تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۰۶ فروردين ۱۴۰۰

اتحادیه اروپا: تا سهم عادلانه واکسن را نگیریم آسترازنکا صادر نمی‌کنیم

مقامات بروکسل با تقویت سازوکار کنترلی خود بر صادرات واکسن، قصد دارند کشور‌های اروپایی تولید کننده واکسن و آن‌هایی که واکسیناسیون را قبلاً آغاز کرده‌اند، در اولویت دریافت قرار دهند.

سهم واکسن

  اقتصاد۲۴-سران اتحادیه اروپا این موضوع را روز پنجشنبه ۲۵ مارس (۵ فروردین) در پایان نشست مجازی خود که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز در آن شرکت داشت، بیان کردند. این هشدار در بحبوحه اختلافات میان اتحادیه اروپا و بریتانیا بر سر واکسن کووید۱۹ و همزمان با آغاز موج سوم شیوع کرونا در بسیاری از کشور‌های اروپایی مطرح شده است.

مقامات بروکسل با تقویت سازوکار کنترلی خود بر صادرات واکسن، قصد دارند کشور‌های اروپایی تولید کننده واکسن و آن‌هایی که واکسیناسیون را قبلاً آغاز کرده‌اند، در اولویت دریافت قرار دهند.


بیشتر بخوانید:چهارمین محموله واکسن روسی وارد کشور شد



این سازوکار محدودکننده صادرات، خشم بریتانیا را که مهم‌ترین مشتری واکسن صادراتی اروپاست، برانگیخته است. با این حال لندن و بروکسل گفته‌اند که برای یافتن راه‌حلی مذاکره می‌کنند و مارک روته، نخست وزیر هلند گفته است که این مذاکره احتمالا در روز شنبه به نتیجه می‌رسد.

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در پایان نشست روز پنجشنبه هشدار داد: «آسترازنکا پیش از آن که به فکر صادرات (واکسن کووید) به خارج از اتحادیه اروپا باشد، باید به قرارداد عمل کرده و سفارش‌های عقب افتاده اروپا را تأمین کند.»


امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز پس از نشست دیروز در برابر روزنامه‌نگاران گفت: «ساده‌لوحی بس است. تا زمانی که شرکت‌های دارویی به تعهدات خود در برابر اتحادیه اروپا پایبند نیستند، ما باید تمام صادرات آن‌ها را مسدود کنیم.»

قرار بود شرکت داروسازی سوئدی-بریتانیایی آسترازنکا در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۱۲۰ میلیون دُز واکسن به اتحادیه بدهد، اما تا این زمان تنها ۳۰ میلیون دُز تحویل ۲۷ کشور اروپایی داده است.

مجموع صادرات واکسن‌های تولیدی اتحادیه اروپا از تمام مارک‌ها به بریتانیا، تاکنون به حدود ۲۱ میلیون دُز رسیده است. اما اروپایی‌ها خود تاکنون هیچ واکسنی از بریتانیا دریافت نکرده‌اند. این در حالی است که شرکت آسترازنکا در قرارداد خود متعهد شده است که بخشی از محصولات دو واحد تولیدی خود در بریتانیا را به اتحادیه اروپا صادر کند. آسترازنکا چنین توضیح داده که قراردادش با لندن ایجاب می‌کند سفارش‌های بریتانیا را در اولویت قرار دهد.

همزمان با برگزاری نشست اتحادیه اروپا، آسترازنکا روز پنجشنبه از قول «منه پانگالوس»، معاون اجرایی خود در توییتر نوشت که این شرکت به تعهد خود برای تحویل سفارش واکسن کووید به کشور‌ها به شکل «گسترده و منصفانه» پایبند است.

شرکت خدمات مالی و بیمه‌ای «اویلر هرمس» برآورد کرده که تأخیر اتحادیه اروپا در برنامه واکسیناسیون که اکنون به هفت هفته رسیده، ممکن است تا ۱۲۳ میلیارد یورو برای اقتصاد آن در سال ۲۰۲۱ خسارت به بار بیاورد.

۲۷ کشور اروپایی در بیانیه نهایی نشست روز پنجشنبه خود تأکید کرده‌اند که «تسریع در تولید، تحویل و انتقال واکسن‌ها برای مهار بحران یک نیاز فوری است» و «تلاش‌ها در این راستا باید تشدید شود».

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده که روز پنجشنبه پس از نخستین نشست مطبوعاتی خود در کاخ سفید به نشست مجازی سران اتحادیه اروپا پیوست، اعلام کرد که میزان موارد تزریق واکسن کرونا در برنامه واکسیناسیون کشورش را دو برابر کرده و تا پیش از صدمین روز از ریاست جمهوری‌اش به ۲۰۰ میلیون مورد خواهد رساند.

منبع: یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جامانده‌ها بازار‌های انرژی

محبوب‌ترین گزینه خانوار ایرانی در طرح کالابرگ الکترونیک

عکس/ چهره خندان فهیمه و پنجعلی سریال پایتخت در یک رستوران

تعیین عوارض تردد موتورسیکلت‌ها در محدوده طرح ترافیک

فیلم/ طوفان ۴ روزه در راه تهران و این ۱۲ استان!

عکس/ راهپیمایی گسترده مردم مونترال علیه ترور خبرنگاران

عکس/ نقش درخت زندگی بر طاق بستان ساسانی بازمانده از حدود ۲۰۰۰ سال پیش

عکس/ بورس روز را آتشین و سرخ شروع کرد

عکس/ علاقه عجیب المیرا شریفی‌مقدم به طوطی‌ها

دو بازیکن خارجی در فهرست خرید پرسپولیس

بحران ناترازی انرژی، ضربه پنهان اما مرگبار بر پیکر بورس ایران/ آفتی که در حال بلعیدن سود شرکت‌هاست

عکس/ واکنش عراقچی به ترور خبرنگاران فلسطینی

میانگین قیمت مسکن در مشهد به ۴۰ میلیون تومان رسید

اینفوگرافی/ کشور‌هایی با بیشترین تک شاخ

رکورد نرخ فقر مستاجران در ایران شکسته شد

فیلم/ تصاویر محل استقرار آمریکایی‌ها در شمال ایران

دولت تکلیف افزایش قیمت بنزین را روشن کرد

عکس/ توییت علی لاریجانی قبل از سفر به بیروت

تتر عقب ماند، دلار تهران جلو زد

عکس/ حمله تند نماینده مجلس به تیم رسانه‌ای پزشکیان

بیانیه تازه آمریکا علیه ایران در شورای امنیت

خطر بزرگی که پرسپولیس را تهدید می‌کند

آخرین فرصت دریافت ارز اربعین چه زمانی است؟

استعفای نظری جویباری بعد از باخت استقلال

بهترین فصل سفر به هند، تجربه لحظاتی رویایی

مأموریت معاون گروسی در تهران

۷ نکته درمورد ماجرای زنگزور، ایران و «آلاسکای قفقاز»/ مسیر ترامپ، تهران را از بازیگر حداقلی به بازی‌پذیر ثانوی تبدیل می‌کند

انتشار متن کامل توافق‌نامه ارمنستان و آذربایجان

پلتفرم‌های آنلاین طلا در ایران؛ فرصت یا تهدید؟

اعترافات هولناک قاتل ایلیای ۹ ساله در رشت

آب مشترکان پرمصرف تهرانی ۱۲ ساعت قطع می‌شود

جدال بر سر کارآمدی عرضه خودرو‌های وارداتی در بورس کالا

ردپای تقلید مونتاژکاران از ایران خودرو و سایپا

دادستان گناباد و خانواده‌اش در تصادف رانندگی جان باختند+ عکس

کاهش کم‌سابقه سطح دریای کاسپین تا ۱۸ متر / اگر دریای خزر خشک شود چه اتفاقی می‌افتد؟

بازار خودرو در پیچ و خم جدید+ جدول

دور جدید تحرکات دیپلماتیک؛ اولین ملاقات با مقام ارشد آژانس پس از حمله اسرائیل و جنگ ۱۲ روزه

سرشماری زندانیان سیاسی با تعاریف امنیتی/ عیان‌تر شدن ضعف‌های قانون جرم سیاسی با آمار سه تا پنج نفر قاضی‌القضات

دلار در سال ۱۴۰۴؛ از احتمال سقوط تا جهش به ۱۲۰ هزار تومان

عکس/ بابک زنجانی طلبکار شد

چالش‌های اصلی پیش روی فعالان اقتصادی در ایران

چرا قیمت طلا در ایران با بازار جهانی هماهنگ نیست؟

اعلام شرایط فروش اقساطی جدید کی‌ام‌سی + جدول مرداد ۱۴۰۴

حذف چهار صفر؛ جهش ظاهری ارزش پول ایران به میزان ۱۰ هزار برابر

برنامه قطعی برق تهران امروز سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۴

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

وضعیت هواشناسی امروز