تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
یک کارشناس صنعت لوازم خانگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴:

جشنواره‌های لوازم خانگی بدون مشتری/ آیا قیمت لوازم خانگی ارزان می‌شود؟

جشنواره‌های رنگارنگ تابستانه برند‌های داخلی لوازم خانگی در حالی به دنبال تحریک تقاضا برای فروش کالا‌های خود هستند که احسان فدایی، کارشناس صنعت لوازم خانگی معتقد است این طرح‌ها نتوانسته متقاضیان لوازم خانگی را به بازار بکشاند و در نیمه دوم سال هم این اتفاق نخواهد افتاد، زیرا با گرانی دلار، لوازم خانگی همچنان با افزایش قیمت و کاهش تقاضا مواجه است.

لوازم خانگی

اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: یک کارشناس صنعت لوازم خانگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ با بیان اینکه بازار لوازم خانگی در شرایط رکود وحشتناکی فرورفته، گفت: شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی با برگزاری جشنواره‌های فروش تابستانه و طرح‌های تخفیفی سعی کردند مشتریان را به این بازار بکشانند، اما این جشنواره‌ها نیز افاقه نکرد.

احسان فدایی ادامه داد: علت رکود در بازار لوازم خانگی این است که افزایش قیمت لوازم خانگی بسیار فراتر از افزایش میزان درآمد قشر متوسط جامعه به عنوان مشتری اصلی این بازار بوده است، زیرا قشر خاص جامعه ما لوازم خانگی ایرانی نمی‌خرند و قشر متوسط یا به عبارتی گروه کارمندان هستند که مخاطب اصلی لوازم خانگی ایرانی اند. این در حالی است که قشر متوسط هم ترجیح می‌دهند کالای بدون گارانتی (قاچاق) بخرند یا لوازم خانگی سابق خود را تعمیر کنند.

چرا مردم لوازم خانگی نمی‌خرند؟

این کارشناس صنعت لوازم خانگی با تاکید بر اینکه همین مساله موجب ایجاد رکود عجیبی در بازار لوازم خانگی شده است، گفت: از طرفی رکود در بازار لوازم خانگی تحت تاثیر مسائل سیاسی در کشور ما نیز هست، زیرا مذاکرات مستقیما تاثیر بر نرخ ارز دارد و با یک خبر از مذاکرات دلار ریزشی یا صعودی می‌شود. همین مساله موجب شده مردم برای خرید لوازم خانگی دست نگه دارند.

فدایی علت دیگر رکود در بازار لوازم خانگی را گرانی این کالا‌ها در بازار دانست و گفت: افزایش قیمت‌های مداوم لوازم خانگی باعث شده قشر ضعیف جامعه نیز به سمت کالای ایرانی نیایند و از برند‌های غیرمعتبر و ناشناس ایرانی خریداری کنند که اصولا یا خدمات پس از فروش مناسبی ندارند یا قاعدتا از مواد اولیه و تکنولوژی گرید ۳ و ۴ در آن‌ها استفاده می‌شود یا لوازم خانگی دست دوم خریداری می‌کنند.

لوازم خانگی بی بروبرگرد گران می‌شود

کارشناس صنعت لوازم خانگی در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه آیا لوازم خانگی ارزان می‌شود، گفت: لوازم خانگی با وجود شعار‌هایی که داده می‌شود، اما بی برو برگرد گران می‌شود.


بیشتر بخوانید: لوازم خانگی در آستانه گرانی/ ماجرای لغو بخشنامه گمرک درباره نرخ محاسباتی ارز چه بود؟


احسان فدایی در تشریح دلایل این مساله گفت: با وجود تمام شعار‌هایی پوپولیستی که داده می‌شود مبنی بر اینکه صنعت لوازم خانگی به خودکفایی رسیده، اما همچنان قطعات اصلی در این صنعت وارداتی هستند و در حال حاضر از چین وارد می‌شوند که با توجه به تحریم‌ها تولیدکنندگان لوازم خانگی مجبورند با چندین واسطه به کشور وارد کنند.

جشنواره لوازم خانگی ۱۴۰۰ مشتری نداشت

این کارشناس صنعت لوازم خانگی گفت: چشم انداز قیمت دلار با توجه به پارامتر‌های مختلف و روند مذاکرات، روشن نیست و احتمالا افزایشی خواهد شد و با توجه به اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی قطعات اصلی خود را از خارج وارد می‌کنند، این افزایش قیمت تاثیر خود را بر صنعت لوازم خانگی خواهد گذاشت.

فدایی ادامه داد: از طرفی تولیدکنندگان لوازم خانگی بیش از یک سال است که وارد رکود شده اند و کالاهایشان در انبار‌ها مانده است و کالایی که در انبار می‌ماند قیمت سربار برای تولیدکننده دارد. تولیدکنندگان برای جبران این هزینه سرباردر تابستان ۱۴۰۰ جشنواره‌های فروش متعددی گذاشتند، ولی بازار کشش نداشت و نتوانستند فروش خوبی را رقم بزنند.

ثبت سفارش قطعات لوازم خانگی سرعت گرفت

این فعال بازار لوازم خانگی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ ادامه داد: در روز‌های اخیر با نوسانات دلار، تولیدکنندگان لوازم خانگی به دنبال ثبت سفارش بیشتر قطعات مورد نیاز خود هستند، زیرا به دلیل تحریم ۴ تا ۶ ماه طول می‌کشد تا قطعات ثبت سفارش و تولید شود و در حالت خوشبینانه ۴ تا ۶ ماه طول می‌کشد که به دست تولیدکننده برسد؛ بنابراین دلار ۲۸ هزار تومانی در نیمه دوم سال تاثیر خود را بر بازار لوازم خانگی خواهد گذاشت.

فدایی گفت: این نکته را فراموش نکنید که هرگاه قیمت ارز شروع به صعود می‌کند در تولیدکنندگان و بازاریان بزرگ این تحرک ایجاد می‌شود که مواد اولیه را بیشتر ثبت سفارش کنند، زیرا بر این باورند که اگر امروز نخرند فردا با قیمت ارز بالاتر باید بخرند.

وی ادامه داد: رفتار بازار مثل رفتار مردم نیست، زیرا مردم با گرانی کالا، آن را نمی‌خرند. اما تولیدکننده برای جلوگیری از تعطیلی خط تولیدش مجبور است قطعات مورد نیاز خود را خریداری کند و اتفاقا بیشتر هم می‌خرد، زیرا اگر امروز مواد اولیه را با دلار ۲۸ هزار تومان نخرد باید هفته بعد با دلار ۳۰ هزار تومان بخرد. پس اگر دلار ارزان هم شود که چشم انداز بسیار ضعیفی است، تا پایان سال نمی‌تواند تاثیری روی قیمت‌ها بگذارد و قطعا قیمت‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ کنایه عجیب هوتن شکیبا به توقف سریال تاسیان

عکس/ زیبایی حیرات انگیز جاده چالوس در روز برفی

عکس/ نمایی نفس گیر از زیبایی روز برفی در جنگل‌های هیرکانی

عکس/ نمایی فوق العاده از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال پیش از فراز آسمان

۱۶ اصطلاح کافه رستورانی که باید بلد باشی

عکس/ دمای هوا ارومیه به منفی ۱۱ رسید

عکس/ چشم انداز شگفت انگیز از مقبرۀ کوروش کبیر ۹۷ سال پیش

عکس/ تیپ اجق وجق بهنوش بختیاری در یک مراسم با مانتوی رنگین کمانی

عکس/ استایل گنگ النازشاکردوست و لیلا اوتادی با دستمال سر و کلاه جنگی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

طغیان مولدسازی و فروش اوراق در بودجه ۱۴۰۴ بدون ضمانت تحقق/ خرج دولت در سال آینده تا ۹۳ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۳ است

از ۲۰ تا ۶۰ سالگی چگونه از مو‌های خود مراقبت کنیم؟

تعداد بلیت‌های دربی فقط ۳۰ هزار نفر

واکنش تینا پاکروان به توقیف تاسیان

عکس/ پانته‌آ پناهی‌ها در پشت صحنه یک نمایش

رایزنی وزرای خارجه اتحادیه اروپا درباره ایران

رقابت پرتنش مدیرعامل ایرانی اوبر و ایلان ماسک

توصیه مهم جواد امام به دولت چهاردهم

فیلم/ حذف تاثیر ۶۰ درصدی معدل در امتحانات نهایی پایه دهم و یازدهم

بانک‌های استان تهران فردا تعطیل شد؟

عکس/ محمدرضا گلزار پشت صحنه یک برنامه تلویزیونی

ترامپ: مذاکرات با پوتین بسیار خوب پیش‌ می‌رود

فیلم/ گلایه اکبر عبدی از حضور کمرنگ اهالی هنر در مراسم ختم مرحوم منوچهر والی‌زاده

علی لاریجانی: ۸۵ درصد اقتصاد کشور در اختیار حکومت و دولت است

فیلم/ توهین ایلهان عمر عضو مجلس نمایندگان به هواداران ترامپ

ایران به قطعنامه ضد روسی رای ممتنع داد

رایزنی غریب آبادی با مدیران تروئیکای اروپا در ژنو

«پیر پسر» قربانی قمار یک فیلم‌ساز

شوک به النصر پیش از بازی با استقلال

استقلال آماده تقابل با پرسپولیس است

سهمیه بنزین نوروز ۱۴۰۴ چقدر است؟

کلاس‌های درس دانشگاه‌های شریف و علم و صنعت مجازی شد

۳۶ ساعت حیاتی برای انتقال ماتزاری به استقلال

صحن علنی مجلس فردا تعطیل نیست

تهرانی‌ها مراقب باشند فردا جریمه نشوند

توقیف جام‌های پرسپولیس تکذیب شد

نماینده امضاکننده طرح استیضاح همتی: مایلم امضایم را پس بگیرم

نخستین تحریم ترامپ علیه ایران

چشم‌انداز قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

اینفوگرافی/ پیش‌بینی رشد اقتصادی ایران ازسوی صندوق بین‌المللی پول

مکرون بدون استقبال ترامپ وارد کاخ سفید شد

ستاره‌های مصدوم استقلال به دربی رسیدند

ارتفاع برف در این استان به یک متر رسید

راز تفاوت قیمت دلار و تتر در ایران مشخص شد

مدارس و ادارات این استان‌ها فردا تعطیل شد

افشاگری جدید از اتوبوس‌های برقی که دود می‌کنند

جزییات تازه از تاثیر معدل در کنکور اعلام شد

فیلم/ درخواست جالب جناب خان از رئیس مجلس

واکنش وریا غفوری به حضور در کادرفنی استقلال

فیلم/ خشم رضا شفیعی‌جم از حواشی جوکر

فریدریش مرتس، پیروز انتخابات آلمان: ناتو به زودی نابود می‌شود

فرصت طلایی برای طارمی

تهران باز هم تعطیل شد

رونمایی از خرید تازه استقلال پیش از دربی

زمان واریز عیدی بازنشستگان تغییر کرد

فیلم/ طنین صدای محسن چاووشی در خانه خواننده مشهور ترک

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳

فیلم/ آغوش صمیمانه شفیعی کدکنی و علی رواقی در تولد نود سالگی دانشگاه تهران

واکسن نمی‌زنم، پس هستم؛ بحران افزایش واکسن‌ستیزی و عقاید ضدواکسن پس از شیوع کرونا!

عکس دیده نشده از دریاچه ارومیه ۶۳ سال پیش وقتی پرآب بود