تاریخ انتشار: ۲۱:۵۸ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۰

روایت عراقچی از مذاکرات وین

معاون سیاسی وزیر خارجه پس از نشست امروز وین گفت: شکل کار این گونه بود که ما با اعضای برجام مذاکره می‌کردیم و آن‌ها هم از مسیر دیگری با آمریکا به صورت جداگانه.

 مذاکرات وین

اقتصاد۲۴ –  «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس هیأت ایرانی در نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران و گروه ۱+۴ بعد از نشست امروز (جمعه) کمیسیون مشترک در وین در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: این کمیسیون مشترک تشکیل شد تا مذاکرات بین ایران و بقیه اعضای برجام درباره بازگشت ایران و آمریکا به تعهداتشان در برجام، لغو تحریم‌ها از سوی آمریکا و بازگشت ایران به تعهدات برجامی خودش صورت بگیرد.

وی یادآور شد: شکل کار این گونه بود که ما با اعضای برجام مذاکره می‌کردیم و آن‌ها هم از مسیر دیگری با آمریکا به صورت جداگانه.

* چارچوب‌های اقداماتی که طرفین باید انجام دهند، الان یک مقدار روشن‌تر از گذشته شده

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه دو گروه کاری در حوزه رفع تحریم‌ها و همچنین هسته‌ای ایجاد کردیم، اظهار داشت: دو گروه مباحث فشرده‌ای را در طول سه روز داشتند و مقدار زیادی می‌توان گفت کار را جلو بردند و چارچوب‌های اقداماتی که طرفین باید انجام دهند، الان یک مقدار روشن‌تر از گذشته شده و برخی از اقدامات الان صریحا معلوم است و اینکه طرفین چگونه باید اقدامات را انجام دهند، اینکه در یک مرحله باید باشد، این‌ها فعلا روشن شده و بحث شده است.

وی گفت: باید مقداری کار ادامه یابد تا لیست اقداماتی که هر طرف باید در یک مرحله انجام دهد، آماده شود و توافق درباره آن صورت بگیرد و اطمینان حاصل کنیم که همه تحریم‌هایی که باید برداشته شود، برداشته شود.

عراقچی توضیح داد: منظورم از همه تحریم‌ها، همه تحریم‌هایی است که آمریکا طبق برجام موظف است آن‌ها را بردارد و همه تحریم‌هایی که در طول چهار سال گذشته در دوره ترامپ گذاشته شده همه این‌ها باید به صورت کامل لغو شود.

* در مسیر قرار گرفتیم، ولی مسیر پیش رو پر از سنگلاخ و مشکل است

این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: هفته پرکاری بود و رایزنی‌های مستمر بین همه طرف‌ها جریان داشت. با سه کشور اروپایی به صورت جداگانه و با روسیه و چین ملاقات‌های دوجانبه داشتیم و این‌ها خیلی کمک کرد بحث‌ها جلو برود.

عراقچی اضافه کرد: در مسیر قرار گرفتیم، ولی مسیر پیش رو پر از سنگلاخ و مشکل است و کار زیادی می‌برد که احتیاج به اراده سیاسی قوی در سمت آمریکا دارد که تصمیم بگیرد همه تحریم‌هایش را بردارد و امیدواریم که به نتیجه برسیم.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: قرار ما بر این شد هیأت‌ها چند روزی به پایتخت‌هایشان برای رایزنی‌ها و مشورت‌های بیشتر برگردند و احتمالا چهارشنبه آینده مجددا نشست را با حضور ایران و ۱+۴ از سر خواهیم گرفت. چهارشنبه کار را شروع می‌کنیم و بستگی به پیشرفت کار تصمیم خواهیم گرفت تا چند روز ادامه یابد.

* مشکلات زیادی سر راه وجود دارد، ولی ناامید نیستیم

عراقچی در پیش بینی از اقدامات طرف مقابل اظهار داشت: همین که در این شرایط سخت کرونا که وین در قرنطینه کامل است، این کشور‌ها به وین آمده و با ترتیبات و پروتکل‌های خاص بهداشتی برای چنین بحث مهمی جمع شدند، نشانگر جدیت کشور‌های عضو برجام است برای اینکه برجام را مجددا احیا کنند. این روحیه مثبت و جدیت را در اعضای برجام دیدیم و آنچه آن‌ها در مذاکرات نشان دادند در همین جهت است.

وی عنوان کرد: فضای مذاکرات، مثبت و سازنده است. تا الان مقداری مسیر را به جلو رفتیم، ولی این‌گونه نیست که بگوییم حتما این مسیر به انتها می‌رسد، مشکلات زیادی سر راه وجود دارد، ولی ناامید نیستیم.

* همه تحریم‌ها باید برداشته شود

عباس عراقچی در ادامه این گفتگو اظهار داشت: هر طرف مواضع خودش را دارد، اگر این مواضع با هم انطباق داشت، خیلی نیازی به این همه مذاکره و گفتگو نبود. تفاوت‌هایی بین مواضع طرفین وجود دارد و این طبیعت هر مذاکره‌ای است.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: مذاکره باعث می‌شود این مواضع به هم نزدیک‌تر شود و خواسته‌های ما تامین شود و خواسته‌های طرف مقابل هم که مربوط به بازگشت ایران به برجام می‌شود، تامین شود.

عراقچی اضافه کرد: کار ما نزدیک کردن مواضع طرفین است و طبیعی است این کار سختی است و زمان می‌برد و هر کسی بر خواسته‌ها و مواضع خودش پافشاری می‌کند.

وی گفت: آن‌چه به ما مربوط می‌شود این است که همه تحریم‌ها باید برداشته شود، همه تحریم‌هایی که در دوران ترامپ گذاشته شده و همه تحریم‌هایی که باید براساس برجام برداشته شود. مجموع این‌ها اگر برداشته شود، خواسته‌های ما تامین خواهد شد و مسیر برای بازگشت به برجام باز می‌شود.

* برداشت ایران از لغو کامل تحریم‌ها

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ به این سؤال که تعبیر شما درباره لغو کامل تحریم‌ها چیست؟ اظهار داشت: لغو کامل تحریم‌ها از نظر ما یعنی همه تحریم‌هایی که در برجام به آن‌ها اشاره شده و باید طبق برجام برداشته شود و همه تحریم‌هایی که در چهار سال گذشته در دوران ترامپ گذاشته شده است.

رئیس هیأت ایرانی در نشست کمیسیون مشترک برجام خاطرنشان کرد: این‌ها مجموعه تحریم‌هایی است که از نظر ما باید برداشته شود، تمام تحریم‌ها در چهار سال گذشته به نوعی به خاطر برجام بوده است. دولت قبلی آمریکا برای اینکه برجام را از بین ببرد و به خیال خودشان به توافق بهتری برسند، مجموعه‌ای از تحریم‌ها را تحت عناوین مختلف به ایران تحمیل کردند. همه این‌ها باید به نوعی برگردد، چون همه این‌ها به نوعی به برجام مربوط بوده است. این برداشتی که است که از لغو همه تحریم‌ها داریم و طبیعتا در همین جهت هم حرکت خواهیم کرد.

* اتکای ما به سه کشور، چین، روسیه و اتحادیه اروپا نیست که این‌ها کار را انجام دهند

عراقچی در پاسخ به این سؤال که آیا اروپایی‌ها در خواسته‌هایی که ایران مطرح کرده همراه با ایران بوده‌اند؟ اظهار داشت: همه اعضای برجام، چین، روسیه، سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا که نقش هماهنگ کننده دارد، از بازگشت هر دو طرف به برجام حمایت می‌کنند. یعنی هم از اینکه ایران به تعهدات کاملش برگردد و هم آمریکا به تعهدات کاملش برگردد، آن‌ها حمایت می‌کنند و سعی می‌کنند نقش مثبتی را این وسط ایفا کنند، بعضی از این کشور‌ها بیشتر و برخی از این کشور‌ها کمتر.

وی گفت: هر چقدر این‌ها در مسیر یک توافق معقول حرکت کرده و کمک کنند به این‌که خواسته‌های ما برآورده شود، طبیعی است با آن‌ها به رایزنی‌ها و مشورت‌های خود ادامه می‌دهیم. ولی اتکای ما به آن‌ها نیست. اتکای ما به سه کشور، چین، روسیه و اتحادیه اروپا نیست که این‌ها کار را انجام دهند. ما نظرات خود را بیان و با منطق بیان می‌کنیم و محکم پشت نظرات ایستاده‌ایم و مذاکرات را تا جایی که نظرات ما تامین شود، ادامه خواهیم داد.

منبع: انتخاب
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟