تاریخ انتشار: ۱۰:۲۶ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۰

سعید نمکی از همان ابتدای پاندمی، درگیر شوآف شد/ تنها کشوری هستیم که پیک پنجم را تجربه می‌کنیم

در حالی وزیر بهداشت دولت دوازدهم روز‌های پایانی صدارتش را می‌گذارند که پیک پنجم به وضعیت فاجعه باری رسیده و میزان کشته‌ها و مبتلایان رکورد‌های سیاهی را ثبت می‌کند.

مدیریت سعید نمکی در دوران کرونا

اقتصاد ۲۴ - شرایط کرونا در کشور به حد انفجار رسیده است، از یکسو تعداد مبتلایان به این بیماری مرز‌های ۳۷ هزار نفر در روز را رد کرده است و از سوی دیگر میزان مرگ و میر نیز رکورد سیاه ۴۱۱ نفر را ثبت کرده است، این در حالیست که ایرج حریرچی در گفت‌وگویی اعلام کرده است میزان مبتلایان و مرگ و میر‌ها بسیار بیشتر از این آمار است چرا که برخی از تست‌ها منفی کاذب دارند و از سوی دیگر گفته می‌شود که میزان مرگ و میر نیز به زودی به ۶۰۰ نفر در روز می‌رسد.

تمامی این‌ها در زمانی است که سعید نمکی در یک جا مدیریت مثال زدنی کرونا در کشور را به رخ کشور‌های دیگر می‌کشد و در جای دیگر و در نامه‌ای به رهبر انقلاب اظهار عجز و لابه می‌کند که دیگر توانی برای مقابله با کرونا نمانده است.

همچنین وزیر بهداشت در حالی در نامه‌اش از ضرورت تعطیلی و قرنطینه کشور به مدت دو هفته خبر می‌دهد که پیشتر با آن مخالف بود.

در همین حال سعید خال، مدیرعامل سازمان بهداشت زهرا تهران از شرایط غیر قابل تصور این محل و تعداد بسیار زیاد متوفی‌ها در تمامی سنین خبر می‌دهد. با این وجود میزان واکسیناسیون انجام شده به گفته محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران به عدد ۴ درصد رسیده است.


بیشتر بخوانید: آقای نمکی با دست فرمان شما سه سال دیگر هم کشور واکسینه نمی‌شود!


سعید نمکی کسی که جایگزین سید حسن قاضی‌زاده هاشمی در دولت دوم تدبیر و امید شد، در زمان مدیریت کرونا مرد شماره یک بهداشت و درمان کشور و مسئول سلامت شهروندان بود و این روز‌ها با توجه به تغییر دولت روز‌های پایانی خدمت خود به عنوان وزیر بهداشت را می‌گذراند. بسیاری او را به جای «مرد عمل»، «مرد شعار» می‌دانند و عملکرد او را در کنترل مدیریت کرونا انتقاد آمیز می‌دانند.

سعید نمکی از همان ابتدای پاندمی، درگیر شعار‌ها و شوآف شد

در همین رابطه مهدیار سعیدیان، فعال صنفی جامعه پزشکی و عضو انجمن پزشکان عمومی کشور در مورد عملکرد سعید نمکی به عنوان وزیر بهداشت در دوران پاندمی کرونا اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی سعید نمکی به عنوان وزیر بهداشت موضع‌گیری‌های متناقض اوست. از همان ابتدای کرونا نظرات کارشناسان واقعی و بی طرف را در نظر نگرفت و درگیر شعار‌ها و شوآف شده بود.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات نمکی تیم رسانه‌ای اوست و به جای اینکه برای سلامت مردم برنامه داشته باشد درگیر حاشیه شد. تیم رسانه‌ای او از ابتدا با جهت‌گیری‌های خاص سیاسی و متعارض او را منفک از دولت محسوب کردند و هزینه‌های خاصی را بر دست مملکت گذاشتند و ادبیات خاصی را در جامعه پزشکی رواج دادند.

سعیدیان بیان کرد: وزیر بهداشت از یک سو از رهبری خرج می‌کرد و از آن سو کارشناسان قابل را در تصمیم‌گیری‌ها دخالت نمی‌داد. وی در ابتدا خود را سلامت محور خوانده و اولویت خود را در پیشگیری و بهداشت می‌دانست، اما در چنین بحران بزرگی به دیدگاه‌های کارشناسان گوش نمی‌داد و با موضع‌گیری‌های خاص و شعاری خود مردم را به سیستم بهداشت و درمان بی‌اعتماد و کادر درمان را فرسوده کرد.

این فعال صنفی پزشکی ادامه داد: نمکی در جریان مبارزه با کرونا، کادر درمان را سرباز خود دانست، این در حالی است که کادر درمان، سربازان سلامت کشور هستند نه سربازان ایشان. وظیفه کادر درمان نجات جان بیماران است نه به بهای جان بیش از ۴۰۰ نفر، شعار را جایگزین مسائل علمی کنیم.

سعیدیان بیان کرد: وزیر بهداشت و متولی سلامت کشور، موضع‌گیری مخالفان را سرکوب و حتی با آن‌ها برخورد‌های امنیتی کرد. به طور مثال گفت که کرونا را با خرد جمعی اداره کردیم؛ بله درست است با خرد کارشناسانی که خود قبول داشتند و بعد آن‌ها را دور انداختند. زمانی که کشور در مقابله با کرونا به بن‌بست رسیده بود خروج نمکی از دولت می‌توانست ما را از این بن‌بست خارج کند، اما او این کار را انجام نداد.

وی ادامه داد: موضوع دیگر مسأله واکسیناسیون است، وزیر بهداشت گفته است که مسئول وارد کردن واکسن من نیستم در حالی که ایشان متولی سلامت و نجات جان مردم است. چرا در حالی که همه کشور‌ها واکسن را پیش‌خرید کردند ما پیش‌خرید نکردیم؟ چرا سیاست‌های دوگانه را به کار بردند؟ اول به شرکت خصوصی گفتیم که می‌توانید واکسن وارد کنید و بعد در مقابل آن‌ها مانع ایجاد کردند و می‌گویند قلم پای کسی که واکسن وارد کند را می‌شکنیم.

مدیریت نمکی باعث از دست رفتن اعتماد عمومی شد

سعیدیان تأکید کرد: قدرت میان‌داری سعید نمکی ضعیف بود و قاطعیت لازم را برای تصمیمات درست نداشت و به جای آن وعده‌های بیشماری دارد که به آن‌ها عمل نشد؛ همین موجب شد که اعتماد اجتماعی از دست برود.

وی با بیان اینکه تنها کشوری هستیم که پیک پنجم را تجربه می‌کنیم، گفت: تمامی این هزینه‌های جانی و مالی کرونا به پای ایشان نوشته می‌شود چرا که ایشان سیاست‌های غلط را به کار برد و از او به عنوان یکی از مدیران ضعیف در تاریخ یاد می‌شود.

این فعال صنفی پزشکی در ادامه یادآور شد: به صورت خلاصه بخواهم بگویم، نمکی نه مدافع خوبی برای کادر درمان بود و نه مدافع خوبی برای سلامت مردم؛ در واقع او میاندار خوبی برای مدیریت کرونا نبود و همین امر موجب شد تا اعتماد اجتماعی مردم از دست برود.

سعیدیان یادآور شد: یکی از ضعف‌های دیگر وزیر بهداشت عدم توجه به سلامت روان مردم در دوران کرونا و عدم مدیریت سخنرانی‌های خود بود. الان مردم ترسیده‌اند و افسرده شده‌اند و همزمان کادر درمان هم خسته شده و بریده‌اند چراکه این مرگ‌های ناگهانی در تاریخ نظام سلامت ایران بی سابقه است.

نمکی هرجا کم آورد و تحت فشار بود، خود را پشت رهبری و شهید سلیمانی پنهان کرد

وی افزود: نمکی هرجا کم آورد و تحت فشار بود، خود را پشت رهبری و شهید سلیمانی پنهان کرد. در حالی که او نتوانست کرونا و یا فساد در سازمان و غذا و دارو را کنترل کند. او برای این وزارت‌خانه بسیار کوچک بود.

عضو انجمن پزشکان عمومی یادآور شد: نمکی شعار بیماریابی داد، اما چنین اقدامی هیچگاه صورت نگرفت. ترس آگاهانه ایجاد نکرد و به جای آن سلامت روان مردم را مورد هدف قرار داد.

سعیدیان بیان کرد: وزیر بهداشت در روز‌های پایانی وزارتش به جای اینکه از مردم و کادر درمانی عذرخواهی کند به رهبری نامه می‌نویسد و از ایشان استمداد می‌طلبند؛ حتی در نامه به ایشان هم ذره‌ای عملکرد بد خود و تیمش را بازگو نمی‌کند. به نظر من دولت بعدی با این وضعیت کنونی کار بسیار سختی را در پیش دارد.

سخنان سعیدیان در مورد نامه نمکی به رهبر انقلاب در حالیست که به گفته رئیس جمهور، ستاد ملی کرونا هم‌شأن با شورای عالی امنیت ملی کشور در نظر گرفته شده و تصمیمات آن قابل اجرا است و دستور رهبر انقلاب هم به ستاد ملی کرونا در پاسخ به نمکی هم گویای این واقعیت است، لذا می‌توان از نامه نمکی چنین برداشت کرد که وی عملا مسئولیت وضعیت کنونی کرونا را از خود سلب کرده است و توپ را در میدان دیگران انداخته است.

 

منبع: جامعه ۲۴

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات