تاریخ انتشار: ۱۱:۰۲ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۰

املاک شهرداری تهران که با خاصه‌خرجی واگذار شده باید بازگردانده شود

نایب رییس شورای شهر تهران می‌گوید هرچند تحقیق و تفحص‌های شورای پنجم از مدیریت شهری اسبق تهران سیاسی بوده، اما اگر احساس کنند از طریق تحقیق و تفحص به حقی می‌رسیم در دستور کار قرار خواهیم داد.

املاک شهرداری تهران

به گزارش جامعه ۲۴ - با شروع به کار شورای شهر پنجم، صحبت از فساد و شهر فروشی، از بین بردن منابع زیستی شهر تهران و غیره مساله اول رسانه‌ها و فعالان حوزه شهری بود. شورای پنجم که با ادعای شفافیت و مبارزه با فساد روی کار آمده بود در همان هفته‌های اول مساله واگذاری املاک که بخشی از آن تحت عنوان «املاک نجومی» شناخته می‌شد را مطرح کرده و تحقیق و تفحص درباره آن‌ها را کلید زد.

«املاک نجومی» خانه‌هایی بودند که تا سال ۱۳۹۶ با تخفیف‌های بسیار و پرداخت قسطی به برخی مدیران یا افراد مورد عنایت خاص شهردار وقت(محمدباقر قالیباف) فروخته شده بود. در پی این پیگیری‌ها موضوع دیگری هم مطرح شد تحت عنوان «املاک تحت تصرف»، املاکی متعلق به شهرداری که در قالب بند ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها بدون سند به افراد واگذار شده‌اند. این املاک به گفته مسوولان شهرداری نزدیک به بیش از دو هزار ملک بودند که در یک فضای مبهم و پیچیده و بنا به دستور افراد پرنفوذ در اختیار اشخاص حقیقی یا حقوقی قرار گرفته‌اند.

طولانی شدن روند تحقیق و تفحص از املاک شهرداری تهران سبب شد تا ارائه گزارش و قرائت به جلسات پایانی شورا برسد. شورای پنجم نیز مطابق با روال همیشگی خود گزارش‌ها را برای تصویب به فرمانداری تهران ارسال می‌کرد، اما فرمانداری همانطور که طی چهار سال گذشته نیز سر سازگاری با شورای اصلاح‌طلب نداشت با ارسال دو گزارش تحقیق و تفحص که یکی از آن‌ها درباره واگذاری املاک بود به دلیل نقض ماده ۸۱ قانون شهرداری‌ها که طی آن افرادی که مورد تحقیق و تفحص قرار می‌گیرند باید در جریان روند آن باشند، مخالفت کرد.

هرچند اعضای شورای پنجم از ارسال گزارش‌های تحقیق و تفحص به مراجع قضایی خبر داده و بر ضرورت رسیدگی از سوی قوه قضاییه تاکید کردند، اما، چون دوره مدیریت شهری پنجم به پایان رسیده و برخی مدیران شهری گذشته بازگشتند، احتمال می‌رود که گزارش‌های تحقیق و تفحص از جمله گزارش واگذاری املاک دیگر بررسی نشود و اثری از آن باقی نماند.

از سوی دیگر از آنجایی که اغلب املاکی که در قالب بند ۶ ماده ۵۵، به افراد منصوب به دوره گذشته مدیریت شهری جهت بهره‌برداری واگذار شده است، احتمال اینکه دوباره روند چگونگی بهره‌برداری آن‌ها از ملک مورد بررسی شورای ششمی‌ها که بدنه اصولگرایی و نزدیک به دوره ۱۴ شهرداری محمد باقر قالیباف و احمدی نژاد را دارند، بعید به نظر می‌رسد، اما با این حال روند بازپس‌گیری املاک و بررسی نحوه بهره‌برداری را از پرویز سروری، نایب رییس شورا و سوده نجفی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران پیگیری کردیم.

لایحه واگذاری املاک شهرداری تهران در صحن شورا بررسی می‌شود؟

سروری در پاسخ به این پرسش که آیا لایحه واگذاری املاک در صحن شورا مورد بررسی قرار می‌گیرد یا نه  می‌گوید: تمام طرح‌ها و لوایحی که در دوره‌های گذشته وجود داشته را برای بررسی به کمیسیون‌ها ارجاع دادیم و همچنین شهرداری تهران نیز باید لوایحی که شهرداری سابق ارائه داده را تایید کند تا دوباره بررسی کنیم.


بیشتر بخوانید: سقف تراکم در تهران به بالای ۱۱ طبقه می‌رسد!


او ادامه می‌دهد: هر ملکی که به صورت غیرقانونی در اختیار افراد قرار گرفته و از آن سوء استفاده شده است باید به قدرت از هر فرد و نهادی که بود پس گرفته شود. اگر ملکی در اختیار فردی است که فرایند قانونی را طی کرده و قانون ملک را به فرد می‌دهد، بحث دیگری است، اما قطعا یکی از اولویت‌ها و نکات بسیار مهم در شورای ششم بحث خاصه خرجی برای عده‌ای خاص است. اموال بیت‌المال متعلق به مردم است و با قید اینکه قانون می‌تواند تعیین کننده نحوه واگذاری و بهره‌برداری باشد، موارد را در ادامه فرایند شورای پنجم اگر پیگیری کرده ادامه می‌دهیم و اگر نه، ما پیگیری خواهیم کرد.

نایب رییس شورای شهر تهران همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا دو تحقیق و تفحصی که در دوره پنجم انجام شده و فرمانداری با آن مخالفت کرده، در شورای ششم مورد بررسی قرار می‌گیرد؟ می‌گوید: باید ببینیم تحقیق و تفحص‌ها چه بودند، بعضی از این موارد سیاسی بود. شما ببینید آیا در دنیا سابقه داشته شورایی که روز‌های آخر فعالیت خود را می‌گذارند، گزارش تحقیق و تفحص ارائه دهد؟ این جز سیاسی بودن چه چیزی می‌تواند باشد؟

کدام تحقیق و تفحصی در عالم امکان ۴ سال طول کشیده است؟

سروری در واکنش به این موضوع که فرایند تحقیق و تفحص طولانی بوده که گزارش‌دهی همزمان با پایان دوره شده است، تاکید می‌کند: کدام تحقیق و تفحصی در عالم امکان چهار سال طول کشیده است، اما قطعا اگر موضوعی باشد که ما احساس کنیم از طریق تحقیق و تفحص به حق می‌رسیم در دستور کار قرار خواهیم داد.

او در واکنش به طلب پنج هزار میلیاردی شهرداری از بنیاد تعاون سپاه، می‌گوید: این موارد را دادگاه پیگیری کرده است و آن‌هایی که متعلق به شهرداری و بیت‌المال است از سوی ما رسیدگی می‌شود.

همچنین نرگس معدنی پور، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز در واکنش به این پرسش می‌گوید: می‌بایست بر اساس وظایف و ماموریت‌های ذاتی حوزه مدیریت شهری پیش برویم، ضمن اینکه نمی‌خواهیم گذشته را نقد کرده و اساسا نقادانه به موضوعات حوزه شهری و مدیریت شهری نگاه کنیم. آنچه که درست است باید انجام شود. نگاه تخصصی و کارشناسی در اولویت است. اگر نیاز به بررسی باشد حتما بررسی می‌کنیم و اگر بررسی‌ها نیز کارشناسی بوده ادامه خواهیم داد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

امنیت اقتصادی چگونه در جنگ ۱۲ روزه تضمین شد؟

فیلم/ بارش باران و جاری شدن روان‌آب در یزد

معرفی جنگنده اف-۱۵ ئی ایکس ایگل ۲

عکس/ پرسپولیس در ترکیه پا به توپ شد

تکلیف کاپیتان استقلال مشخص شد؟

ادعای نیویورک تایمز: ایران دیگر نطنز و فردو را بازسازی نمی‌کند!

عکس/ چهره جذاب ترلان پروانه در روز تولدش

امام جمعه تهران: غلط دیگری کنید، دو سوم دیگر تلاویو به جهنم می‌رود

تکذیب ادعا‌ها دربارهٔ کاترین شکدم در ایران

عکس/ اولین تصاویر از امحای سلاح توسط عناصر پ. ک. ک

بیشترین بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری بورس در هفته سوم تیر ۱۴۰۴ + اینفوگرافی

شرط ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد

شوک ترکیه به کشورهای صادرکننده گاز

اعلام محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی کشور

اسپانسر پیراهن پرسپولیس تغییر می‌کند؟

عکس/ آفرود سواری پس امین حیایی در دل طبیعت

عکس/ محمدرضا پهلوی ۶۷ سال پیش در دفتر کارش

عکس/ بازدید فرمانده کل ارتش از پایگاه‌ هوایی شهید لشگری

عکس/ حمایت محمد مهاجری از عباس عراقچی

رضا غندی‌پور به شباب‌الاهلی امارات پیوست

عکس/ خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی از مشهد

تکذیب درگیری سپاه با عوامل موساد در آزادراه تهران-کرج

عکس/ مسعود کیمیایی، عباس کیارستمی، جعفر پناهی و مانی حقیقی ۲۲ سال پیش سر صحنه فیلم

عکس/ استایل خاص نیکول کیدمن و تام کروز ۳۵ سال پیش

عکس/ ییلاق زیبای اوپرت در مرز مازندران و سمنان

اینفوگرافی/ اتباع افغان بیشتر در کدام استان‌های کشور پخش شده‌اند؟

روزبه چشمی استقلالی ماند

معوقات حقوق بازنشستگان پرداخت شد

عکس/ دونالد ترامپ سوپرمن شد!

عکس/ چهره خاص گوگوشِ در کنار پدرش ۶۰ سال پیش

عکس/ حضور قالیباف بر مزار شهدای جنگ ۱۲ روزه

عروسک لابوبو چیست و چرا اینقدر محبوب است؟

علت کاهش صادرات فرش ایرانی در یک دهه اخیر چیست؟

فیلم/ شوخی پیمان یوسفی با مدیرعامل استقلال

پ.ک.ک رسما خلع سلاح را آغاز کرد

واکنش قالیباف به اقدام خبرساز بازیکنان تیم ملی والیبال

اصفهان در محاصره کانون‌های بحرانی گرد و غبار

عکس/ چهره محمود کریمی مداح معروف ۴۳ سال پیش در جبهه

عکس/ استایل جذاب فرشته حسینی در کنار علی شادمان

انتقاد شدید لاوروف از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

زمان پخش قسمت پایانی سریال تاسیان اعلام شد

اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه کنکور سراسری

خسارت‌های هوایی ایران از جنگ ۱۲ روزه چقدر بود؟/ درآمدی که از آسمان رفت و مسافرانی که چشم‌انتظار بازپرداخت پولشان هستند

قتل پسر جوان به‌خاطر خودنمایی در اینستاگرام!

سفر وزیر جنگ اسرائیل به واشنگتن درباره ایران

عکس/ واکنش آذری جهرمی به اظهارات کواکبیان

طالبان: سیل پناهجویان بازگشته از ایران فراتر از ظرفیت ماست

پیشنهاد اعطای جایزه صلح نوبل ۲۰۲۶ به فرانچسکا آلبانیز

عکس/ استایل جذاب حدیث فولادوند به سبک زنان قشقایی

عکس/ صادق آهنگران در کنار سردار سلیمانی ۳۵ سال پیش با لباس شخصی