تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
یک قدم تا مسدودسازی صرافی‌های رمزارز

کارزار نه به مسدودسازی صرافی‌های رمزارز

پس از کش و قوس مجلس و صرافی‌های ارز دیجیتال اینک کارزاری به راه افتاده تا از این کار جلوگیری کند.

کارزار کمپین نه به مسدودسازی صرافی‌های رمزارز

اقتصاد ۲۴- امروز دوشنبه قرار است جزئیات بسته‌شدن درگاه‌های ارائه‌دهنده خدمات بانکی به صرافی‌ها و پذیرندگان فعال در حوزه رمز ارز نهایی شود. خبر‌های دریافتی حاکی است؛ به‌زودی مسیر‌های نقل و انتقال پول و خروج سرمایه از کشور با استفاده از تجارت رمز ارز‌ها یا ارز‌های دیجیتال مسدود خواهد شد. به همین دلیل کارزاری ازسوی فعالان این صنعت برای دریافت امضا در پلتفرم «کارزار» به راه افتاده تا عدم مسدودسازی صرافی های رمزارز را از ریاست جمهوری درخواست کند. 

بانک مرکزی به شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت، دستور جدی داده تا جلوی فعالیت درگاه‌های غیرمجاز گرفته شود. پس از نامه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد، فرایند مسدود کردن مسیر‌های نقل و انتقال مالی جهت تجارت، خرید و فروش ارز‌های دیجیتال شدت گرفته و قرار است در روز‌های آینده ارائه خدمات به این فعالیت‌ها به‌طور کامل متوقف شود.


بیشتر بخوانید: درخواست مسدودسازی درگاه پرداخت صرافی‌های رمزارز


رئیس کل بانک مرکزی ۱۱ اسفند به صراحت اعلام کرده بود مبادله رمز ارز‌ها بین یکدیگر مجاز نیست و خرید و فروش رمز ارز‌ها تنها برای کسانی است که به‌صورت رسمی، ارز استخراج می‌کنند و این ارز نیز باید برای واردات کالا استفاده شود. مدتی بعد مانی یکتا، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در یک برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرد: براساس قانون شورای عالی مبارزه با پولشویی و مصوبه هیأت دولت در سال ۹۸، مبادله رمز ارز‌ها در کشور ممنوع است.

کشمکش بر سر چگونگی برخورد با تجارت رمز ارز‌ها سرانجام باعث شد تا کاظم دهقان، مدیرعامل شرکت شاپرک، ۱۲ اسفند سال گذشته در نامه‌ای خطاب به مدیران شرکت‌های پرداخت‌یار اعلام کند: ضروری است ضمن دقت در رعایت مستمر عدم‌ارائه خدمات به کسب‌وکار‌های نامتعارف و خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران بلافاصله نسبت به قطع خدمات پرداخت الکترونیک به پذیرندگان پشتیبانی شده که کالا‌ها و خدمات مغایر با قوانین ایران و الزامات و قوانین بانک مرکزی ارائه می‌کنند، نظیر فروش رمز ارز، فروش وی‌پی‌ان، سایت‌های شرط بندی و قمار اقدام و نتیجه را اعلام کنند.

۲۲ اردیبهشت، رئیس مجلس در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار مسدود‌سازی درگاه پرداخت الکترونیک صرافی‌های ارز دیجیتال شد و تأکید کرد: سرمایه‌گذاران این حوزه به‌ویژه در مبادله رمز ارز‌ها تحت عنوان صرافی‌های دیجیتال تعیین تکلیف نشده و عده زیادی از مردم با توجه به تبلیغات فراوان در این حوزه سرمایه خود را به بازار پر از ابهام وارد کرده‌اند، اما در ماهیت رمز ارز‌ها امنیت بستر مبادله موجود، اطلاعات چندانی ندارند.

مجلس در برابر تجارت رمز ارز‌ها

محمدباقر قالیباف به صراحت اعلام کرده اکتفای صرف به اعلام مأموریت مبادلات رمز ارز‌ها نمی‌تواند رافع مسئولیت بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باشد، زیرا یکی از دغدغه‌های مهم فعالان اقتصادی و نمایندگان مجلس این است که با وجود غیرمجاز بودن صرافی‌های دیجیتال درحالی‌که بانک مرکزی در اسفند ۱۳۹۹ به دارندگان مجوز پرداخت یاری اعلام کرده؛ از ارائه درگاه پرداخت به این سایت‌ها خودداری کنند همچنان شرکت‌های اصلی ارائه‌دهنده درگاه پرداخت تحت نظارت شاپرک به‌ویژه در قالب IPG به این سایت‌ها خدمات می‌دهند.

البته رئیس مجلس در نامه‌اش تأکید کرده بانک مرکزی به‌عنوان متولی اصلی حوزه نظام پولی در اسرع وقت ضمن ارائه برآورد قابل اتکا از آینده این فناوری و اثر آن بر اقتصاد و به‌ویژه نظام پولی و مبادلات کشور، مقررات لازم را برای فعالیت در مبادلات رمز ارز‌ها تدوین و نسبت به نظام‌مندکردن فعالیت رمز ارز‌ها اقدام کند و تا آن زمان درصورت متضررشدن مردم به واسطه وجود درگاه‌های پرداخت دارای مجوز از بانک مرکزی در این سایت‌ها، بانک مرکزی باید پاسخگو باشد.

بانک مرکزی به صراحت اعلام کرده؛ درپی نامه رئیس مجلس به‌زودی جلوی درگاه‌های پرداخت مجاز برای ارائه خدمات مالی و بانکی به تجارت رمز‌ارز‌ها را خواهد گرفت.

پیش از این مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری با انتشار گزارشی تحلیلی نسبت به تأخیر افتادن تصمیم‌گیری درباره فعالیت رمزارز‌ها هشدار داده و تأکید کرده بود نباید فعالیت این بازار، زیرزمینی شود. ۲ روز پیش نیز انجمن صنفی فناوری‌های نوین مالی موسوم به فین‌تک در نامه‌ای به رئیس مجلس از او خواسته بود جلوی زیرزمینی شدن این کسب و کار را بگیرد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
عطاا... ادیبب
0
0
دوشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
تکلیف افرادی که در پلتفرم کریپتولند سرمایه گزاری کردند چیست؟؟؟؟
مسعود حسینی
0
1
سه‌شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
آخه هیچ مشکلی مردم و این صرافی باهم نداشتند.. خداییش کارشم درست بود.. چرا همه تصمیمات این مملکت، یک شبه هست؟؟ چرا یک شبه زندگی مردم رو به فنا میدن؟؟ اون از بورس که مردم رو به خاک سیاه نشوندید.. اینم از صرافی های ارز دیجیتال که بقیه سرمایه مردم رو بردید رو هوا... چه گناهی کردیم که توی این کشور داریم زندگی میکنیم؟؟ چه گناهی کردیم که شما شدید مسئولین کشور؟؟ چرا توی این مملکت، حتی نمیدونی یک ساعت دیگه چه بلایی قراره سرت بیاد؟؟ چرا انقدر راحت با زندگی و آینده و سرمایه و امنیت روحی و روانی مردم بازی میکنید؟؟
ابراهیمی
0
0
شنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
سلام ایا وقتی مدیر عامل بانک‌ ملی تخلف کرد حساب سپرده‌گراران مسدود شد ایا وقتی مدیر عامل بسیاری از شرکت‌های بورسی بازداشت شدند سهام سهامداران شرکت بلوکه شده متاسفانه شاهد هستیم که علیرغم تخلف مدیر عامل شرکت منابع و‌داراییهای مشتریان شرکت بلوکه شده است و به سرعت عنوان مال باخته در اذهان عمومی از طریق تریبون‌ها در حال نهادینه سازی است این درحالیکه که دارایی‌های مردم با تدبیر مناسب قابلیت بازگشت فوری به ایشان را دارد انتظار بر این است که تخلفات مدیرعامل شرکت پیگیری لیکن دارایی‌های مردم سریعا از طریق مراجع ذیربط باز گشایی و‌در دسترس قرار گیرد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی فوزیه و محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش با حضور نازلی ملکۀ مصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

سناریو‌های حمله احتمالی علیه تاسیسات انرژی ایران/ کدام زیرساخت‌ها مورد حمله قرار گرفته و کدام کشور‌ها بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴/ ترس و احتیاط در بازار طلا

فیلم/ واکنش سخنگوی دولت به بازگشایی سفارت آمریکا در تهران

عکس/ چهره خاص مسعود پزشکیان در ۵ سالگی در کنار پدر و مادرش با لباس سنتی

عکس/ تیپ عجیب سپیده خداوردی با دامن و کیف کج در خیابان های اروپا

عکس/ نمایی از زائران کعبه ۱۳۷ سال پیش در دره منا عربستان

عکس/ ژست ملک فهد، پادشاه سابق عربستان ۶۸ سال پیش در حال سورتمه سواری

عکس/ محمدعلی نجفی در سازمان برنامه و بودجه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

سیر پلو؛ پلو مخلوط خوشمزه و خوش‌عطر بهاری

قمه‌کشی در خیابان بهشتی؛ ماجرا چیست؟

میوه‌ای که پوست شما را زیبا می‌کند

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴/ خرید و فروش دلار به کف رسید

پخش کلیپ‌های ناهنجار توسط بلاگر‌های اردبیلی

بررسی دو تاکتیک متفاوت ایران و آمریکا در مذاکرات/ اظهارات ترامپ درباره «ایران بزرگ و مرفه» صرفا یک ژست دیپلماتیک است

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴/ افزایش قیمت طلا با جهش اونس

این دمنوش ضد افسردگی است

باز کردن فرق در مسح سر برای خانم‌ها واجب است؟

فیلم/ مهاجرین افغانی ۷۰۰ همت از یارانه کشور را استفاده می‌کنند

واشنگتن: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هسته‌ای تعیین شود

فیلم/تمجید پوتین از ایلان ماسک

طلا در بازار جهانی رکوردشکنی کرد

آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست

عکس/ پردیس‌پورعابدینی در تولد ۲۵ سالگی‌اش

عکس/قاب خانوادگی نانسی عجرم با همسر و سه دخترش

عکس/مسعود پزشکیان پای تخته رفت

عکس/نگهداری گرگ در یک مغازه در کرج!

بوژوویچ: باید برنده بازی می‌شدیم

دیدار گروسی با عراقچی در تهران

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال مقابل گل‌گهر

فرهاد مجیدی در سیرجان تشویق شد

فرار استقلال از شکست در سیرجان؛ رضاییان باز هم منجی آبی‌ها شد

دروس امتحانات نهایی پایه یازدهم تغییر کرد

عکس/ فخری خوروش قبل از انقلاب

زمان‌بندی واریز حقوق فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

زمان اعزام حجاج مشخص شد

واکنش سیدحسن خمینی به وضعیت بحرانی استقلال

رئیس جمهور به دنبال تغییر سیستم آموزشی کشور

موافقان و مخالفان مذاکره با ایران در کاخ سفید چه کسانی هستند؟

گروسی وارد تهران شد

قیمت انواع لپ تاپ ایسر + جدول

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

کلاهبرداری با جعل هویت یک بازیگر تئاتر

ترکیب استقلال برای دیدار با گل‌گهر

تعطیلی موقت چند ایستگاه مترو

رزرو بلیط هواپیما ارزان و تاثیر آن بر کیفیت خدمات در پروازهای اقتصادی!

عکس/ اولین زیردریایی نظامی جهان

عکس/ قاب عاشقانه زوج مشهور سینمای ایران

بحران بی آبی برای جمعیت ۱۷ میلیون نفری تهران

هشدار هواشناسی به پایتخت نشینان؛ وزش باد شدید و طوفان موقتی در تهران

ارزش سهام عدالت امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

فیلم/ کاهش ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد

اینفوگرافی/ ۷ مقصد بزرگ صادراتی کالاهای ایران

معامله ۸۵ کیلوگرم شمش نقره در بورس کالا

عکس/ استایل عجیب ملک عبدالله، پادشاه اسبق عربستان ۷۴ سال پیش با کت و شلوار

عکس/ بدبینی محسن رضایی به مذاکرات ایران و آمریکا