تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۰

ادوات جنگی جا مانده در افغانستان چگونه راز‌های ارتش آمریکا را لو خواهد داد؟

ارتش آمریکا تجهیزات پیشرفته و خودرو‌های مسلحش را بعد از خروج از افغانستان در این کشور جا گذاشته و احتمال دارد این تسلیحات به دست پکن برسد و به این ترتیب چینی‌ها از نحوه ساخت تسلیحات آمریکایی و برخی از مهمترین ادوات جنگی آمریکا مطلع خواهند شد.

ادوات جنگی جا مانده در افغانستان چگونه راز‌های ارتش آمریکا را لو خواهد داد؟

اقتصاد۲۴- تصویر آخرین سرباز آمریکایی که خاک افغانستان را بعد از دو دهه جنگ ترک کرد به یک تصویر تاریخی در رسانه‌های جهان تبدیل شد. پس از خروج دراماتیک آمریکایی‌ها از فرودگاه کابل و ثبت تصاویر افعان‌های مستاصلی که خودشان را از چرخ هواپیمای نظامی آمریکا آویزان کرده بودند، جهان شاهد مانور نیرو‌های طالبان با ادوات جنگی به جای مانده آمریکایی‌ها در خاک این کشور است.

تصویر تاب‌بازی چند نیروی طالبان روی بال جنگنده آمریکایی و صف کشیدن خودرو‌های زرهی آمریکایی در کنار اعضای گروه طالبان، بسیاری از رسانه‌های آمریکایی را خشمگین کرده است. آن‌ها معتقدند به زودی ادوات جنگی به جای مانده در افغانستان برای آن‌ها دردسرساز خواهد شد.

نشریه آمریکایی دیفنس وان در یادداشتی به نقل از کارشناسان حوزه ساخت و آزمایش سلاح‌های آمریکایی که امروز به دست طالبان افتاده، تحلیل کرده که به زودی چینی‌ها نسل جدیدی از سلاح‌ها و تاکتیک‌های جنگی آمریکایی را تولید و صادر می‌کنند و به این ترتیب امنیت آمریکا را آسیب‌پذیرتر خواهند کرد.

این رسانه در ادامه گفته برای اینکه عمق خسارتی که آمریکا متحمل شده را درک کنید، کافی است به تجهیزاتی که در اطراف وسایل نقلیه‌ای که آمریکایی‌ها در فرودگاه کابل به جای گذاشته‌اند نگاه کنید. این اقلام سفارشی حتی به اندازه تلفن همراه شما هم در برابر نفوذ مقاوم نیستند.

جاش لوسپینوسو مدیرعامل شرکت امنیت سایبری شیفت ۵ به دیفنس وان گفته «تن‌ها دلیلی که ما شاهد حملات بیشتر (به منافع آمریکایی در جهان) نیستیم، محرمانه بودن سامانه‌هایمان است. اگر این پرده محرمانگی کنار برود، زمان ساخت یک سلاح سایبری برای حمله به منافع آمریکایی به طور قابل توجهی تسریع خواهد شد.»

لوسپینوسو برای ده سال در ارتش آمریکا روی مقابله با نفوذ به رادیوها، کامپیوتر‌های کوچک و دیگر تجهیزات آی. تی که به طور معمول در افغانستان مستقر بودند کار می‌کرده است. حالا این رادیو‌ها و تجهیزات ارتباطی داخل هواپیما‌های سی-۱۳۰ نیروی هوایی افغانستان به دست طالبان افتاده است. پنتاگون اطمینان داده همه تجهیزاتی که باقی گذاشته شده غیر فعال شده‌اند، اما اگر یک هواپیما هم به دست دشمن برسد، با گذشت زمان می‌تواند قطعاتش را یکی یکی جدا کند.

لوسپینوسو در اینباره گفته «شما بخشی یا همه تجهیزات الکترونیکی یک سامانه را در اختیار دارید و این می‌تواند بازنمایی یک آزمایشگاه تلقی شود. این سامانه در واقع زمین بازی برای ساخت و آزمایش یک حمله سایبری است که شاید بدون وجود آن کار دشمن بسیار سخت‌تر می‌شد. در واقع این سامانه نقش آزمایشگاه را برای آن‌ها بازی می‌کند تا وقتی برای یک حمله به سامانه مشابه کاملا آماده شوند.»


بیشتر بخوانبد: آمریکا پیشرفته‌ترین سامانه دفاع موشکی خود را از عربستان خارج کرد


جرجیانا شی کارشناس پنتاگون که به مدت ۵ سال در بخش تقیق و آزمایش فناوری‌های جدید وزارت دفاع آمریکا مشعول به کار بوده، می‌گوید از دست دادن تجهیزات کلیدی و افتادن آن‌ها به دست طالبان همه آنچه وزارت دفاع آمریکا در افغانستان انجام داده بود را افشا می‌کند. همه چیز از جمله برنامه‌های عملیاتی، چگونگی پیکربندی امور، نحوه عملکرد حفاظتی ما. این اطلاعات به طالبان دسترسی نامحدودی برای پیدا کردن نقاط ضعفی می‌دهد که شاید خود ما هم از آن بی‌اطلاع باشیم.

او گفته فقط قابلیت بالای خودور‌های چرخ‌دار چند منظوره با قابلیت تحرک بالا موسوم به هاموی در جابجایی از نقطه‌ای به نقطه دیگر نیست که اهمیت دارد. این هاوی‌ها مملو از پیام‌های رادیویی، فناوری‌ها، سامانه‌های رمزنگاری شده و تجهیزاتی است که ما نمی‌خواهیم دشمنانمان از آن استفاده کنند. همچنین نگرانی عمده برای ابزار‌های مقابله الکترونیکی یا ECM هاست که برای تشخیص مواد منفجره دست‌ساز به کار می‌روند.

پیتر کریستنسن رئیس سابق موسسه محدوده سایبری ملی ارتش آمریکا می‌گوید: تصور کنید چه اندازه تلاش برای تحقیقات و توسعه ساخت این سامانه‌ها انجام شده است. امروز دشمنان ما به نتیجه این تلاش‌ها دست پیدا کرده‌اند. آن‌ها قرار است سامانه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ما را در اختیار داشته باشند و در عین حال توانایی مقابله با شکست یا اثربخشی این سامانه‌ها را نیز در خودشان تقویت کنند.

شی کارشناس پنتاگون بر این باور است که وقتی یک مهاجم کنترل فیزیکی یک دستگاه را در دست داشته باشد، دیگر توانایی جلوگیری از شناسایی نقاط ضعف این دستگاه از دست شما خارج می‌شود. از طرفی می‌دانیم که هر دستگاهی یک نقاط ضعفی دارد.

لوسپینوسو که سال‌ها در آزمایش‌های ارتش حضور داشته و هنوز هم به عنوان پیمانکار برای ارتش آمریکا در حوزه آزمایش‌های نظامی همکاری می‌کند، می‌گوید: یک هکر باهوش معمولا می‌تواند آسیب‌پذیری نرم‌افزار‌ها را ظرف چند ساعت پیدا کند.

وقتی حمله سایبری شبکه رادیویی یا یک کامیون نظامی را از کار می‌اندازد اغلب نیرو‌های نظامی اصلا متوجه حمله نمی‌شوند، چون اصولا برای چنین مواقعی آموزش ندیده‌اند. لوسیپونوسو می‌گوید هر بار که یک سیستم مورد حمله قرار بگیرد، اوپراتور داخل کابین می‌گوید ما روش‌های عملیاتی برای مقابله با وضعیت ندارند.


بیشتر بخوانید: ۴ محور مهم سفر نخست وزیر عراق به ایران/ مصطفی الکاظمی به دنبال چیست؟


مک دانل اوسک رئیس و تحلیلگر ارشد مرکز فایلاکس آمریکا گفته از شناسایی نقاط آسیب‌پذیری وسایل و تجهیزات نظامی رها شده مهمتر، دستیابی چین به تحوه عملکرد نیرو‌های آمریکایی و شرکای نظامی‌اش است. چین از این اطلاعات می‌تواند برای توسعه سلاح‌ها و تاکتیک‌های نظامی خودش استقاده کند و همزمان تسلیحات صادراتی‌اش را نیز ارتقا دهد. طالبان بر ارتباط دیپلماتیکش با چین به عنوان یک دستاورد خارجی تاکید دارد. چین هم کمک‌های میلیونی به طالبان کرده است. کارشناسان نظامی آمریکا معتقدند اینکه چین به نقاط آسیب‌پذیری در ارتش آمریکا پی می‌برد احتمالا در آینده سربازاران آمریکایی را در سراسر جهان به خطر می‌اندازد.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

علت توقف کاهش قیمت دلار در کانال ۶۸ هزار تومان چه بود؟

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

آغاز واریز علی الحساب ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان

بازار طلا و سکه در سردرگمی

۶ منطقه پایتخت در معرض خطر فرونشست زمین

عکس/ تغییر عجیب «سوگند» سریال لحظه گرگ و میش بعد ۶ سال

واردات تاثیری بر قیمت گوشت قرمز در بازار نداشت

در حال حاضر خاموشی‌ها اعمال نمی‌شود

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟

ماجرای ضرب و شتم یک شهروند در راسک چه بود؟

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

هیاهوی پلتفرم‌ها برای بلک فرایدی و جیب خالی مردم/ تخفیفات کذایی جمعه سیاه به اوج خود رسید/ مراقب اجناس بنجل باشید!

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۶ آذر۱۴۰۳

عکس/ الیکا عبدالرزاقی با لباس کردی در جشنواره

اینفوگرافی/ مخالفان و موافقان فیلترینگ را بشناسید

وضعیت هواشناسی امروز

جهش بورس با پابند

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک