تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۰

کرونای دلتا در فضای باز هم منتقل می شود؟

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: انتقال ویروس معمولی کرونا حین گفتگوی دو نفر با هم بدون ماسک و در فضای باز اندک است اما انتقال ویروس دلتا در این شرایط و بدون ماسک بسیار بیشتر است.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری

اقتصاد۲۴-  رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر اینکه هنوز به قله پیک پنجم نرسیده ایم گفت: در حال حاضر محدودیتی در شهر تهران نداریم پس بهتر است محدودیت‌های کرونایی را از خانواده آغاز کنیم.

پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران در پاسخ به این پرسش که آیا مدت زمان قرنطینه کرونای دلتا افزایش یافته و به ۳ هفته رسیده است گفت: معیار دقیق و ثابتی برای قرنطینه کرونای دلتا وجود ندارد، اما چون فرآیند جداسازی ویروس دلتا نسبت به انواع قبلی آن افزایش یافته و در نوع شدید آن تا ۱۸ روز امکان دفع ویروس از بدن بیمار وجود دارد؛ توصیه می‌شود افرادی که به نوع شدید بیماری مبتلا شده اند قرنطینه را تا ۳ هفته ادامه دهند.

وی افزود: هنوز مقاله دقیقی برای این مورد وجود ندارد و تمامی دستورالعمل‌ها بر روی ۲ هفته قرنطینه تنظیم شده است، اما به ویژه افرادی که بیماری‌های نقص ایمنی دارند و یا افرادی که به نوع شدید کرونای دلتا مبتلا شده و درگیری شدید ریوی داشته و سرفه دارند بهتر است تا ۳ هفته استراحت کنند، ولی برای افرادی که به نوع خفیف بیماری کرونا مبتلا شده اند و تا ۴۸ ساعت تب دارند و بهبود می‌یابند؛ دو هفته استراحت کافی است.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر اینکه نیازی نیست بیماران بهبود یافته تست مجدد پی سی آر یا تست آنتی بادی بدهند گفت: تست پی سی آر برای تشخیص ۱۰۰ درصد مهم است. هیچ یک از این تست‌ها پس از بهبود ارزشی ندارد و فقط تحمیل هزینه اضافی به مردم است. برخی مواقع نتیجه تست پی سی آر بیماران بهبود یافته تا ۳ ماه مثبت است. دو هفته که از علائم می‌گذرد دیگر احتمال سرایت بیماری وجود ندارد.

وی در واکنش به اظهارات دکتر زالی رئیس ستاد مبارزه با کرونای تهران مبنی بر اینکه، سرایت پذیری ویروس کرونای دلتا حتی در فضای باز هم بسیار بالا است گفت: منظور ایشان برخورد در فضای باز است. انتقال ویروس معمولی کرونا حین گفتگوی دو نفر با هم بدون ماسک و در فضای باز اندک است، اما انتقال ویروس دلتا در این شرایط و بدون ماسک بسیار بیشتر است.

طبرسی در پاسخ به اینکه آیا داروی ضد کلسترول (استاتین) در کاهش شدت ابتلا به کرونا موثر است؟ گفت: این موضوع ثابت شده نیست، اما بر اساس مطالعات افرادی که از این دارو‌ها استفاده می‌کنند کمتر به کرونا مبتلا می‌شوند. این اظهارات به این معنی نیست که افراد برای پیشگیری از کرونا این دارو را استفاده کنند، چون استاتین عوارض کبدی به همراه دارد، اما افرادی که از این دارو پیش از این هم استفاده می‌کردند همچنان باید از آن استفاده کنند.


بیشتر بخوانید: عدم تعطیلی در ستاد کرونا تصویب شد


وی درباره استفاده از داروی لوزارتان به عنوان پیشگیری کننده کرونا گفت: فشار خون بیماران کرونایی معمولا کاهش می‌یابد و استفاده از لوزارتان باعث کاهش بیشتر آن می‌شود به همین دلیل لوزارتان بیماران کرونایی که فشار خون بالا دارند در دوره‌ای که کاهش فشار خون دارند، قطع می‌شود.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا ضمن انتقاد از مصرف بیش از اندازه دارو توسط هموطنان برای درمان کرونا گفت: کرونا در موارد خفیف، نیاز به داروی زیادی ندارد. متاسفانه مردم ما داروی زیادی برای کرونا مصرف می‌کنند. تداخلات دارویی می‌تواند موجب برادی‌کاردی، افت قند و افت ضربان قلب شود که افزایش مرگ و میر را در پی دارد.

وی درباره معجره دگزامتازون در حین عفونت ریوی گفت: تنها درمان‌هایی که موجب کاهش مرگ و میر می‌شود همین دارو‌های ضد التهابی هستند و دگزامتازون یکی از این دارو‌ها است و داروی اکتمرا که در ایران به نام تمزیوا شناخته می‌شود، باعث کاهش مرگ و میر ۱۰ تا ۱۵ درصدی شده است. متاسفانه کرونا درمان ۱۰۰ درصدی ندارد. درمان اصلی کرونا اکسیژن است. افرادی که دچار افت اکسییژن می‌شوند در خانه نمانند و به مراکز درمانی مراجعه کنند. متاسفانه برای افرادی که اکسیژن خون آن‌ها به زیر ۵۰ تا ۶۰ درصد می‌رسد نمی‌توان کاری کرد.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ضمن انتقاد از فرآیند اجرای محدودیت‌ها در تعطیلات ۶ روزه تاکید کرد: هنوز به قله پیک پنجم نرسیده ایم، چون هنوز بیماری نوسان دارد. تعطیلات ۶ روزه خوب اجرا نشد و موجب افزایش بیماری شد. طی آن چند روز ورودی بیماران به بیمارستان مسیح دانشوری به ۴۴۰ نفر رسید. در حال حاضر این تعداد به ۳۵۰ تا ۳۷۰ نفر رسیده است، اما این تعداد معنی دار نیست. هرگاه تعداد بیماران بر روی یک عدد ثابت ماند می‌توانیم حدس بزنیم به قله رسیدیم که پس از ان کاهش خواهیم داشت، اما زمانیکه در تعداد نوسان داریم نشان دهنده این است که هنوز به قله نرسیده‌ایم.

طبرسی توصیه کرد: مردم خودشان محدودیت را در خانواده خود رعایت کنند، چون هیچ محدودیتی در شهر تهران اجرا نمی‌شود، ولی ما خودمان می‌دانیم که فضای بسته خطرناک است و احتمال ابتلا به بیماری بالا است به همین دلیل خودمان باید به خاطر حفظ جان خود و دیگران از شرایط خطرناک دوری کنیم و فقط برای کار‌های واجب به بیرون مراجعه کنیم.

وی مهمترین کار برای بیماران کرونایی را استراحت عنوان کرد و اظهار داشت: بسیاری از مردم به جای اینکه در منزل استراحت کنند مدام در حال مراجعه به پزشک هستند و یا اینکه می‌خواهند به کار‌های روزمره خود برسند و حتی ورزش و پیاده روی داشته باشند. مراجعه به پزشکان متعدد موجب افزایش شدت بیماری می‌شود. استراحت کامل بهترین درمان است. مصرف زیاد مایعات و تغذیه مناسب کمک می‌کند بیماری به صورت خفیف مانده و درمان شود.

منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آیین‌نامه جدید واردات خودرو برقی با تاریخ مصرف چهارماهه

نظر متفاوت دو عضو جبهه پایداری درباره کلینیک ترک بی حجابی

جزئیات دستور همتی به رئیس‌کل جدید گمرک

روشنایی به شرط مازوت سوزی

۹ ماه سرنوشت‌ساز برای تهران، ایران و اروپا در مسیر دوگانه توافق یا فعال شدن مکانیسم ماشه!

واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ به زودی

قیمت دلار در انتظار اخبار آتش‌بس و توافق

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر به‌دلیل آلودگی هوا در کشور ۷۲ ملت

فیلم/ رونمایی از گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ

ضد و نقیض گویی درباره اجرای قانون حجاب؛ تعلیق ابلاغ قانون عفاف تا نیمه آذر به روایت معاون حقوقی دولت

صعود سخت در انتظار استقلال و پرسپولیس

دستگیری قاتل سریالی زنان با قرص برنج در مشهد

دلار آمریکا ضعیف شد

مشکل صنعت خودرو سازی ایران چیست؟

علت توقف کاهش قیمت دلار در کانال ۶۸ هزار تومان چه بود؟

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

آغاز واریز علی الحساب ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان

بازار طلا و سکه در سردرگمی

۶ منطقه پایتخت در معرض خطر فرونشست زمین

عکس/ تغییر عجیب «سوگند» سریال لحظه گرگ و میش بعد ۶ سال

واردات تاثیری بر قیمت گوشت قرمز در بازار نداشت

در حال حاضر خاموشی‌ها اعمال نمی‌شود

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟

ماجرای ضرب و شتم یک شهروند در راسک چه بود؟

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

هیاهوی پلتفرم‌ها برای بلک فرایدی و جیب خالی مردم/ تخفیفات کذایی جمعه سیاه به اوج خود رسید/ مراقب اجناس بنجل باشید!

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۶ آذر۱۴۰۳

عکس/ الیکا عبدالرزاقی با لباس کردی در جشنواره

اینفوگرافی/ مخالفان و موافقان فیلترینگ را بشناسید

وضعیت هواشناسی امروز

جهش بورس با پابند

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟