وی ادامه داد: باید توجه داشت که بیشتر سهامداران شرکتهای ژاپنی معمولا امریکایی هستند و منافع دو کشور در یکدیگر تنیده است بنابراین ژاپنیها نیز به دنبال منافع خود هستند.
رییس کمیته مشترک ایران و ژاپن با بیان اینکه مردم دو کشور علاقمند به یکدیگر هستند، اظهار داشت: نزدیکی فرهنگها موجب شده است تا این رابطه وجود داشته باشد و روابط تجاری فرهنگی و سیاسی پا بگیرد. اخیرا ما جشن نود سالگی ارتباط با ژاپن را با حضور سفیر این کشور جشن گرفتیم و هنوز مراکز علمی و دانشگاهی در حوزه زلزله، آب و محیط زیست به کشور ما خدمات ارائه میدهند. اما متاسفانه دنیای امروز بر مبنای اقتصاد بوده و در واقع این اقتصاد است که به سیاستها جهت میدهد در حالی که در کشور ما بر خلاف آن است.
شکوری خاطرنشان کرد: امیدواریم با بازگشت برجام تعاملات افزایش و پولهای بلوکه شده ما نیز آزاد شود و به نظر میرسد با آمدن آقای بایدن، شاهد نرمش در دولت ژاپن در این موضوع هستیم.
بیشتربخوانید:تجارت ایران با اتحادیه اروپا به کمترین سطح ممکن رسید
وی افزود: بخش زیادی از پول بلوکه شده مربوط به فروش نفت است و بخش خصوصی هیچ پولی در این کشور ندارد و این بخش در قبال صادرات غیرنفتی محصولات خود را تهاتر کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا اتاق بازرگانی مشترک بین دو کشور تشکیل نمیشود گفت: معمولا ژاپنیها خیلی علاقمند به این کار نیستند و به دلیل تحریمها مقاومت میکنند؛ بنابراین اگر شرایط اقتصادی مناسب و تحریمها برداشته بشود اتاق بازرگانی مشترک نیز تشکیل میشود تا روابط دو کشور افزایش یابد.
رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایرانی افزود: ژاپن یکی از بزرگترین کشورهای صنعتی جهان است و در حوزه معدن و صنایع معدنی ژاپن میتواند تقریبا تمام نیازهای تکنولوژیکی ما را تامین کند و هم بازار بسیار خوبی برای محصولات معدنی و کشاورزی ما باشد.