تاریخ انتشار: ۱۶:۵۱ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷

پاسخ حناچی به بحران‌های مالی شهرداری؛ «مرد است و قرضش»

نخستین نشست خبری پیروز حناچی، شهردار تهران به شعرخوانی و پاسخ‌های کلی به سوالات خبرنگاران گذشت.

اقتصاد24 - پیروز حناچی در نشست خبری خود که صبح امروز برگزار شد، ابتدا به تشریح برخی اقدامات مدیریت شهری در دوره جدید پرداخت و به مسائلی اشاره کرد که مهمترین آن به شرح زیر بود:

دو چالش مهم شهر؛ ترافیک و چالش تامین منابع اقتصادی

با دو چالش جدی روبرو هستیم، اولین چالش تامین منابع اقتصادی است. شهرداری هم خود درآمد دارد. شهرداری برای اداره شهر باید به طور متوسط ۲۵تا ۳۰میلیارد درآمد کسب کند.

دوموضوع ترافیک و آلودگی هوا در صدر مشکلات تهران هستند و بیشترین فشار را در حوزه حمل ونقل ترافیک داریم.

آخرین وضعیت خط ۶ و ۷ مترو

بهره برداری خط ۷،۶مترو مهم‌ترین برنامه ما است. تا پایان امسال ٣ایستگاه خط ٦و دو ایستگاه خط ۷از مهدیه تا میدان صنعت افتتاح خواهد شد، مشکلات ایمنی خط ٧حل شده و آماده بهره‌برداری هستیم.حدود هزار میلیارد ریال برای سیویل خط شش هزینه شد.

خط ٦ به جهت مهندسی از قابلیت‌هایی برخوردار است که در آینده اگر بنا شد از قطارهای بدون راننده استفاده کند خط شش بتواند ساپورت کند.

۷۰دستگاه واگن خریداری کرده بودیم، ۸۵درصد کارهای ترخیص آن‌ها انجام شده و مابقی بدهی مربوط به مالیات بر ارزش افزوده است.

راه آهن تهران کم تر از دو میلیون سفر را سرویس می‌دهد، هدف‌گذاری ما برای ۷میلیون سفر است، به حدود ۲هزار واگن مترو برای ٧میلیون سفر و کاهش سر فاصله‌ها نیاز داریم.۳۷۶واگن از طریق فاینانس خریداری خواهیم کرد، همچنین قرارداد هزار دستگاه اتوبوس و ۵۰اتوبوس دیزلی بسته شده است.

مهمترین برنامه‌های آتی شهرداری

افتتاح ۲۲کیلومتر از خط ۶ با ۱۱ایستگاه، ۱۳.۵کیلومتر خط ۷ و تکمیل آن به ۲۷کیلومتر، ساخت پارکینگ اکباتان برای خط ۴مترو، تلاش برای کاهش سرفاصله به یک دقیقه‌، خرید و نصب فیلتر جاذبه دوده برای ۷۰۰دستگاه،نوسازی ۱۰هزار تاکسی فرسوده، تکمیل و بازنگری اسناد کن و فرحزاد، تصویب و تایید طرح تفصیلی منطقه ۲۲، رسیدگی به تخلفات مهندسان ناظر، آزاد کردن ۶.۴هکتار که در حریم مورد تعرض قرار گرفته، تکمیل ۵پروژه تا آخرسال ۹۷،اتمام ٣٢پروژه نیم تمام و اتمام ٣٩پروژه فنی و عمرانی تا پایان ٩٨،راه‌اندازی تقاطع غیر همسطح آزادی و استاد معین، ارزیابی و اولویت بندی پروژه‌های نیمه تمام،اصلاح ساختار سازمانی شهرداری از جمله برنامه‌های آتی شهرداری است.

پاسخ شاعرانه به نامه حق شناس

درباره نامه عضو شورای شهر به من باید بگویم که «وفاکنیم، ملامت کشیم وخوش باشیم/ ‌که در طریقت ما کافری است رنجیدن».

ما تمام تلاش خود را برای همراهی شورای شهر داریم و هر هفته جلساتی برای هماهنگی بیشتر برگزار می کنیم.

سخنانی که در ابتدای جلسه گفتم تاییدی بر این می دانم که حناچی به سخنان و وعده های خود وفادار بوده اما به آن دلیل آن زمان ادبیات تندتری داشتم که در جایگاه کنترل کننده بودم و الان در جایگاه اجرا طبیعتا در جایگاه جدید برای ادامه روند اجرایی ملاحظاتی را در نظر می گیرم که کار خدمت به مردم و فعالیت اجرایی به خوبی انجام شود.

اداره شهر و مسئولیتی که در این حوزه وجود دارد می طلبد به حواشی نپردازیم. حناچی این سوی میز با آن سوی میز تغییر نکرده است.

بدهی شهرداری لحظه به لحظه کم و زیاد می‌شود

بدهی های شهرداری تهران یک موضوع دینامیک است و شهرداری به بانک ها بدهی دارد و البته بخشی از بدهی ها مربوط به احکام محاکم خواهد بود. تمام تلاش ما این است که شهر را از محل شهرفروشی اداره نکنیم و برای آن جایگزین هایی را فراهم کنیم که این موضوع البته به نحوه تأمین منابع بر می گردد.

یک زمان از بیل گیتس پرسیدند چقدر پول داری؛ گفت الان یا الان. موضوع بدهی شهرداری هم همین است.

من بعضاً در این موارد با ادبیات غنی کشور پاسخ می دهم و دوستان هم شاکی می شوند، اما کشوری که مسایل فرهنگی غنی ای در آن وجود دارد موارد مشابه بارها در آن به وجود آمده است که در ادبیات پاسخ آن را می توانیم ببینیم. البته من تنها به یک عبارت کوچک بسنده می کنم که یک دنیا جواب دارد. قدیمی ها می گفتند «مرد است و قرضش» و در حال حاضر شهرداری است و بدهی هایی که وجود دارد. می توان گفت میزان بدهی های شهرداری تهران روشن است.

هم اکنون در مجلس شورای اسلامی دو لایحه تأمین منابع پایدار و مالیات بر ارزش افزوده توسط کمیسیون های مربوطه تهیه شده و امید این است که در مجلس به تصویب برسد. اگرچه این لایحه قبل تر به صورت طرح مطرح شده بود، اما به دلیل بار مالی ای که وجود داشت به تصویب نرسید. اما خوشبختانه دولت نیز این بار خود این لایحه را به مجلس برده است.

بدون مدرک اتهام نزنید

برخی می گویند پست ها و مناصب در شهرداری تهران خرید و فروش می شوند، در امور قضایی گفته می شود اگر ادعا دارید باید مدارک آن را نیز ارائه کنید. اگر مدعی هستید که پست ها در شهرداری تهران خرید و فروش می شوند باید مدارک آن را ارائه کنید در غیر این صورت محاکم قضایی به سراغ شما می آیند.

البته ما از خبرنگاران شکایت نمی کنیم اما اگر مدارکی دارید باید آن را حتماً به ما بدهید. این ادعای شما تمامی بدنه شهرداری تهران را تحت تأثیر قرار می دهد چون بخشی از این افراد را من منصوب می کنم و کسانی که من آن ها را منصوب کردم عده دیگری را منصوب می کنند.

بررسی ۷۲هزار پرونده در کمیسیون ماده ۱۰۰

حناچی در پاسخ به پرسشی درباره پروژه‌های تخلف‌دار نیز عنوان کرد:

مکانیزم جلوگیری از تخلف در شهرداری در قدم اول مهندسین ناظر، در قدم دوم نظام مدیریت شهری و در قدم بعدی نیز سیستم قضایی است.

در قدم اول گفته‌ایم که اگر مهندسین ناظر مشکلی را گزارش نکردند، آن‌ها را توبیخ می‌کنیم؛ در قدم دوم داریم خیلی جدی کنترل می‌کنیم و در حوزه سوم نیز موضوعات به ماده١٠٠ می‌رود و در ماده١٠٠ نیز شهرداری نماینده‌ای ندارد.

از ٧٢ هزار پرونده موجود در کمیسیون ماده١٠٠، کمتر از ٨٠٠ مورد آن بحث های مالی بزرگ دارد و مابقی آن مربوط به مشکلات خرد مالی است.

اظهارات درباره دوچرخه سواری بانوان

درباره برخی حساسیت ها نسبت به دوچرخه سواری بانوان نیز اگر حساسیتی هست باید برای آن راه حلی طراحی کنیم.

میزان استفاده از دوچرخه در تهران زیر ١درصد است. بعضی می‌گویند تهران به دلیل شیب، امکان دوچرخه‌سواری ندارد. به جرأت می‌گویم مشکل نودوپنج درصد مسیرهای تهران برای دوچرخه قابل‌حل هستند. ما کارگاه هایی با هلندی‌ها در همین مورد داشتیم که ادعای آن‌ها نیز همین بود.

ما اصرار نکردیم که این موضوع برای بانوان نیز وجود داشته باشد، اما مهم است که بگویم این حساسیت نیز قابل حل است. همکاران من در این مور ایده‌های خوبی دارند و در حال طراحی مدلی هستند که شک ندارم به اندازه کافی پاسخ حساسیت‌ها را می‌دهد و دیگر مشکلی نخواهد داشت.

تابه‌حال بسیاری از مسیرهای تهران برای دوچرخه سواری مناسب‌سازی شده است. ردیفی نیز برای این موضوع در بودجه٩٨ در نظر گرفته شده است.

به اختلافات دامن نمی‌زنم

از ۱۲ تخلفی که نجفی به آن ها اشاره کرده، بخشی از این پرونده‌ها در کمیسیون تخلفات است؛ بخشی از این پرونده‌ها نیز توسط سازمان بازرسی به قوه قضاییه ارجاع شده است. من لیست پرونده‌ها را داشتم و قابل احصاء است اما ترجیح می‌دهم جزئیات را نگویم چرا که اسامی افراد در آن هستند.

در مورد املاک فاقد مجوز نیز سازمان املاک شهرداری در حال پیگیری است. ما ٢ هزار ملک داریم که در اختیار سازمان‌ها، ارگان‌ها و سمن‌ها است. ١۶٠٠ مورد از این تعداد را شورای شهر نیز قبول دارد که باید در اختیار آن‌ها باشد؛ ٢٠٠ تا از این تعداد را نیز پیگیری می‌کنیم که پس بگیریم.

«حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت / آری به اتفاق جهان می‌توان گرفت». ما باید به بهتر شدن شرایط شهر به یکدیگر کمک کنیم و هیچ دلیلی وجود ندارد که به اختلاف ها دامن بزنیم.

قول نمی دهم تهران را بهشت کنم

شهر زمانی بهتر می شود که در آن تصمیم گیری های غلط وجود نداشته باشد و در واقع بتوانیم از وجود افراد متخصص در امور تخصصی استفاده کنیم و تصمیم های غیرتخصصی را به حداقل برسانیم. قول نمی دهم که تهران را بهشت کنم اما تلاش این است که بهره وری کارها افزایش پیدا کند.

تهران با بیش از ۲۲ درصد تولید ناخالص ملی، ۳۰ درصد گردش اقتصادی، ۸۰ درصد وجود نخبگان و ۲ درصد مساحت، در وضعیت تمرکز حاد به سر می برد و حل مشکلات ناشی از این تمرکز در قیاس اختیارات شهرداری تهران نیست و حاکمیت باید روی آن متمرکز شود. البته شهرداری می تواند به این تمرکز دامن نزند و آن را کنترل کند.

منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر