تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
دبیر انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی؛

لزوم بازگشت مشوق‌های مناطق آزاد جهت امید به آینده با اجرای قانون

حق شناس اظهار داشت: بازگشت مشوق‌های مناطق، از طریق اجرای قانون و مقررات مناطق آزاد تجاری صنعتی، جهت امید به آینده الزامی است.

منطقه آزاد انزلی

اقتصاد۲۴- عقیل حق شناس، ضعف بزرگ در کشور ما را نادیده گرفتن قانون یا تفسیر سلیقه‌ای بر اساس شرایط زمان عنوان کرد و افزود: مسئولان کشور در کلام اذعان دارند که دلیل توسعه یافتگی کشور‌ها مدیریت سیستمی، بلند مدت و منطبق بر قانون می‌باشد، لکن در عمل موارد بسیار زیادی از اصلاحات و تفاسیر مواد قانونی بر اساس سلایق فکری و جناحی مشاهده می‌گردد.

رییس هیات مدیره شهرک صنعتی شماره یک منطقه آزاد انزلی فلسفه عدم اجرای صحیح قوانین و حذف مشوق‌های قانونی را به دلیل برداشت‌های غلط از مناطق یاد شده اعلام کرد و گفت: ایجاد مناطق آزاد در ایران طبق قانون، به منظور تسهیل و تسریع در مسیر جذب و نگاهداشت طرح‌های سرمایه گذاری و توسعه کشور بوده است، امری که تا سال ۱۳۹۷ در مسیر صعودی با شیب مطلوب قرار گرفته بود، اما با اقدامات تحریم کنندگان داخلی و خارجی و به تبع آن خروج آمریکا از برجام منجر به مشکلات بسیار زیاد اقتصادی برای ایران گردید.

حق شناس با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته به جای استفاده از فرصت مناطق آزاد جهت حفظ و بهبود روابط تجاری با سایر کشور‌ها و جبران کاستی‌های ناشی از تحریم‌های ظالمانه برای کشور، شاهد صدور دستورالعمل ها، بخشنامه‌ها و تصویب قوانین مغایر با قوانین مناطق آزاد با نگاه غیر کارشناسی بودیم، اضافه کرد: از اقدامات شاخص مخالف قانون در ارتباط با مناطق آزاد، لزوم ثبت سفارش ورود کالا و خدمات به مناطق آزاد توسط دولت و حذف قانون معافیت مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد در قالب لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ توسط نمایندگان یازدهمین دور مجلس شورای اسلامی است.


بیشتر بخوانید: فرصت طلایی گردشگری دریایی خزر از طریق بندر چمخاله


دبیر انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی با تأکید بر اینکه در زمان حضور فعالان اقتصادی در مناطق آزاد، مبنای کار، کتاب قانون و مقررات مناطق آزاد بوده، تصریح کرد: با توجه به اینکه سرمایه گذاری پروژه‌ای بلند مدت است، بر این اساس با چه معیار، توجیه و تفسیری مسئولان محترم، قوانین تسهیل‌گر گمرکی و مشوق‌های مالیاتی را از مناطق آزاد حذف می‌نمایند؟ این نوع نگاه یک سویه و حاکمیتی به سرمایه گذار در مناطق آزاد با حذف امتیازات قانونی سبب کاهش انگیزه و سلب اعتماد به مدیران تصمیم ساز را در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه امروز بعد از گذشت سه سال با پیگیری‌های بخش خصوصی، دیوان عدالت اداری حکم به ابطال مصوبه ثبت سفارش داده، این سئوال را مطرح نمود که هزینه‌های مادی و معنوی ایجاد شده برای صد‌ها سرمایه گذار و کارآفرین در مناطق آزاد را کدام مسئول نظام پاسخ خواهد داد؟ با کدام منطق مجلس اقدام به تصویب قوانین جدید در مغایرت با اهداف تسهیل گرانه مناطق آزاد می‌نماید؟

رییس هیات مدیره شهرک صنعتی شماره یک منطقه آزاد انزلی اضافه کرد: قطعاً این پرسش‌ها پاسخ ندارد و صرفاً مسئولان به دنبال توجیه خواهند بود. اما تنها متضرران لزوم ثبت سفارش و حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد، فعالان اقتصادی می‌باشند.

حق شناس با بیان اینکه حذف مشوق‌ها و قوانین حمایتی همچون عدم لزوم ثبت سفارش و معافیت مالیات بر ارزش افزوده سبب ایجاد مشکلات متعدد برای فعالان اقتصادی شده، اظهار امیدواری کرد در شرایط تحریمی کشور، مسئولان نظام خود تحریمی را کنار گذاشته و مشوق‌های مناطق آزاد را منطبق با قوانین به این مناطق بازگردانند. بی شک در صورت عدم اصلاح نگاه مسئولان نظام به مناطق آزاد، نمی‌توانیم به آینده مناطق آزاد امیدوار باشیم.

رییس هیات مدیره شهرک صنعتی شماره یک منطقه آزاد انزلی افزود: از سوی دیگر اضافه شدن هزینه‌های ناشی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، بر هزینه‌های جاری سرمایه گذاری در مناطق آزاد افزوده، موضوعی که به دلیل افزایش هزینه‌های تولید، از قدرت رقابت تولیدکنندگان و محصولات تولیدی مناطق آزاد در بازار‌های هدف می‌کاهد و عزیزان بدانند که این امر نیز به کاهش اشتغالزایی و در ادامه به رخوت تولید و فرآیند‌های سرمایه گذاری در مناطق آزاد ختم می‌شود.

وی تصریح کرد: آیا نمایندگان عزیز و صاحب نظران طرح‌های مزبور به تبعات اقتصادی و اجتماعی مصوبات خود اشراف دارند آیا به بی اثر شدن و بی اعتمادی نسبت به قانون اندیشه شده؟ امید می‌رود به جای سیاسی کاری به قانون و التزام به راهبرد مقام معظم رهبری که در قالب بند دوازدهم سیاست‌های کلی نظام متبلور شده را در عمل نشان دهیم.

منبع: منطقه آزاد انزلی
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

وضعیت فعلی، منتفی‌کننده مذاکره ایران و آمریکا نیست/ تحریم‌ها، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی ایران را کاهش داده است

خاورمیانه و ایران در انتظار سرمای شدید

روایت خانواده و دوستان دانشجوی به قتل رسیده دانشگاه تهران؛ امیر‌محمد رتبه ۸۰۰ کنکور در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت

سبد معیشت کارگران به بیش از ۴۰ میلیون تومان رسید/ امیدواری نماینده کارگران به تعامل با شرکای اجتماعی در تعیین مزد ۱۴۰۴

فیلم/حمله امیرحسین ثابتی این بار همتی به جای ظریف

اتفاق عجیب در بازار طلا و سکه؛ قیمت سکه ۶۰ میلیون تومان می‌‎‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/زوج طناز سینمای ایران در یک قاب عاشقانه

محرک‌های افزایشی شاخص بورس از بین رفته‌اند/ هفته منفی و متعادل در انتظار بازار سرمایه

این نان قند خون‌تان را کاهش می‌دهد

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان