تاریخ انتشار: ۱۹:۳۳ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۰

رشد ۱۲ درصدی تولید سایپا در مقابل افت ۱.۵ درصدی ایران‌خودرو

تولید انواع خودرو در مردادماه ماه امسال تنها ۴.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است؛ از بالغ بر ۶۳ هزار خودرو تولید شده در مرداد ماه امسال بالغ بر ۳۱ هزار دستگاه متعلق به تولیدات ایران‌خودرو و الباقی (قریب به ۲۸ دستگاه) متعلق به گروه سایپا است که بر این اساس علیرغم میزان تیراژ تولید بیشتر در ایران‌خودرو، اما این گروه صنعتی در مرداد کاهش ۱.۵ درصدی تولید را نسبت به مردادماه سال گذشته تجربه کرده؛ در حالیکه سایپا رشد ۱۲.۲ درصدی تولید را نسبت به مرداد ۱۳۹۹ رقم زده است.

مقایسه میزان تولید در ایران خودرو و سایپا

اقتصاد ۲۴ - بر اساس جدیدترین آمار تولید انواع خودرو در شرکت‌های خودروساز، در مرداد ماه سال جاری ۶۳ هزار و ۲۵۱ دستگاه از انواع خودرو تولید شده که نسبت به ۶۰ هزار و ۲۹۳ دستگاه تولید مرداد ماه ۱۳۹۹، حدود ۴.۵ درصد افزایش تولید دیده می‌شود.

تولید انواع سواری در مردادماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸.۱ درصد افزایش یافته و از ۵۳ هزار و ۵۳۴ دستگاه در مردادماه سال گذشته به ۵۷ هزار و ۸۷۴ دستگاه رسیده است.

انواع ون نیز با تولید ۲۹ دستگاه در مرداد ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۵ دستگاه تولید شده بود، ۹۳.۳ درصد افزایش تولید را تجربه کرده که بیشترین افزایش تولید نوعی از خودرو‌ها را در این گزارش به خود اختصاص داده است.

پس از ون‌ها، بیشترین میزان افزایش تولید خودرو‌ها مختص کامیون، کامیونت و کشنده است. در مرداد ماه سال جاری ۶۲۵ دستگاه کامیون، کامیونت و کشنده تولید شده که نسبت به ۳۹۵ دستگاه تولید شده در مرداد ۱۳۹۹، افزایش ۵۸.۲ درصدی داشته است.

مینی‌بوس و میدل باس نیسز در مرداد ماه امسال رشد ۳۱.۴ درصدی را نسبت به ماه مشابه سال گذشته تجربه کرده و از ۵۱ دستگاه به ۶۷ دستگاه رسیده است.

در مقابل، اما بیشترین میزان کاهش تولید خودرو در پنجمین ماه از سال ۱۴۰۰ نسبت به مردادماه سال گذشته، مربوط به وانت‌هاست که ۴۶۰۹ دستگاه در این ماه تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۶.۲ درصد کاهش یافته است. در مرداد ماه سال گذشته ۶۲۴۵ دستگاه وانت تولید شده بود.

در نهایت نیز طبق آمار تولید اتوبوس هم در مرداد ماه امسال ۱۱.۳ درصد افت تولید داشته و از ۵۳ دستگاه تولیدی در مرداد ماه ۱۳۹۹ به ۴۷ دستگاه در مرداد امسال رسیده است.

علاوه بر این آمار تجمیعی تولید خودرو در پنج ماهه سال جاری تا پایان مرداد ماه نیز بدین صورت است که تولید انواع خودرو تنها ۱.۵ درصد معادل ۵۷۲۶ دستگاه بیشتر شده است؛ میزان تولید انواع خودرو‌ها از ۳۸۰ هزار و ۵۲۱ دستگاه در پنج ماه اول سال گذشته به ۳۸۶ هزار و ۲۷۷ دستگاه در مجموع پنج ماه امسال رسیده و تنها ۱۰ ماهه امسال رسیده است.

افزایش ۱۲.۲ درصدی تولید سایپا در مقابل افت ۱.۵ درصدی ایران‌خودرو در تولید انواع خودرو‌ها در پنجمین ماه ۱۴۰۰

علیرغم اینکه میزان تیراژ تولید در گروه ایران‌خودرو در مدت مورد بررسی بیشتر از سایپا است، اما ایران‌خودرو در افزایش میزان تولید در مرداد ماه ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته از سایپا جا مانده است.

طبق آمار به تفکیک در مرداد ماه امسال گروه صنعتی ایران‌خودرو ۳۱ هزار و ۲۴۶ دستگاه خودرو تولید کرده است که نسبت به ۳۱ هزار و ۷۲۶ دستگاه تولیدی در مرداد ماه ۱۴۰۰ افت ۱.۵ درصدی را تجربه کرده است؛ این برای اولین بار پس از مدت‌هاست که در گروه صنعتی ایران خودرو، افت تولید دیده می‌شود؛ این در حالیست که در دیگر خودروساز بزرگ کشور رشد ۱۲.۲ درصدی تولید انواع خودرو در مردادماه امسال نسبت به مرداد ماه ۱۳۹۹ ثبت شده است. سایپا در مردادماه امسال ۲۷ هزار و ۸۹۱ دستگاه خودرو تولید کرده که معادل ۳۰۳۲ دستگاه بیشتر از تولیدات این خودروسازی در مرداد ماه ۱۳۹۹ است.


بیشتر بخوانید: شاهکار جدید سایپا معرفی شد + تصویر


به ترتیب در مرداد ماه امسال ایران‌خودرو ۳۱ هزار و سه دستگاه و سایپا ۲۴ هزار و ۱۴۲ دستگاه سواری تولید کرده‌اند که به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال گذشته ایران‌خودرو کاهش ۱.۵ درصدی و سایپا افزایش ۱۹.۱ درصدی تولید را رقم زده‌اند.

در پنجمین ماه از سال ۱۳۹۹ تولید سواری در ایران‌خودرو به ۳۱ هزار و ۴۶۸ دستگاه و در سایپا به ۲۰ هزار و ۲۶۹ دستگاه رسیده بود.

در حالیکه ایران‌خودرو در مرداد امسال همچنان تولید وانتی نداشته، اما سایپا ۳۶۵۹ دستگاه وانت تولید کرده که نسبت به تولیدات آن در مردادماه سال گذشته که ۴۵۷۲ دستگاه بوده افت ۲۰ درصدی را ثبت کرده است. ایران‌خودرو نیز در مرداد ماه سال گذشته ۸۶ دستگاه تولید وانت داشت.

در مرداد ماه امسال یک دستگاه ون در گروه صنعتی ایران‌خودرو تولید شده که در سایپا همچون سال گذشته صفر بوده است.

همچنین در مدت مذکور سال جاری همچون مرداد سال گذشته گروه خودروسازی سایپا تولید مینی‌بوس و میدل‌باس نداشته، اما ایران‌خودرو در این ماه (مرداد امسال) ۳۰ دستگاه مینی‌بوس و میدل‌باس تولید کرده که نسبت به ۱۱ دستگاه تولیدی در مرداد ۱۳۹۹، رشد ۱۷۲.۷ درصدی داشته است.

همچنین به ترتیب در مرداد ماه امسال ایران‌خودرو ۲۱۲ سه دستگاه و سایپا ۹۰ دستگاه کامیون، کامیونت و کشنده تولید کرده‌اند که به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال گذشته ایران‌خودرو ۳۱.۷ درصد و سایپا ۴۰۰ درصد افزایش تولید در گروه خودرو‌های سنگین باری داشته‌اند.

در نهایت هم لازم به ذکر است که بر اساس آمار تجمیعی تا پایان مرداد ماه امسال، ۱۸۸ هزار و ۳۸۹ دستگاه از انواع خودرو‌ها در گروه صنعتی ایران‌خودرو تولید شده که نسبت به ۱۹۱ هزار و ۸۲۸ دستگاه تولید در مجموع پنج ماهه سال گذشته ۱.۸ درصد کاهش تولید ایجاد شده است. سایپا نیز آمار تولید تجمیعی پنج ماهه را از ۱۶۸ هزار و ۸۵۹ دستگاه به ۱۷۳ هزار و ۳۱۱ دستگاه رسانده که بیانگر رشد ۳۰ درصدی تولید در این گروه خودروسازی است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

مگر می‌شود مذاکره نکرد و FATF را نپذیرفت و منتظر روز‌های خوب بود؟/ بدون مذاکره تثبیت قیمت دلار دور از انتظار است

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

گروگان‌گیری در نوشهر

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

اینفوگرافی/ قیمت‌ها بعد از عبدالناصر همتی

عکس/ باغ تخت شیراز که در دوره پهلوی نابود شد

عکس/خلاقیت جالب یک نانوا برای رفع مشکل صف

عکس/عاشقانه تازه بازیگر لحظه گرگ‌و‌میش با همسرش

عکس/پست تازه شقایق دهقان با تصویری از همدم همیشگی‌اش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ رقص سالار، نقی و ارسطو

فیلم/گل اول پرسپولیس به شمس آذر توسط دورسون در دقیقه ۲۵

اینفوگرافی/تعطیلات عید فطر در کشور‌های مسلمان چند روز است؟

فیلم/سوپرگل شمس آذر به پرسپولیس در دقیقه ۱۲

فیلم/محمود واعظی: استارت آشوب‌های ۹۶ و ۹۸ را خودی‌ها زدند!

هشدار به خریداران طلای آب‌شده؛ این نوع طلا در دادوستد‌های درون‌صنفی استفاده می‌شود

دفتر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دوشنبه را عید فطر اعلام کرد

اقامه نماز عید فطر به امامت رهبر انقلاب، فردا در مصلای تهران

دفتر آیت الله سیستانی روز دوشنبه را عید فطر ۱۴۰۴ اعلام کرد

فاصله کم استقلال تا سقوط به لیگ یک!

ترامپ ایران را به بمباران تهدید کرد

اعلام ترکیب پرسپولیس مقابل شمس‌آذر قزوین

واژگونی اتوبوس در کرمان با دستکم ۷ کشته و ۳۰ مصدوم

پزشکیان: پاسخ رهبری به نامه ترامپ، از طریق عمان به دست آنها رسیده

پزشکیان: مسیر مذاکره غیرمستقیم با آمریکا باز است

انتقاد نزدیکان ترامپ از رویکرد مایک والتز علیه ایران

انفجار در یک کلانتری در مشهد؛ ۲ پلیس جان باختند

عکس/تبریک خاص عید فطر توسط رونالدو

صحبت کردن با خودتان فوایدی دارد که بهتر است بدانید

اولین خروجی آبی‌ها مشخص شد

پیام احمد مسعود به مناسبت عید فطر

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

کشف گنج ۵۰۰ میلیارد دلاری در عمق دریاچه سالتون

ترافیک سنگین در جاده چالوس و هراز و آزادراه شمال

فیلم/مراحل ضرب سکه طلا چگونه است؟

فیلم/اقامه نماز عید فطر آوارگان فلسطینی در میان ویرانه‌های غزه

پوکر صعودی بورس؛ موج ورود سرمایه به بازار سهام

فیلم/ویدئوی بهرام افشاری از پایتخت ۷

ادعای جادوگری کار دست یحیی گل‌محمدی و افشین پیروانی داد

بی‌اخلاقی بزرگ در ماجرای علیرضا بیرانوند!

نحوه پاسخ ایران به حمله آمریکا مشخص شد؟

فیلم/کیفیت پایین خودرو‌ها عامل اصلی تلفات

عکس/حمله تند و تیز امیرحسین ثابتی به پزشکیان

ماجرای شایعه انتصاب ظریف به جای علی اکبر ولایتی

سکه ۱۰۳ میلیون تومان را رد کرد؛ توصیه‌ای مهم به خریداران طلا

مهاجران افغان در ایران فرصت هستند یا تهدید؟

عکس/هیجان خاص مجتبی جباری در بازگشت به استقلال

چرا اقتصاد ایران مقتصاد شد؟

۴ فاکتور رشد بورس در سال ۱۴۰۴ / آیا بازار سهام از طلا و ارز عقب می‌ماند؟

توییت سخنگوی دولت درباره پاسخ ایران به نامه آمریکا

چرا عید فطر در ایران و عربستان متفاوت است؟

جولانی نام دولتش را تغییر و سازندگی گذاشت

شایعه سوء قصد به پوتین دروغ از آب درآمد

۱۴۰۳، سال سخت بازنشستگان؛ هر ماه دست‌کم ۶ تجمع اعتراضی/ پیامد‌های بیش از ۷۰ تجمع اعتراضی و کیسه خالی صندوق‌ های بازنشستگی

همه چیز درباره سریال ریپلی به کارگردانی استیون زایلیان و بازیگری اندرو اسکات

قیمت دلار در ۳ سناریو؛ اصلاح موقت ادامه دارد؟

موزه ملک؛ میزبان بهار