تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۲۳ تير ۱۴۰۰

خطری که مسافران واکسن را تهدید می‌کند

چند هفته‌ای است که برخی ایرانیان هر طور شده می‌خواهند خود را به مرز ارمنستان برسانند تا با صرف هزینه‌های گزاف و حتی با وجود سختگیرانه شدن شروط دریافت واکسن و اقامت ۱۰ روزه در این کشور، خود را در برابر پاندمی قرن مصون کنند.

مسافران واکسن

اقتصاد۲۴- چند هفته‌ای است که مسافران واکسن کرونا از ایران به سوی ارمنستان راه افتاده اند و حتی برخی قوانینی نظیر شرط اقامت ۱۰ روزه برای انجام واکسیناسیون، مانع این سفر خطرناک و البته پر خرج نشد. به هر حال کشور ارمنستان بنا به آنچه که جمعیت محدود و عدم تمایل همین جمعیت کم از واکسن اعلام شده، برای نجات اقتصاد کرونازده اش، از ورود گردشگران خارجی برای تزریق واکسن رایگان استقبال کرده و تمام تلاشش را می‌کند تا مسافرانی که با خود پول به ارمغان می‌آورند، بیشتر در کشورش بمانند و بر همین اساس هم چند روزی است که ازدحام و صف‌های طولانی در پشت مرز برای ورود به این کشور و پس از آن هم تشکیل صف‌های طولانی واکسن در ایروان پایتخت ارمنستان خبرساز شده و تصاویر آن در فضای مجازی دست به دست می‌شود؛ آن هم برای واکسیناسیونی که روزانه به تعداد بسیار محدود انجام می‌شود و تعداد زیادی از افراد در این صف‌های طویل از دریافت واکسن باز می‌مانند.

این در شرایطی که پیک پنجم کرونا در برخی استان‌های کشور می‌رود تا رکوردی تازه را رقم زند و عواقب این جابه‌جایی جمعیتی از سوی گردشگران واکسن می‌تواند هم برای خود افراد و هم برای کشور مخاطرات جدی به دنبال داشته باشد و منجر به شیوع بیشتر کرونا شده و مهار موج پنجم را سخت‌تر کند.


بیشتر بخوانید: مسافران خارجی در ترکیه واکسینه نمی‌شوند


هرچند که تاخیر‌های ایجاد شده در واکسیناسیون عمومی کشور، خستگی از فاصله گرفتن از زندگی عادی، اجازه ورود به برخی کشور‌ها مشروط بر تزریق یکی از واکسن‌های مورد تایید WHO، طولانی شدن استفاده از ماسک و خستگی از آن، ترس از حضور در تجمعات و مهمانی ها، آسیب‌های اقتصادی و شماری مشکلات دیگر سبب شده که مردم برای رهایی از این شرایط، خطرات، هزینه‌ها و دشواری‌های سفر به کشوری مانند ارمنستان را به جان بخرند تا بتوانند به زندگی عادی بازگردند، اما باید بدانیم که به هر حال تزریق واکسن در کشوری دیگر وقتی که اطلاعاتی درباره نحوه تامین، نگهداری و انتقال آن‌ها نیست و در صورت بروز عوارض هم کسی پاسخگو نخواهد بود، می‌تواند ریسک بیشتری را به دنبال داشته باشد.

نوید تسریع روند واکسیناسیون در کشور

در این زمینه دکتر سیما سادات لاری با اشاره به سفر شماری از ایرانیان به ارمنستان برای تزریق واکسن کرونا و ایجاد ازدحام و صف‌های طولانی برای تزریق واکسن در این کشور، گفت: متاسفانه بدعهدی شرکت‌های تولیدکننده واکسن خارجی کرونا برای ارسال واکسن که در هفته‌های گذشته منجر به بروز تاخیر در فرآیند واکسیناسیون کووید ۱۹ در کشور شد، مسائلی از قبیل سفر برخی هموطنان مان به برخی از کشور‌های همسایه برای تزریق واکسن کرونا را به همراه داشته است.

وی افزود: به هر حال در شرایط حاضر که مسائل گردشگری و اقتصادی به واسطه شیوع ویروس کرونا در بسیاری از کشور‌ها دچار آسیب شده، کشور‌های مختلف از هر روزنه‌ای برای بهبود وضعیت اقتصادی استفاده می‌کنند و یکی از این راه حل‌های جدید، تزریق واکسن کرونا به گردشگران است که هر روز با شرایط جدید و سخت گیرانه‌تر مطرح می‌شود.

لاری ادامه داد: وزارت بهداشت در همه ماه‌های گذشته تلاش کرده که با توجه به تامین واکسن کرونا، نسبت به تزریق واکسن بر اساس سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ عمل کرده و این فرآیند را سریع‌تر پیش ببرد. ولی بروز مشکلاتی مانند عدم رسیدن واکسن کافی از منابع خارجی منجر به پیشرفت کند واکسیناسیون کووید ۱۹ شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هموطنان عزیزمان حتما شایسته بهترین واکسن و محترمانه‌ترین برخورد‌ها برای تزریق واکسن کرونا هستند و امیدواریم با ورود واکسن‌های داخلی به چرخه واکسیناسیون کووید ۱۹ و همچنین رسیدن محموله‌های جدید واکسن وارداتی، بتوانیم روند واکسیناسیون در کشورمان را سریع‌تر پیش ببریم. قطعا با رسیدن محموله‌های بیشتر واکسن خارجی و داخلی، فرآیند واکسیناسیون کووید ۱۹ نیز سریع‌تر پیش می‌رود.

تزریق واکسن کرونا در کشوری دیگر مورد تایید وزارت بهداشت نیست

پیش از این نیز دکتر عاطفه عابدینی-دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در گفتگو با ایسنا، اعلام کرده بود که نمی‌توان درباره شرایط احراز ایمنی، کارایی و اصل بودن واکسن کرونایی که کشور‌های همسایه به هموطنان تزریق می‌کنند، نظر داد. زیرا پروسه تایید واکسن و اخذ مجوز مصرف در کشور ارمنستان را نمی‌دانیم. متاسفانه همیشه برای دارو و واکسن، موضوع تقلبی بودن مطرح است و مردمی که انتخاب می‌کنند از روش‌های غیر معمول واکسن دریافت کنند باید این موضوع را در نظر بگیرند.

عابدینی تاکید کرد: موضوع هزینه بالای سفر از یک سو و خطر جا به جایی بیماری کرونا از طریق جمعیت از سوی دیگر وجود دارد. از طرف دیگر ما نمی‌دانیم چه واکسنی به این افراد تزریق می‌شود، آیا زنجیره سرد تامین می‌شود، میزان تزریق به چه شکل است و... و. چون ما نظارتی بر این روند نداریم طبیعتا نمی‌توانیم تزریق واکسن در کشوری دیگر را تایید کنیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟