برسد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس افزود: تمامی ارکان منطقه ویژه اقتصادی در زمینه‌های مختلف با مادکوش همراهی و از آن حمایت کردند تا چالش‌های مربوط به دوره احداث کارخانه برطرف شود و پس از بهره برداری نیز حمایت‌ها ادامه داشته است، به‌طوری‌که انتقال کنسانتره موردنیاز کارخانه با استفاده از امکانات زیرساختی این منطقه، یعنی راهآهن و واحد انباشت و برداشت آن، به راحتی انجام می‌شود؛ خروج گندله از منطقه به مقاصد مشتریان نیز از طریق راه آهن صورت می‌گیرد. بنابراین هم در بخش مجوز‌ها و هم در استفاده از زیرساختها، منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس نهایت حمایت را از مادکوش میکند.
خلج طهرانی در خاتمه تشریح احداث فاز دوم این مجموعه گفت: کارخانه گندله سازی مادکوش برای دو فاز ۵/۲ میلیون تنی و در مجموع، ۵ میلیون تن طراحی شده است؛ بنابراین بسیاری از زیرساخت‌های آن نیز برای ظرفیت نهایی، یعنی ۵ میلیون تن، طراحی شده اند. همچنین بخش‌های برداشت و انباشت و انرژی بر اساس ظرفیت ۵ میلیون تن گندله تأمین شده اند و برای اینکه روند احداث فاز دوم تسریع شود، پس از صدور پروانه بهره برداری فاز نخست، مجوز احداث فاز دوم نیز اخذ شد تا فاز دوم کارخانه در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری برسد.

منبع: فرینا
ارسال نظر